<$BlogRSDURL$>

Friday, April 16, 2004

Alkamisesta ja Alkosta

Muistellaan hävinneitä sukulaiskansojamme, vaikkapa vatjalaisia: "algan tänann ôlutt tsihuttaa" = tänään panen oluen tulemaan.

Ja nyt kun virolaiset vihdoin saavat neuvostoliitosta vapautuessaan menettämänsä punapassit takaisin suomalaisetkin saavat halpaa viinaa sen kun jaksavat kantaa.

Heimokansaa auttaakseen pyyteettömät eteläisen heimokansamme yrittäjät ovat kehittäneet kossu-mäyräkoiran ja kahden litran (2l) hanakossun. Jotkut ahdasmieliset suomalaiset jaksavat paheksua asiakaspalveluaan innokkaasti kehittäviä yrittäjiä. Mitä perkelettä ?!? kysyy EU-Suomen asukas.

Suomalaisillahan oli kaksi syytä äänestää EU:n puolesta: 1. EU ottaa käyttöön suomalaiset alkoholilait ja 2. Suomi ottaa käyttöön eurooppalaiset alkoholilait. Näyttää siltä että Suomeen liittynyt EU on voittanut suurvaltamme hyvät isiltä ja Lars Leeviltä perityt opit ja aikaansaanut viinavirtoja lintukotoomme.

Luulisi nyt kansanterveyden parantuvan kun yhä useammilla on varaa oikeaan viinaan eikä tarvitse kikkailla ranskanleivän ja lasinpesunesteen kanssa tai muilla vähintään yhtä epämääräisillä menetelmillä. Ja mikäs sitä on suunnatessa alkoholin kulutusta perinteiseen lisäaineettomaan kirkkaaseen viinaan kaikenlaisia tanniineja sisältävistä viineistä sun muista ties millä aspartaamilla tai muilla karsinogeeneillä höystetyistä juomista.

Uusi ongelma onkin blandis. Käytetäänkö perinteisiä puhtaita kaivovesiä tai nykyisiä puhtaita lähdevesiä kaikenmaailman Coca Colien sijaan. Pahimmassa tapauksessahan blandis on jotain dieettijuomaa.

Tässä onkin oiva tutkimustyön aihe: Blandiksen osuus viinan juonnin aiheuttamiin haittoihin; paheneeko krapula huonon blandisvalinnan takia?

Tässä aluksi. Väittävät että suomalaisilla on huono viinapää joten sitä on harjoitettava ankarasti ettemme häviä kansainvälisissä turnajaisissa.

Tallinnan matkalla reilusti ja sumeilematta nautitusta viinasta on sekin etu ettei välttämättä edes pääse maihin HIV:tä hakemaan. Ja jos taas menee kännissä maihin ei todennäköisesti pysty HIV:n saamisen edellyttämiin mänöövereihin jolloin menettää korkeintaan rahansa, ei välttämättä terveyttään.

Sitä voisi yrittää välttää menneiden ahdasmielisten sukupolvien virheet, nämä kun vainosivat toisinajattelijoita: pakanavainot


Tästä täältä tähän ja tänne tai toisaalle: ties minne. Minnes Bodom har försvunnit från vår minnes?
Vuonna 1960 tapetaan ihmisiä ja vuonna 2004 selvitetään rikos. Tätä menoa Ruotsin poliisi tulee tosi kateelliseksi suomalaisille poliiseille! Våi våi.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?