<$BlogRSDURL$>

Monday, June 21, 2004

Armoa pankeille!

Lama-aikana pankkeja moitittiin kun nämä tekivät tuottamatonta bisnestä ja erityisesti kasvuhuumasta seonnut Wegeliuksen Säästöpankki muuttui Roskapankiksi ja mustaksi aukoksi jonne verorahoja sai rauhassa syytää. Wegeliukselle ja Antti Kalliomäelle on yhteistä se, että kumpikin hallitsee huomattavasti paremmin urheilun kuin raha-asiat. Vuonna 1990 Antti Kalliomäki ehdotti veronpalautusten perumista jotta valtio säästäisi ja vuonna 2004 Kalliomäki seisoo yritysverouudistuksen takana sekä eläkesäästäjien demonina oma käsi tukevasti verorahoissa kiinni. Ministerien palkathan ovat runsaanpuoleisia.

Niin ja ne pankit. Nyt vuonna 2004 pankit pyrkivät hinnoittelemaan palvelunsa lähemmäs niiden todellisia kustannuksia ja saavat siitä mummot sekä papat niskaansa. Nämä kun haluavat ehdottomasti pankkivirkailijan täyttämään tilisiirtolomakkseensa josta on vaikea nähdä saati ymmärtää mitään. Maksupalvelukirjekuori ei kelpaa, eikä maksuautomaatti internetistä puhumattakaan. Nämä ihmiset ovat niitä joille pitäisi tehdä yksinkertainen perustietokone. Ja onko muka pankkien vika etteivät kännykkä- tai tietokonevalmistajat ymmärrä helposta käytettävyydestä tuon taivaallista?

Suomalaiset vanhenevat. Keski-ikä nousee jolloin suurinumeroinen ja suurinäyttöinen matkapuhelin on yhä useammalle tarpeen. Samoin tietokone jossa on nettiselain, virtakytkin ja ohjelmoitavat näppäimet noin kymmenelle tarvittavalle nettiosoitteelle. Nämä kymmenen voisivat olla vaikkapa: 1. Nettipankki, 2. Nettiapteekki, 3. Nettiterveyskeskus, 4. Nettiaikataulu linjalle koti-kauppa, 5. Nettiaikataulu linjalle koti - terveyskeskus, 6. Nettiruokakauppa josta voi tilata elintarvikkeita kotiin kohtuullisella maksulla,
7. Nettiviranomaisasiat (esim. äänestys yms.), 8. Nettikela-asiat, 9. Kotimaan uutiset, ja 10. Kotimaan TV-ohjelmat.

Lisäksi vanhoille mutta edistyneille tietokoneen käyttäjille voisi olla joku kuvaohjelma jolla voisi katsoa kuvacd-levyjä tai ladata digikameran kuvia koneelle. Lisäksi voisi olla printteri jolla voi tulostaa kuvia & tekstiä. Paras vaihtoehto vanhusten koneessa olisi automaattisesti käynnistyvä kuvaohjelma joka tunnistaa kuvacd-levyn tai digikameran muistikortin ja saman tien näyttää kuvat ruudulla.

Juuri muuta ikäihmisten tietokoneen ei tarvisikaan tehdä. Riittää että perusnettiasiat hoituvat ilman googlea tai tietojen tallettamista selaimen muistiin, kirjoituskone toimii ja valokuvat näkyvät.

Pahan akseli halutaan tuomioistuimeen

Irakin väärinkäytösten vuoksi oikeuteen joutuneiden sotilaiden asianajajat haluavat George W Bushin ja Donald Rumsfeldin oikeuden eteen todistamaan.

Todennäköisesti näiden lausunnot kuuluisivat osapuilleen näin: "Armeija hyökkäilee mihin sattuu ja yleensäkin toimii miten sattuu, olemme vain asetehtaiden sätkynukkeja eikä meillä ole valtaa sotilaisiin saatikka sitten komentaviin upseereihin. Sitäpaitsi maksamme sotilaille tappamisesta emmekä ole erikseen sopineet kuinka nopeasti viholliset pitää tappaa. Yksityiskohdat jätämme ammattilaisille. Hitaasti tappamisen ongelma on pienet uhriluvut josta olemmekin jo huomauttaneet komentajillemme. Tarkoitus ei ole säästää ammuksia vaan käyttää aseita mahdollisimman paljon jotta saamme jatkossakin rahoitusta poliittiselle urallemme."'


Maanantain vinkki

Blogistanissa on käyty sekalaista keskustelua kristittyjen blogeista. Suosittelen tutustumaan apostolien tekojen 8:n lukuun josta on jätetty 37. jae pois koska se kyseenalaistaa kummijärjestelmän. Kummithan lupaavat opettaa lapselle luterilaisen uskon ja uskoa tämän puolesta kunnes konfirmaatiossa lapsi jo ymmärtää uskoa ihan ominpäin. Jakeessa 37 edellytetään kastettavan itse haluavan kastetta ja peräti uskovan asiaan joten se ei millään voi olla näkyvissä.

Tästä kun kysymme vastausta Harri Veijoselta tai Ramilta Jumalan juoksussa voimme saada mielenkiintoisia esityksiä aiheesta kristillinen usko. Muitakin kysymyksiä löytyy takataskusta mutta tällä on kiva aloittaa.



Hullua menoa Yleisradiolla

Jos emme vielä ole tulleet hulluiksi kesäuusintojen takia meillä on toivoa sillä YLE lähettää TV-kanavillaan yli 100 tuntia jalkapalloa.




Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?