<$BlogRSDURL$>

Saturday, November 27, 2010

Päivän kysymys osa XX 

Pitäisikö Tampereella oman pizzeriansa polttanut tuomita rasistisesta viharikoksesta koska hän a) poltti etnisen vähemmistön omistaman liiketilan vai b) koska hänen toimiensa seurauksena kuoli toiseen etniseen ryhmään kuuluneita ihmisiä?

Pohjois-Korea ja paras oppilasmaa 

Ruotsissa kirjoitetaan nimettömänä paljastuskirja kuninkaasta ja todetaan voi voi mitä se kunkku on tehnyt. Suomessa omalla nimellään pääministeristä kirjoitettu kirja joutuu julkaisukieltoon ja kirjoittaja melkein vankilaan. Tästä oltaisiin ylpeitä jo Suomen sisarvaltiossa: Pohjois-Koreassa.

Suomella on potentiaalia ratkaista maailman ongelmat? 

Suomi maailman ongelmien ratkaisijaksi. Hyvä idea. Suomi voisi esitellä maailmalle omia loistavia saavutuksiaan. Esimerkkeinä jätevesiasetus jota laadittaessa ei ollut olemassa yhtään pientalouksiin sopivaa vedenpuhdistinta. saati mittareita joilla pientaloasukas voisi tarkkailla puhdistamonsa toimintaa. Käytännössähän kadunmies ei voi tietää toimiiko pienpuhdistamo tarkoitetulla tavalla jollei apuna ole tarvittavaa mittauskalustoa. Tässä(kin) mielessä jätevesiasetus on keskeneräinen koska ei ole säädetty kuinka usein ja millä tavalla jätevedenpuhdistamon toimintaa pitää kontrolloida tai kenen tuo valvonta on tehtävä.

Seuraavana voisi olla suomalaisen rakentamisen saavutukset. Työnnetään suomalaiset rakennusmiehet työttömiksi ja palkataan ulkomailta rakennusmiehiä alle minimipalkan töihin. Hinta on itseisarvo ja aikataulussa pysyminen ainoa tavoite. Työnlaadulla, lopputuloksella tai takuukorjauksien hinnoilla ei ole merkitystä. Edullisesti tehty työ tuottaa maksimivoitot ja vähentää veronmaksua koska alihankkijat tulevat rajojemme ulkopuolelta ja maksavat veronsa kotimaahansa. Jos maksavat veroja jonnekin. Kuka lopulta edes tietää näiden työmiesten todellisen palkan?

Suomi on betonirakentamisen luvattu maa. Suomessa ei tarvi odotella betonin kuivumista vaan homeongelmien hoito kuuluu rakennusten elinkaaren aikana tehtäviin normaaliin ylläpitoon.

Suomalaista liikennesuunnittelua ei kannata unohtaa. Ulkomaiset liikennesuunnittelijat ovat ihmetelleet kuinka Helsingissä saadaan näinkin vähillä automäärillä rakennettua niinkin suuret ruuhkat.

Suomessa on tapana että poliitikot päättävät RAY:n tuesta ja RAY taas tukee säätiötä joka rahoittaa RAY:n tukipäätöksen tehnyttä poliitikkoa. Tässä rahat ovat hallitussa kierrossa toisin kuin korruptoituneiden maiden taloudessa josssa rahat päätyvät päättäjien omiin taskuihin. Suomi ei siis missään nimessä ole korruptoitunut maa vaan täällä vallitsee hallittu rahan kierrätys.

80%:a haja-asutusalueen jätevesipäästöistä ja saasteista tulee maataloudesta. Maatalouden harjoittajien saamiin tukiin mahdollinen ympäristön tuhoaminen tai säännösten rikkominen ei vaikuta lainkaan. MTK:n mielestä isännillä on oikeus tuhota omistamansa maa rangaistuksetta täysimääräisiä tukia nauttien. Minkäänlaista keppiä ei käytännössä ole olemassa. Porkkanaakin on tarjolla heikosti. Tärkeintä on saada jätevesiasetus kuntoon koska se vaikuttaa kaikkiin maaseudulla asuviin tasapuolisesti. Onhan elinkeinonharjoittajalla oltava vähintään samat oikeudet saastuttaa kuin suomalaisella metsäteollisuudellakin. Maataloudella on oltava oikeus saastuttaa. Teollisuutta ja tuotantoa on suojeltava vihreiltä arvoilta loppuun asti.

Suomessa on joitakin parikymmentä kertaa vuodessa kiinnijääviä rattijuoppoja ja alkoholisteja jotka jäävät kiinni yli 2:n promillen humalassa ajamisesta. Tähän on ongelmien ratkaisun mallimaassa Suomessa suositeltu jo vuosia promillerajan alentamista 0,5 promillesta 0,2:n tai 0:n. Eiväthän nuo 2:n promillen kännääjät enää uskaltaisi ajaa jos ylitys olisi 0,3 tai peräti 0,5 promillea aiempaa suurempi. Tottahan kaikki suomalaiset känniset sen ymmärtäisivät.

Koska Suomella ei ole omia ongelmia tai niihin on haettu toimivat ratkaisut Suomella on vahvat edellytykset toimia brändityöryhmän brändipäissään esittämänä maailman ongelmien ratkaisijana.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?