<$BlogRSDURL$>

Thursday, March 25, 2004

TORSTAI ON TOIVOA TÄYNNÄ

Toivottavasti en sairastu, ainakaan niin että joudun sairaalaan. Hoitajat eivät Hesarin mukaan enää hallitse lääkkeiden käyttöä vaan potilaita on kuollut hoitovirheisiin. Suomalainen hyvä ratkaisu tähän on kouluttaa hoitajista lääkäreitä pikaohjelmalla. Loistavaa.

Kun parhaista (?) hoitajista on tehty lääkäreitä se ratkaisee kaikki ongelmamme. Totta kai. Tuskinpa hoitajia lisää tarvitaan.
Hehän tekevät muutenkin raskaimmat työt. Ainakin hoitavat potilaat.

Mitä jos koulutettaisiin lisää hoitajia ja parannettaisiin päivystystä: vähennettäisiin nykyisten hoitajien työtaakkaa jotta he voisivat rauhassa keskittyä potilaisiin. Jos lääkärit eivät riitä voisivat hoitajat saada valtuudet pienempiin remontteihin. Niinhän eduskunnassakin tehdään: palkataan avustajia. Miksei siis terveydenhuollossa?

Mieluummin kannattaa polttaa ihmiset loppuun kuin palkata lisää ammatti-ihmisiä. Hoitajien koulutuskin on lyhyempi kuin lääkärien. Hoitajapula pystytään hoitamaan nopeammin rahalla ja koulutuksella.

Ja millä rahalla kysyvät päättäjämme.
Sillä rahalla joka nyt on käytetty Hornet hävittäjiin, saksalaisiin käytettyihin panssarivaunuihin, taisteluhelikoptereihin, eduskunnan lisärakennukseen sun muuhun turhuuteen. Musiikkitalokin pitäisi rakentaa. Mahdollisimman keskelle Helsinkiä jottei sitä myöhemmin voisi laajentaa tuhoamatta vähäisiä jäljelle jääneitä puistoja.

Miksi rahaa riittää aseisiin ja korkeakulttuuriin, mutta ei terveydenhoitoon?
Miksi järkeä säästellään suurissa päätöksissä?
Onko vaarassa että päättäjiemme järki loppuu jos sitä alettaisiin käyttää?
Onko tosiaan tilanne se, että luultua useampi poliitikko on George W Bush tyhmempi asteella???
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?