<$BlogRSDURL$>

Monday, January 11, 2010

Avarakatseisuuttako? 

Joutuuko Astrid lakkauttamaan Silminnäkijä-ohjelman rasistisena kun 11.1. lähetyksessä kyseenalaistetaan kunniaväkivallan oikeutus?

Onhan kunniaväkivalta tuhatvuotista kulttuuria jossa naiset on esineellistetty ja omistettu suvun kunnian esineiksi.

Tekisi mieli jopa kysyä kannattavatko kaikki "ei-rasistiset" suomalaiset naisten ympärileikkausta koska se on kulttuuriin kuuluva perinne?

Thursday, January 07, 2010

Pitkäikäisyydestä kertakäyttöaikaan 

Uusi vahvistimeni on yli 30 vuotta vanha ja toimii mainiosti. Potkua riittää, soundi on kirkas ja kaunis. Vaivaton ja ongelmaton vaikka kääntäisi nappulasta reilumminkin. Mitä ovat 2000-luvun laitteet? Voinko edes hurjimmissa päiväunissanikaan haaveilla ostavani kaupasta vahvistimen joka toimii vielä 2040? Tuskinpa vaan. Onko sillä edes väliä?
Mielestäni on. 1970-luvulla hifilaitteet rakennettiin huollettaviksi, toimiviksi ja kaunisäänisiksi. Mikä voisi olla ekologisempi ratkaisu? Kasettidekki joka on vuotta vahvistinta vanhempi kuulostaa edelleen hyvältä (varsinkin viimeisen päälle huollettuna) ja laite jopa toimii. Samaa ei voi sanoa kaikista 1990-luvun laitteista saati sitten 1980-luvulla valmistetuista ja 2000-luku on tehokkuuden aikaa.
Tehokkuus tarkoittaa sitä että osataan valmistaa laitteita jotka eivät kestä paljonkaan takuuaikaansa pidempään. Alimitoitetaan komponentteja tai suunnitellaan laitteet siten ettei niitä voi kuormittaa ongelmitta. Varmuuden vuoksi massatuotanto on sijoitettu Kiinaan jotta varaosien hankkiminen olisi vaikeaa tai lähes mahdotonta.
Jonain päivänä tästäkin hölmöilystä tulee lasku maksettavaksemme. Suorastaan pelottaa ajatella tällaisen menon todellisia kustannuksia. Kiinalaisten lasten kuolemat sokean voitontavoittelun uhreina ovat jäävuoren huippu eivätkä mikään harvinainen poikkeus.

Aito talvi 

Vihdoinkin lunta ja pakkasta. Aamulla näkee ajella töihin eikä illallakaan tunnu masentavalta kävellä kotiovelle hankien loisteessa. Vallan toista kuin pimeät syyspäivät ja sateen kastelema maa.

Voiko vanha suola janottaa??? 

Väyrynen ilmoittautui Kepun puheenjohtajakilpaan. Viisitoista vuotta sitten olisin kauhistellut monsterin esiintuloa. Nyt olen tyytyväinen että Kepullakin on selkärankaisia poliitikkoja Jäätteenmäen, Vanhasen, Kaikkosen ja Lehtomäen jälkeen. Kauan sitten en olisi uskonut että Väyrystä nuljumpaa poliitikkoa löytyy, nyt tiedän että Väyrynen on rehellinen ja suoraselkäinen verrattuna Kepun uuteen sukupolveen joka tottelee avoimesti rahoittajiaan ja rahoittaa mahdollisuuksien mukaan itseään erilaisten säätiöiden rahoilla. Ja mitä Jäätteenmäki tässä ryhmässä tekee? Hänellä on kaksi korvaa ja hän on niin rehellinen kuin osaa. Entä Lehtomäki? Kuinkas se Pallasunturin hotelliprojekti? Onko Suomessa tällä hetkellä likaa joka ei olisi tahrinut Kepun poliitikkojen käsiä?

"sen joka teitää äänestää on pakko olla kännissä" Eppu Normaali, kaljanlanttauslaulu. Eikä tässä näköjään haittaa vaikka Vanhanen juo mehua Virolaisen tyyliin.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?