<$BlogRSDURL$>

Tuesday, April 27, 2004

Résilleen

Joskus homma voi mennä résilleen. Pitää ruveta ajattelemaan mitä kirjoittaa ettei epähuomiossa kirjoita mitä ajattelee.

Tässä päivänä muutamana ajattelin mitä kirjoitin ja samalla jätin kirjoittamatta mitä oikeastaan ajattelin.

Mitä on rakkaus? II-osa

"wondering and dreaming... the words had different meaning... yes they did..." Syd Barrett, Matilda Mother (Pink Floyd, Piper at the gates of dawn).

Niinhän se on. Eri ihmisten kieli on erilainen ja puhumani suomenkieli eroaa oman kultani puhumasta. Ei sanoiltaan mutta merkitykseltään. Jos sanon kohta tarkoitan viiden minuutin kuluttua ja jos hän sanoo kohta se on noin tunnin kuluttua. Sama sana ja jonkin verran erilainen merkitys.

Humalassakin sanan merkitys muuttuu koska viiden minuutin tai tunnin kuluttua sanoja ei enää muista mitään sanoneensakaan ja ihmettelee autuaana mitä se toinen tuossa riehuu.

Molemmat luemme mielellämme. Jos minä lukaisen tuosta noin Valentinin "Pätkittäin" jonka onnistuin löytämään huutonetistä kuin ihmeen kaupalla armaani silmäilee "Kuvassa keskellä Jukka Virtanen" tai jotain muuta lukemistostani poikkeavaa opusta.

Musiikkikin on olennainen osa elämäämme, jos minä läväytän soimaan Pink Fairiesin "Kill 'Em And Eat 'Em" hän saattaa heläyttää Veskun "Ystävän laulut" ääneen.

Ja tämän yhtälön lopputulos on toisen valintojen kunnioitus, rakkaus. Edellämainitusta on kyllä helppo päätellä rakkauden olevan ainoa mahdollinen lopputulos, muulla muuttujalla noita yhtälöitä ei voi ratkaista.

Niin erilaisia ovat mielitekomme. Onneksi yhteiset tavoitteet voittavat yksilölliset päämäärät ja rakkaus voittaa itsekkyyden. Annamme toisillemme anteeksi oikut jotta ainutlaatuisuutemme pääsee esiin.

Rehellisyyden tyyny antaa parhaat unet. Ja mikä voisi olla hyvää yöunta tärkeämpää???

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?