<$BlogRSDURL$>

Tuesday, May 04, 2004

Hyvästi Viktor Tihonov!

Venäläisen jääkiekkoikonin Prahassa 23 vuotta sitten alkanut uskomaton ura karahti kiville Ostravassa Suomen joukkueen kaataessa Venäjän kuin korttitalon. Suomi pelasi Tihonovin oman punakoneeen malliin ja näytti Närhen värkit koko emämaan tähtikaartille.

Viro, edullisesti lähellä

Tallinnassa teettää vähän töitä jotta voisi tuntea olevansa ulkomailla. Aluksi voisi ottaa kupillisen kuumaa Maismokissa. Seuraavaksi kannattaa siirtyä raikkaaseen yläkaupungin ilmaan ottamaan saapumisdrinkit Neitsitornissa josta voi hiljalleen siirtyä ettoneen pariin
ravintola Elevantissa. Etteikö täällä ole suomalaisia? Ei kauheasti, intialainen seisova pöytä sopii huonosti vodkan kanssa eikä välttämättä ole oluenkaan paras kaveri.

Viinat täältä voi ostaa melkein mistä vain, A ja B terminaaleja lähinnä sijaitsee Sadamarket josta löytyvät niin juomat kuin juomalasitkin. Sokerina pohjalla ostosten ilmainen säilytys. Täällä voi tehdä hankintoja jo matkan alkuvaiheissa kun vielä on rahaa jäljellä!

Ei suomalainen elä yksin viinasta

vaan kullttuurista ja nähtävyyksistä joita niitäkin löytyy etelä-naapuristamme paljon. Muutamia haluan mainitakin, kuten Peipsi-järven rannan, Pühtitsan nykyäänkin toimivan nunnaluostarin Kuremäellä, Tarton yliopiston, Haapsalun rautatieaseman, Kaalin kraaterijärven ja Anglan tuulimyllyt Saarenmaalla, Ristimäen Hiidenmaalla, sekä lisäksi lukemattomat kirkot, kartanot, linnat, majakat sun muut paikat jotka ovat säilyneet yli 50 vuotta kestäneen neuvostomiehityksen ajan muistoina menneistä ajoista.

Pidemmällä reissulla on pidettävä varansa että muistaa ostaa viinaa. Tämän maan sisin nimittäin on hämmästyttävän rikas erilaisten isäntien perintö josta on säilynyt yllättävän paljon ja joka vie helposti mennessään niin että
perusasiat unohtuvat. Vai olisiko sittenkin
jotain muutakin unohtunut?





Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?