<$BlogRSDURL$>

Monday, March 22, 2004

Tästä meinasi tulla satu huomisesta jota ei koskaan tullut. Äsken, pari tuntia sitten kaupungin alueella joku älyllisesti harkitseva tyyppi teki ohituksen vastaantulevien kaistalla jota ajelin enkä ollut uskoa näkemääni:luovaa ajoa harrastava kuski käyttää kaistaani ohitusmanööveriin. Jos ei mulla ois ollut oikeanpuoleinen kaista vapaana jolle väistää, olisi saattanut sattua muuallekin kuin kilpa-autoilijan egoon kun perävalojen näyttö olisi päättynyt vakuutusyhtiön varastoon.
Kukapa ei olisi joskus liikennevaloista lähtiessään ojentanut nilkkaansa, mutta sen voi lopettaa jo viidessäkympissä. Tällä kertaa näytti ryyppy hirttäneen kiinni kun taaksejääneisiin valoihin oli jo puoli kilometriä. Rehellisesti sanottuna istuisin mieluummin moottoritiellä serkkuni 1300cc prätkän kyydissä kuin katselisin näitä katukilpailuja eturivistä.
Kilpailuista tulivatkin Formula 1-ajot mieleen. Haluaisin kiittää Bernie Ecclestonea lisääntyneestä vapaa-ajastani. Kun Häkkisen uralla mukavasti virinnyt mielenkiinto hyytyy jo alkuvuodesta jää kivasti vapaata laatuaikaa vaikka lintujen laulun kuunteluun, kirjojen lukemiseen tai muuten vaan viihtymiseen.

Miksikö juuri Bernietä pitäisi kiittää? Hän on vaatinut jo vuosia Ferrarin tukemista hinnalla millä hyvänsä potkien samalla muita yrittäjiä munille aina tilaisuuden tullen (+5 mm muuttuu +-10mm:ksi, Schumi tulee rangaistavaksi varikolle ja voittaa GP:n, tässähän suuttuu...). Tänä vuonna Ecclestone suitsutti Kimiä jotta voisi itse lyödä vetoa Schumin puolesta paremmalla kertoimella. Terveisiä vaan Britanniaan. Ei korppi korpin silmiä noki, vaikka olisi syytäkin.

Syytä voi tietysti olla vaikka vastatuulessa joka puhalsi roskia Räikkösen rattaisiin jotka tietysti jumittivat, pienet toleranssit eivät venäläisiä alkupaloja kestä, edes ulkoisesti ja onhan saksalaisilla pitkä kokemus Venäjän talvesta joka on pitkä mutta kylmä.

Ja Venäjän talvesta Siperian Taigalle. Jostain sieltä päinhän tulee tämä uusi ekopuu: Siperian Lehtikuusi. Jos pääsee lähituntumaan, kannattaa kokeilla puun painoa: siinä saavat Gulagin metsätyöt uutta sisältöä. Melkein epäilee kelluvatko nuo kalikat. Toisaalta jos ajattelee ostaa lehtikuusta on hyvä muistaa että kilohinta on huomattavan edullinen. Tosin kestopuun kilohinta on vielä kohtuullisempi mutta jos grillaat makkaraa kestopuunuotiolla voit
kokea sivuvaikutuksia joista lehtikuusta polttava kaverisi ei osaa edes uneksia.

Ekoaatteella on puolensa. Ainakin tavallisilla polttopuilla käristetty ruoka on terveellisempää kuin kestopuulla tai lastulevyllä grillattu liha.

Lihan grillaaminen kuuluu olennaisena osana amerikan mantereelle viedyn sivistyksen perinteisiin. Kolumbuksen kultuvoidut miehet polttivat intiaanipäällikköjä hiljaisella tulella vartaassa ja reagoivat Kolumbuksen valitukseen harmittavasta valituksesta repimällä isänniltä kielet pois suusta jotta toimitusta voitiin jatkaa äänettä. Näin siis sivistyksen ja katolisen kristillisyyden ensimmäiset siunaavat vaikutukset pelastivat nuo pakanat lihan himoilta.

Itse asiassa lopullisesti sillä lämpökäsittelyn jälkeen injunit voitiin syöttää äiti maalle ja saman tien siunata ikuiseen uneen.

Muutenkin teologia on auttanut heikkoja ihmisiä kaidalle tielle. Espanjalaiset kardinaalit ja papit voivat pitää kymmenien intiaaninaisten haaremia kotitarpeiksi koska katolinen kirkko opetti etteivät intiaanit ole ihmisiä. Näin siis kaikki olivat tyytyväisiä. Intiaanimiehet tapettiin orjuudessa ja yksin jääneet naiset saivat kaivattua seuraa kirkon miehistä jotka huolehtivat heidän ruokkimisestaan ja ainakin jossain määrin muustakin seuranpidosta.

Nyt uneksimaan paremmasta maailmasta ettei tämä pahempi maailma saisi yliotetta.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?