<$BlogRSDURL$>

Tuesday, April 27, 2004

El dia de muertos

Toisena Marraskuuta Meksikossa vietetään kuolleiden päivää jolloin ihmiset käyvät hautuumailla päivällä ja yöllä kunnioittamassa vainajia sekä uhraamassa haudatuille pulqueta, tequilaa ja rommia.

Suomessa vietetään 27. huhtikuuta veteraanien päivää josta on hyvää vauhtia tulossa vainajien päivä. Aika on hoitanut sen mihin loputtomat viholliskolonnat eivät kyenneet. Pian viimeisetkin korpisoturimme ovat lopettaneet rintamalisän noston ja lähtevät Tuonen virtaa alaspäin.

Suomalainen versio atsteekkien kuolleiden päivästä ei sisällä juomattoman viinan uhraamista suorasääristen pataljoonalle. Kyllä elävät juovat itse esi-isien kunniaksi kohottamansa maljat. Ja sanokoon uusi järjestyslaki mitä tahansa kadulle päätyy vain juotu viina.

Sielun Veljetkin sen tiesivät: "Nyt mä sulle kerron kaiken sen josta muuten vaikenen. Suuri kuolonjuhlapäivä tänään on, niinkuin huomenna ja eilenkin. SEKAISIN!" Kansallispäivä, Ismo Alanko, SV.

Nos vivimos todavia, Gracias a los veteranos! Gracias a los muertos!
Elämme yhä!Kiitos veteraaneille! Kiitos kuolleille!

Minä elän, elänkö minä, enkö minä eläkkään, elän elämää vai elämääkö pelkään ja käännän sille selkäni. Pako on ikiliikkuja. Siis oman elämänsä pakeneminen. Pysähdy, kohtaa elämä! Paljon se ottaa, enemmän se antaa ja Lidlin persikka-banaanimehu on hyvää!


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?