<$BlogRSDURL$>

Wednesday, May 31, 2006

Oikotie on myynyt sielunsa Microsoftille 

Osallistuin ahneena Oikotie.fi kilpailuun. Paha vaan ettei Safarilla tai Firefoxilla pystynyt jatkamaan kisaa toisena päivänä. Siispä IE:n hakuun. Ahaa. Microsoftin mactopia on lopettanut koko ohjelman. Sekä lataukset että kehityksen. Suosittelivat siirtymään Safariin. Hetken pelkäsin etten pääse edes yrittämään 10 000 euron pottia kunnes päädyin pure-mac sivulle josta löytyy apu käytännössä kaikkiin mac-softa kysymyksiin. Suosittelen lämpimästi kaikille mac-käyttäjille käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Bisneksiä... 

Suomalaisten usko rehellisen kansalaisen kädenpuristukseen on taas koetuksella. Porvoon vanha kirkko poltettiin jonkun vähä-älyisen mielijohteesta. Makasiinien arvokkain osa poltettiin purkutöiden aloittamista edeltävänä päivänä. Professori erehtyi luottamaan vääriin kavereihin. Varmaan aiemmat riskit (60 täyttänyt mies) olivat sujuneet miellyttävämmin. Seiska lehti tekee Lordilla bisnestä parhaansa mukaan. Ensin hankkimalla maksimaalisen mediakohun julkaisemalla kielletyt kasvot ja heti perään pitämällä mahdollisimman suurta mediakohua esittämällä "anteeksipyynnön". Jos seiska olisi julkaissut vastaavan päätoimittajansa kuvan ja ilmoittanut: "tämä julkaisupäätöksen tekijä ei ole enää palveluksessamme, anteeksi. Unohdamme asian omasta puolestamme lopullisesti" olisi voinut kuvitella asian takana olevan hiukan katumusta. Nyt koko operaatio paljastui harkituksi liiketoimeksi. Vastaava päätoimittaja lienee jo saanut menekinedistämisbonuksensa ja nauraa meille paskaisesti työhuoneessaan.

Silti suomalainen rehellisyys elää vieläkin vaikka se saattaa haitata menestystä elämässä, varsinkin työelämässä.

Sunday, May 28, 2006

A Sign 

There is a God. Michael Schumacher was punished for his unfair action in Monaco GP qualifying.

Wednesday, May 24, 2006

Alatyylin alitus = Aller 7päivää 

Hyökkäys lännestä

Ruotsalaiset ovat tulleet Suomeen julkaisemaan Aller-lehtiä joiden moraali näyttää alittavan jopa Iltasanomien ja Iltalehden tason. Varmaan 7päivää lehdessä saadaan kiksejä kun ihmiset ovat pahalla tuulella heidän pahantahtoisen artikkelinsa takia. Lordi ei paljoa pyytänyt hakiessaan historiallisen ensimmäisen viisuvoiton Suomeen. Koska mainittu ruotsalainen kustantamo näyttää nauttivan suomalaisten nolaamisesta on aika jättää Aller ilman suomalaisten rahoja.


Tarvittaessa kantakauppa vaihtoon


Ehdotan että jätämme lehden pois ostoksistamme viimeistään kassalla jos jossain mainitaan sana "aller". Lienee tarpeetonta mainita ettei kenenkään suomalaisen pidä maksaa senttiäkään 7päivää lehdestä. Jotta kampanja toimisi ehdotan että vältetään asiointia liikkeissä jotka myyvät 7päivää lehteä. Jos Rautakirjan R-kioskiketjun liike myy 7päivää lehteä jätetään tuo kioski ja siirrytään seuraavaan. Sama juttu kaikkien muiden liikkeiden suhteen. Pysytään kaukana kaikista 7päivää lehden ja Aller-kustantamon kanssa työskentelevistä kauppaliikkeistä. Etsitään uusi kantakauppa jos entinen myy 7päivää lehteä.


Aller on rikas yritys


Koska kyseessä on rikas ruotsalainen kustantamo jolla rahaa on vaikka poltettavaksi pieni boikotti ei välttämättä vaikuta yrityksen toimintaan. Kannattaa silti tehdä voitavansa koska jatkossa voimme tukea suomalaista työtä ja suomalaisia saavutuksia. Pääasia etteivät rahamme päädy vahingossakaan 7päivää lehdelle. Jos boikotoimme kaikkia Rautakirjan myyntipisteitä joissa myydään 7päivää lehteä Suomen suurin lehtimyyjä saattaa jättää koko kustantamon pois listoiltaan. Luulisi vähän vaikuttavan yritykseen joka uskoo ainoastaan rahaan.

Sunday, May 21, 2006

May 2006 Eurovision Song Contest 

Could you understand beauty of the beast? Would you love a monsterman?

Lordi won European Song Contest!

Hard Rock Hallelujah!

Tuesday, May 16, 2006

Mitä saa plagioimalla Pro Gradu työnsä? 

Eduskunnassa sillä saa Suuren Valiokunnan puheenjohtajan tehtävän.

Liikenteellistä 

Äitienpäivä. 14.5.2006 noin klo 13.15 punainen Nissan Sunny X 1 kuljettajanaan nuori kaveri lippalakki takaperin päässä kääntyy Vihdintieltä Kehä I:stä itään pysähtyen yllättäen vihreisiin liikennevaloihin. Terveisiä vain T jne rekisterinumeroisen auton kuljettajalle. Jos liikennesäännöt ovat tuntemattomia kannattaisi edes yrittää huomioida muu liikenne ja kanssa-autoilijat vaikka se tuntuisikin vastenmieliseltä ajatukselta.

Wednesday, May 10, 2006

Kissanpentujen puolesta! 

Kissojen luovutusikä on 12 viikkoa eli kolme (3) kuukautta!!!!!! Eli enemmän kuin koirilla. Käytännössä kaikki työkaverit ovat luovuttaneet tai hankkineet kissansa 2 kuukautisina kuin koirat vaikka oikea ikä on 3 kuukautta. Sääliksi käy eläimiä kun ne riistetään neljä viikkoa ennen aikojaan emonsa huomasta. Jonkun mielestä asia voi kuulostaa vähäpätöiseltä mutta on puolet pennun iästä! Raakuus ei voi olla vaikuttamatta eläimen myöhempään elämään, terveyteen ja hyvinvointiin. Sen sijaan että tuhlattaisiin myöhemmin rahaa kissan eläinlääkärillä juoksuttamiseen tai hoitoon kannattaisi ajatella jo pennun syntyessä sen tulevaa elämää. Kissan oikea luovutusikä on aikaisintaan 12 viikon ikäisenä eli 3 kuukautisena. Tottahan myöhemminkin voi pennustaan luopua muttei aiemmin.

Monday, May 08, 2006

Clinton & Co 

Valtiomiesuralla vai pikkusielu?


Tarja Halosta vituttaa Jari Sarasvuo joten hän tapailee mieluummin amerikkalaisia koomikkoja kuin amerikkalaisia ex-presidenttejä jos tuon presssan asioita on hoitanut Sarasvuo. Mistäkö tiedän? Koska aiemmin asian estänyt ja verukkeena käytetty Romanian matka peruuntui eikä Halosella enää ollut asiallista estettä vältellä Bill Clintonia hän kehitti asiattoman esteen. Tottahan voi myös kysyä mikä osuus asiaan on USA:n nykyisellä presidentillä ja hänen näkemyksillään Clintonin Pilistä. Yleensäkin pili näyttää vaikuttavan paljon tarpeellista enemmän maailman historiaan. Ajatellaan nyt vaikka Paavia joka on luvannut ettei käytä asettaan naisiin. Muista kohteista ei ole tietääkseni ollut puhetta. Tärkeimpiä paavin esittämiä vaatimuksia on että piliä käytetään aina paljaaltaan riippumatta tämän tavan aiheuttamista riskeistä. Liekö sitten heikkopotenssisten miesten toive ettei tarvisi lurpauttaa värkkiään kortsulla.


Miehityspolitiikkaa

Al Qaida kosti USA:n miehitysjoukoille amerikkalaisten levittämän videon jossa näkyi Al Qaidan johtajan täysi kyvyttömyys käyttää yksinkertaisia aseita. Tottahan rättipäiden idolit osaavat köyttää dynamiittia hullujen vyölle mutta ampuminen on jo vähän liikaa vaadittu. Parempi keskittyä palopuheisiin ja värväämään lisää ammattitaitoista väkeä.

Työvoimapolitiikkaa

Ammattitaitoinen väki ei tällä hetkellä ole suosiossa suomalaisessa työelämässä. Tärkeintä on nuoruus ja innokkuus tai mahdollisimman kattava akateeminen sivistys. Sen sijaan vanhempia työnhakijoita jotka etsivät työpaikkaa josta voisivat jäädä eläkkeelle ei juurikaan arvosteta. Työnantajat kuvittelevat nuoria palkkaamalla saavansa ihmisiä töihin 30 - 40 vuodeksi ajattelematta lainkaan noiden nuorten lähtevän viimeistään viiden vuoden päästä muualle. Sen sijaan työntekijä jolla on parikymmentä vuotta työuraa jäljellä saattaa todella aikoa pysyä saman työnantajan palveluksessa koko tuon ajan.

Ihmissuhdefilosofiaa

Ilmiö on sama kuin pariutumismarkkinoillakin. Nuorena ihminen erehtyy ja valitsee kumppanikseen mitä ihmeellisimpiä tyyppejä. Vanhemmiten yleensä pyritään pitkäjänteiseen yhteiseloon eikä haikailla ohimenevien misterien tai missien perään. Tottahan katsoa saa jopa hartaasti. Koskea sen sijaan ei. Vaikka kuinka muuta väittäisi elämässä säilyvät rajat. Eivät välttämättä samat rajat kuin Hassisen Koneen biisissä jossa sanotaan: "elämä on reiässä rattoisaa, reiässä jonka ympärillä on vain.... oma perse." Samassa biisissä sanotaan myös: "yksi suudelma on suuri sinfonia" ja kokonaisuutena kyseessä on suomipopin hienoimpia kappaleita vaikka jotkut osat siitä saattavat huomattavasti haitata kokonaisuuden näkemistä. Eikä pikkuveli jää isoveljeä huonommaksi. Sitä biisiä varmaan muistelen tuonnempana jahka vähän pengon arkistoja. Neljä ruusua on kuitenkin bändin nimi.

Sunday, May 07, 2006

Moraalinen kysymys 

Tummasilmäinen, poskipartainen nuori mies jolla on myös viikset ja lapsi, paksutukkainen lapsi seisomassa ostoskärryissä mättää Lidlissä Espoon Karakalliossa 6.5.2006 lauantaina rikkoutunutta jogurttipurkkia, kahta virhreää grillimakkarapakkausta ja mehutiivistettä pois kärryistään koska jogurtti on levinnyt muidenkin mainittujen pakkausten päälle. Adidas-lippikseen ja vihreä-valkoraidalliseen lyhythihaiseen t-paitaan pukeutunut mies poistuu liikkeestä takaseinästä laskien toisen kassan kautta klo 17.30 ja tuskin ilmoittaa mitään aiheuttamastaan vahingosta. Mitä minun olisi pitänyt tehdä?

Wednesday, May 03, 2006

Toukokuisia mietteitä 

Kauniit kevätpäivät ovat tulleet. Valkovuokot, sinivuokot ja leskenlehdet. Jäät ovat lähteneet, linnut laulavat. Kaivattu kesä koittaa. On toukokuu.


Läksinpä lenkille kun vararavinto rassaa. Ennen liikuin ja söin tasapainoisesti, nyt vaan tahtoo olla että liikunta väheni mutta syöminen pysyi entisellään.


Ensimmäiset sata metriä tasaiseen tahtiin. Ei, ei, ei, ei! Orava, pieni villi orava tien poskessa. Juoksee villisti ympäriinsä kuin pelästytettynä. Hiljainen hetki tiellä. Kaksi autoa lähestyy. Orava juoksee tien reunalle. Juuri hetkeä ennen kuin auto on kohdalla orava juoksee alle. Peitän silmäni. En kestä katsoa.

Auton kolhaisema orava makaa tiellä. Pyörtynyt. Alkaa liikkua. Juoksee ympyrää. Ei tiedä missä on. Loikkii pois. Toivottavasti pystyy elämään luonnossa edelleen. Mikä alku iltalenkille.

Tietysti siinä piti olla kaksi autoa peräkkäin. Jos ensimmäinen olisi jarruttanut rajusti olisi tullut peltiromua. Takana tulija körötteli puskurissa kiinni hyvään pääkaupunkiseudun tapaan vaikka nämä kaksi autoa olivat ainoat kulkijat puoleen kilometriin.

Asia hiukan vaivasi mutta orava oli kadonnut metsään. Toivottavasti se saa elää ja pysyy poissa tieltä. Oliko pikku eläin koiran pelästyttämä vai mikä sen oli saanut juoksemaan sekopäisenä tien poskessa?

Käytyäni kotona suihkussa huomasin kissamme makaavan kirjahyllyn päässä selällään leikkimässä lelullaan. Kaunis ja hyväluontoinen eläin. Leikkii mieluusti, pitää kovasti ihmisseurasta ja kehrää kovaa. Luottavainen pikku eläin. Kukaan ihminen ei ole koskaan tehnyt sille mitään pahaa. Minä olen vastuussa lemmikkini hyvinvoinnista. Me vastaamme lemmikeistämme jokainen.

Vähän kävi sääliksi oravaa. Toisaalta ei kaupunkejakaan voi lopettaa. Ihmisiä kuolee ja eläimetkään eivät elä ikuisesti. Vanhuksista ei välitetä. TV:ssä eräs makasiinitapahtuman järjestäjistä haluaa puhua hyvistä asioista muttei pysty eikä halua ottaa minkäänlaista vastuuta tapahtuman väkivaltaisuudesta. Tottahan on ikävää ettei poliisi anna polttaa nuotiota kaupungin keskustassa. Työnjako vaan sattuu olemaan sellainen ettei poliisin kanssa kannattaisi riidellä. Poliisi on virkamies jonka vastuulle on annettu yhteiskuntamme turvallisuus ja jos poliisisetä sattuu antamaan ohjeita niitä olisi hyvä noudattaa.

Ilmeisesti poliisien puolesta puhuminen ei ole muotia mutta nykyajan ihmiset ovat käsittämättömän piittaamattomia. Millään muulla kuin juuri minulla ei näytä olevan mitään väliä. Hyvinvointiyhteiskunta on muuttunut ahneiden yhteiskunnaksi. yhteiskunnaksi jossa Osku Pajamäen kaltaiset poliitikot huutavat katkerasti jos joku muu kuin juuri he itse näyttää saaneen elämässään etuja. Ikäänkuin etu olisi poliitikon yksinoikeus.

Nimitys pullamössösukupolvi ei ole ihan tuulesta temmattu. Alle 20-vuotiaat ovat lihavimpia suomalaisia ja huonokuntoisimpiakin. En voi elvistellä huippukunnollani tänään, mutta muutamia vuosia sitten kuntoni oli kuin kiviaitaa. Moniko tietokonepelejä pelaava tv:n ääressä viipyvä sipsejä ja kolaa nauttiva nuori voi sanoa koskaan samaa?

Ruumiinkunto ei ole itseisarvo eikä huippu-urheilu ole terveellisin mahdollinen elintapa. Silti fyysisten arvojen kieltäminen ilman että tilalle on otettu henkisiä arvoja tuntuu itsepetokselta. Vähän kuin yrittäisi laihtua pillereiden voimalla.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?