<$BlogRSDURL$>

Thursday, May 29, 2008

Hätäkeskuksista suojatyöpaikoiksi 

Poliisit on työllistettävä

Poliisivirkojen vähentämisen aiheuttamaa poliisien työttömyyttä on koetettu torjua sijoittamalla vastavalmistuneet poliisit parin viikon pikakoulutuksella hätäkeskuksiin pois työttömyystilastoista odottamaan varsinaisten poliisin töiden saantia. Ratkaisusta on seurannut hätäkeskuspäivystäjien kova vaihtuvuus ja vähäinen työkokemus mikä on johtanut lisääntyviin virhearvioihin, kulujen kasvuun, ihmisten kuolemiin ja usein myös turhiin hälytysajoihin vaikka uhrilla ei ollutkaan todellista hätää.


Myyttejä ei saa tuhota

Sisäministeri Anne Holmlund erottanee Helsingin hätäkeskuksen johtajan Taisto Hakalan liian ammattitaitoisena työntekijänä ja palkinnee pikkuvirkamies Martti Kunnasojan (hätäkeskuslaitoksen johtaja) jollain sopivalla kannustimella koska vähäinen virkamies tuntee paikkansa ministerin koirankopissa. Paljastukset haittaavat ikävällä tavalla ministeriöiden ja johtavien poliitikkojen kertomuksia hyvinvointivaltiosta.


112 on ainoa apua antava numero - lisääntyvätkö puhelut?

Jos haluan ilmoittaa poliisille vaikkapa eläimen ruhosta tiellä ainoa numero on 112. Jos haluan hälyttää apua kun juoppolalli hakkaa kesäyössä kerrostalomme ulko-ovea ainoa numero on 112. Poliisilla ei enää ole omaa numeroa vaan kaikki hälytystehtävät soitetaan yhteen ja samaan jo ennestään ylikuormitettuun hätäkeskusnumeroon.


Tukijoillekin on annettava mahdollisuus, herranen aika!

Ministeri Anne Holmlund ja hätäkeskuslaitoksen johtaja totesisvat yhteen ääneen hätäkeskuslaitoksen ATK-uudistusta rakennetun jo 7 vuotta epätoivon vimmalla. Tottahan projektiin olsii kannattanut palkata ammattitaitoisia ja asaiantuntevia ihmisiä mutta kuinkas hyville poliittisille tukijoille ja yhteistyökumppaneille saisi töitä ja rahansiirtoja jos joku pätevä hoitaisi homman kuntoon parissa vuodessa?

Wednesday, May 28, 2008

Suomi rakentaa 

Eräällä suurella suomalaisella paikkakunnalla on vain pari firmaa joilla on asbestityöluvat ja välineet. Asbestin purku-urakat menevät silti muille kuin näille yrityksille joiden luvat ovat kunnossa.

Kuka valehtelee?

F1 Monaco 2008 


Monacon kisa meni suomalaisilta tänä vuonna pieleen. Elämää helpotti nähdä Robert Kubican määrätietoinen nousu lahjakkuudesta varmaksi podiumkuljettajaksi vuosikausiin tiukimmassa F1-sarjassa. Tottahan Kimin voitto pisteen erolla Hamiltoniin ja Alonsoon vuonna 2007 Foli tiukkaa, mutta tällä hetkellä mesteruusmahdollisuudet ovat ainakin Hamiltonilla, Kimillä, Kubicalla ja Massalla. Tilanne on melko erilainen viime vuoteen verrattuna. Varsinkin puolalaisen Kubican nousu tähdeksi saksalaistallissa jolla on oma saksalaiskuljettaja (Nick Heidfeld) on huippusuoritus. Kaappasin romurallista mielenkiintoisen tilanteen kierrokselta 55/78. Kilpailussa mukana olevista kuljettajista BMW:n Robert Kubica on johdossa ja toinen BMW-kuljettaja Nick Heidfeld viimeisenä.



Kuka olisi uskonut tähän vuosi sitten?

Monday, May 12, 2008

Hyvät veljet 

Asuntoministeri Jan Vapaavuori näyttää ottaneen Idea Parkin rakentajan Toivo Sukarin henkilökohtaiseksi maalikseen. Jos Vihtiin rakennetaan Idea Park liikennevirrat voisivat ohjautua hiukan Helsingistä syrjään samoin kuin kaupankäyntikin. Mikä järki on kampittaa yhtä automarketia kun S- ja K-ketjut rakentavat automarketteja kilpaa pitkin poikin Suomea?

Eikö ensin pitäisi miettiä ovatko automarketit S- ja K-ryhmien monopoli vai voisiko Toivo Sukarin Idea Park luoda aitoa kilpailua suomalaiseen liike-elämään?

Juuri tänään TV:n Ykkösdokumentissa keskusteltiin suomalaisesta korruptiosta. Maan tapa on tarjoilla milloin kellekin erilaista "hyvää" joka "kuuluu asiaan". Kuka on tarjonnut, kenelle ja mitä?

Puusilmiä idästä 

Venäläiset erotuomarit pistävät suomalaisia urakalla jäähylle. Olli Jokinen sai puhtaasta taklauksesta jäähyn ja ottelurangaistuksen koska USA:n taklattu pelaaja teki virheen. Taitaa SALT-sopimus olla vielä Neuvostoliiton peruina voimassa USA:n ja Venäjän välillä. Olen monesti kuunnellut Suomen matseja tietokoneen äärellä ja liian usein kuuluu: "latvian pelaaja kaatuu omia aikojaan, suomalainen saa jäähyn". Myös: " Selänne vedetään kylmästi nurin, jäähyä siitä ei tule". Melkoista touhua. Kuka maksaa venäläisille erotuomareille?

Onko suomalaisilta edes pyydetty tarjousta?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?