<$BlogRSDURL$>

Sunday, April 18, 2004

Pariskunta kihlakuvassa. Nuoria ihmisiä, elämä edessään. Inkerinsuomalaisia,
ahkeria yrittäjiä, halkokauppiaita. Ja niinhän siinä kävi. Pariskunta aloittaa elämänsä aviossa, saa lapsia, liike menestyy. Kunnes Inkerissä alkavat itsenäistymistaistelut.

Venäläiset pidättävät perheen isän, tuon kihlakuvan nuoren miehen ja vievät kuulusteluihin. Mies tappaa itsensä kuulusteluissa kun ei enää kestä kidutusta. Vaimo kuulee tapahtuneesta ja kysyy 15-vuotiaalta pojaltaan: "lähdetäänkö Suomeen?". Poika vastaa: "lähdetään vaan".

Siitä alkoi äidin pako tyttärensä ja poikansa kanssa yhden hevosen voimin kohti rajaa. Loppusuoralla äidin säästämät 25 000 ruplaa pelastavat perheen yli rajavyöhykkeen Suomen puolelle.

Vanha ja väsynyt nainen yksin kuvassa. Yli 80 vuotias isoäiti, elämä takanaan. Sama nainen kuin kihlakuvassa. Mies meni, omaisuus ja elinkeino menivät. Henki jäi, lapsetkin elävät ja tekevät omaa uraa tällä kertaa Suomen puolella rajaa.

Rauhanomaista rinnakkaineloa YYA-sopimuksen hengessä, venäläiset päättivät tappaa suomalaiset ja näiden sukulaiskansat ainoastaan Neuvostoliiton/Venäjän puolelta rajaa ja jättää Suomen valtion puolella elävät rauhaan.

Vuonna 2004 homma toimii paremmin Tsetseniassa jossa tapetaan pääasiassa Tsetsenian valtiossa eläviä tsetseenejä jolloin voidaan puhua hallitusta valtioterrorista. Ja näinhän kaaoksessa on vaikea elää ja erottaa kuka on aito terroristi ja kuka vain asuu kotimaassaan.

Kehitys kehittyy suuressa naapurissamme. Uusi vuosituhat on alkanut 1900-luvun alun merkeissä, mutta tehokkaammin, teknisemmin ja lopullisemmin. Kaikki käy entistä nopeammin. Suit sait.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?