<$BlogRSDURL$>

Monday, September 10, 2007

Banaani 


Kuinka moni meistä tietää miltä näyttää kypsä banaani?

Sunday, September 09, 2007

Tuoreita(?) ajatuksia politiikasta 

Stasi takaisin

Ulkomaalaisvirasto taitaa haluta Supon alaosastoksi ja aina parempi jos Supon voisi yhdistää Stasiin. Sattuneista syistä Stasiin fuusioituminen voi olla vaikeaa mutta mikä estää yrittämästä? Onhan varsin ikävää että kurdinaisen karkotuksesta Irakiin on käyty julkista keskustelua. Mokoma hapatus ei kuulu suomalaisiin käytäntöihin. Viranomaisten arvostelu kuuluu lähinnä rappeutuneisiin länsimaihin eikä Suomen tapaiseen demokratiaan.


Paavoa ei saa kiusata

Paavo Lipponen haluaisi antaa turpiin Tiitisen listan julkistajille. Erityisesti Heidi Hautalalle. On tietysti ymmärrettävää että maa polttaa jalkojen alla kun Lipponen on julkisesti tunnustanut olevansa Tiitisen listalla. Vuodettiinko Rusin tutkinta julkisuuteen Lipposen pelastamiseksi?


Hyvät veljet pitävät yhtä

Suomalaisiin oikeusperinteisiin on kuulunut käyttää ikävien todistajien vaientamiseen venäläistä tekniikkaa hoidattaa "ikäviä ihmisiä" mielisairaalassa. Salora-jutun päätodistaja pääsi aikoinaan hoitoon, niin pääsi myös lääkäri joka diagnosoi Suomessa legioonalaistautia. Käytäntöön oppineet naiset jotka ovat päästäneet potilaita epäinhimillisestä "psyyken hoidosta" ovat saamassa murhatuomioita. En kiistä etteivätkö tuomiot olisi täysin ansaittuja ja oikeudenmukaisia. Ennemminkin olen kiinnostunut josko perusteettomia hoitopäätöksiä tehneet lääkärit ovat saaneet ansionsa mukaan vai onko Suomessa edelleen YYA-sopimus voimassa? (= ei korppi korpin silmää noki)...


Eikö viina muka vie muistia?

Politiikan nuori voima Jyrki Katainenkin on saanut tuta äänestäjien odotettua paremman muistin. Vuosi sitten Kokoomus lupasi Kataisen johdolla hoitoalan palkankorotusta. Nyt palkkaneuvottelujen käynnistyttyä asia on unohdettu. Ainakin Kokoomus on unohtanut. Äänestäjät muistavat vaikka viina on halvimmillaan vuosikausiin. Varsin yllättävää.


Sotasalaisuuksien vuotaja vastuuseen!

Kokoomuksessa taidetaan arvostaa Ruotsin kuningas Kaarle XII:n tyyliä. Ainakin Jyri Häkämies yritti saada USA:sta irtopisteitä moittimalla Venäjää Suomen pahimmaksi ja ainoaksi turvallisuusuhaksi. Jos sattuisi, että vihollinen hyökkäisi Suomeen lännestä jokainen suomalainen mies kyllä tietää että silloin vihollinen on koukannut, Jyri Häkämies ei vaan tiedä kyseessä olevan erään salaisimmista suomalaisista sotilasdoktriineista. Liekö Jyrille mennyt uusi duuni päähän. Tai kenties päät ovatkin vaan vaihtaneet paikkaa ja ajattelun hoitaa nykyisin se "toinen pää". Mistä sen tietää?


Suomalaista osaamista vietävä ulkomaille!

SDP:n johto heittelee kyykkää ja pelkää että puolue kyykyttää vastuuhenkilöitään lähitulevaisuudessa. Toistaiseksi puolue näyttää olevan olemassa ja on jopa lisännyt kannatustaan vaalien jälkeen. Niin on tosin tehnyt Kepukin. Timo Soinikin varmaan kaipaa kovasti Toni Halmetta. Nyt hänen puolueensa on säästynyt julkisuudelta varmaan toivottuakin paremmin. Päivi Räsänen sentään onnistui saamaan kommenttinsa ulkomaalaisviraston möläytyksistä julkisuuteen. Päivihän puolusti kirkon oikeutta osallistua julkiseen keskusteluun ja jopa aloittaa julkinen keskustelu. Nythän ulkomaalaisviraston johtaja oli todella loukkaantunut hänen täydellisen virastonsa erehtymättömyyden kyseenalaistamisesta. Pitäisikö miehen hakea töitä Venäjältä Tsetsenian sodan tiedottajana?

Monday, September 03, 2007

2 in 1 ja out? 


Ostinpa viime kesänä "helpon" rengasmittarin Motonetistä. Luin paketista tekstin: "Mittarissa ei ole yhtään huollettavaa osaa. Paristoa ei voi vaihtaa. Loppuunkulunut mittari jätetään paristojen keräyspisteeseen." Ajattelin laitteessa varmaan olevan hyvän litiumpariston joka kestää kyllä pitkään. Yllättäen parin kuukauden kuluttua mittari oli kuitenkin täysin pimeä ilman elonmerkkiäkään. Koska aikaa oli kulunut mielestäni kohtuuttoman vähän päätin avata mittarin ja katsoa voisiko sille tehdä jotain.

Ristipäämeisseli koko "0" esiin ja kaksi ruuvia auki. Löysin mittarin sisuksista CR2032 litiumpariston. Paristo lähti helposti irti, ostin uuden samanlaisen ja kasasin mittarin. Voilá! Se toimii! Miksi mittarin valmistaja/maahantuoja kirjoittaa pakkaukseen ettei paristoa voi muka vaihtaa? Operaatio oli helppo eikä vaatinut erityistä sorminäppäryyttä. Ainoastaan huolellisuutta ja tarkkaa työtä.

Mieleeni tuli vain kysymys kuinka paljon vastaavia "ongelmajätteitä" on markkinoillamme? Viilataanko meitä useinkin linssiin? Olen varma että uusi Vartan "made in Germany" paristo kestää pidempään kuin alkuperäinen kiinalaisparisto joka on saattanut olla asennettuna mittarin sisuksiin jo kauan sitten. Mistä tiedän ettei mittaria ole varastoitu vuosi pari jossain välivarastossa odottelemassa jatkokuljetusta?

Mitä Matti Meikäläinen olisi tehnyt? Uskonut tekstiä ja heittänyt hyvän mittarin roskiin?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?