<$BlogRSDURL$>

Friday, April 02, 2004

SUOMALAISTA MATEMATIIKKAA

Taas kerran julkisuudessa taivastellaan kuinka ihmiset ostavat omia asuntoja ja "vaarantavat" elämänsä ottamalla suuren lainan jonka lyhentäminen saattaa olla jopa vuokranmaksun veroinen kuluerä.

Kannattaisiko miettiä miksi vuokraaminen ja ostaminen ovat käytännössä yhtä suuria menoeriä?

IsoVeli väittää vuokrasumman olevan annettu luku jota ei käy kyseenalaistaminen, asuntojen ja rahan hinta vain vaihtelevat.

Ehdotan kokeilua jossa pääkaupunkiseudulle rakennettaisiin vuonna 2005 30 000 asiallista ja toimivaa vuokra-asuntoa joiden neliöhinta asukkaalle olisi 5,-€ ja katsotaan sitten onko asuntojen tarjonnalla sekä hinnoittelulla vaikutusta asiaan.

Mistäkö rahat tällaisiin tempauksiin?

Tuskin tuohon menisi edes murto-osaa siitä summasta jolla Sonera pelastettiin konkurssilta ja tällä tempauksella olisi kerrannaisvaikutuksia kotimaisessa kulutuksessa kun ihmisten kaikki rahat (>50% nettotuloista) eivät enää menisikään asumiseen.

Ylipäänsäkin vastakkainasettelu Hornet-hävittäjät kontra sosiaaliturva, Panssarivaunut kontra terveydenhuolto, taisteluhelikopterit kontra joukkoliikenne, musiikkitalo & eduskunnan lisärakennus kontra hammashuolto tai mikä vaan reaalinen vertailu jossa vaakakupin molemmille puolille asetetaan jokin mainituista tai vastaavantyyppisistä rahasummista voisi avata äänestäjän/veronmaksajan silmät näkemään suuren suomalaisen puhalluksen.

Aseet, tyritty bisnes, kartellien salliminen, virkamieskunnan kasvattaminen, poliitikkojen rikastuttaminen, puolueiden pönkittäminen, ruotsin kielen tukeminen ja muu "elintärkeä" on etusijalla suomalaisessa rahankäytössä.

Tällaisia tietoja ei tietenkään voi antaa änestäjille jotka eivät ymmärrä 100 euroa suuremmista seteleistä enempää kuin sika lusikasta. Varsinkin kun nuo suuremmat setelit ovat jo menneet tulonsiirtoina veronmaksajilta jonnekin suureen tuntemattomaan.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?