<$BlogRSDURL$>

Thursday, April 08, 2004

Pääsiäinen!

Vihdoinkin vapaata!

Kevätsiivoukseen! Imurointia, ikkunan pesua. Bloggauspöytäni on ikkunan tiellä joten sen kiinnitys pitää avata ja pöytä siirtää, ikkunat puhtaaksi ja pöytä takaisin.

Helppoako?

Näin silmäkulma liimattuna voin sanoa että helppoa mutta vaarallista. Takaisinpano oli irrotusta vaikeampaa.

Vähän sama kuin erilaisten laitteiden sisältöä tutkiessa, avaaminen on helppoa, kasaaminen vaikeaa. Luottamus on helppo menettää ja vaikea saavuttaa. Rakkaus, elämän voima, helppo vahingoittaa vaikea parantaa.


Suosion ja menestyksen dilemma

Bändi on huipulla koska faneja ja diggareita on paljon. Huipulla on raskasta koska on paljon ihailijoita. Kymmenen ja sata nimikirjoituksen kärttäjää menee mutta tuhat ja kymmenen tuhatta on liikaa. Ihailija muuttuu tähden työksi, rasitteeksi: painajaiseksi.

Menestyäkseen on työskenneltävä tullakseen suosituksi mutta suosittuna juttuseuraa on liikaa ja mukava elämä muuttuu helvetiksi. Curt Cobain tappoi itsensä, Roger Waters sylkäisi lavalle kiivenneen faninsa päälle Montrealin keikalla (Animals-kiertue joskus 1977 tienoilla).

Suosio muuttuu muuriksi joka erottaa tähden tavallisesta elämästä. Muurista rakentuu vankila apinalle joka katselee parvekkeeltaan maailmaan ja häntä ihaillaan koska hän on antanut meille jotain uutta. Meidän jotka seuraamme idolejamme ja sankareitamme on vaikea käsittää mikä tuossa menestyksessä mättää.

On vaikea ajatella asioita jonkun toisen kannalta. Kuvittelemme kaiken muuttuvan jos vain olisimme tuon toisen asemassa ja tuo toinen kiroaa juuri syntymäänsä.

Voitto mutta mistä?

Voin voittaa vain itseni, muu on teeskentelyä. Jos juoksen 1000m 30 sekuntia nopeammin tai parannan Cooperin testini tulosta tiedän voittaneeni itseni. Toisista en tiedä. Jos leikin kissan kanssa ja teen osuuteni kotitöistä olen voittanut hyvän mielen. Kissat kehräävät ja myötätuuli puhaltaa.

Hyvän mielen voittaja nukahtaa ensin.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?