<$BlogRSDURL$>

Saturday, September 24, 2005

Mustia kultia vai silmään kustuja? 

Syksy saa ja sateet. Yhä useampi ajaa leveillä matalaprofiilisilla renkailla. Vuosia sitten siirryttiin 80-profiilisista renkaista 70-profiilisiin ja edelleen 60-profiilisiin. Nykyään monessa autossa on 50-profiilin renkaat joissa on jo todella pieni ilmatila ja jotka siis ovat kovia sekä meluisia. Lopputuloksena yhä mukavammat ja turvallisemmat autot varustetaan lähes poikkeuksetta epämukavilla meluisilla renkailla joiden ansioksi on luettava aiempaa nopeampi kuluminen, entistä helpompi vesiliirtoon joutuminen ja kalleus. Mielestäni kuivan asfalttikilparadan parantuneet ominaisuudet eivät kuittaa huonoja puolia kun tuo ulkonäkökin on makuasia. Alumiinivanteet voi laittaa myös 80-sarjan renkaille jotka nykyaikana ovat jo harvinaisuus.

Trendi näyttää olevan tasapainon saavuttaminen. Jos autojen yleinen mukavuus lisääntyy on saavutettua etua kompensoitava kovilla, epämukavilla ja meluisilla renkailla. Tosiasiassa edes ajo-ominaisuuksilla ei voi perustella 60-sarjan renkaita matalampia profiileja koska hyvin rakennettu auto käyttäytyy loistavasti ilman tätä matalampia kumeja. Toisaalta taas huonosti tehty auto jossa on epämääräinen ohjaus, pehmeän lilluva alusta sekä epäjohdonmukainen ajokäytös ei muutu "toiseksi" vaikka asentaisi 18" tuuman aluvanteet ja 205/45 - renkaat alle. Auto kyllä on tarkempi ajettava kulmissa mutta mikä rengasmelu ja kovuus!

Pelkäävätkö ihmiset hienojen turvavarusteiden menevän hukkaan jollei pyritä aktiivisesti vesiliirtoon tai ainakin mahdollisimman kovaan rengasmeluun? Voihan rengasliikkeessä asiointi olla miellyttävääkin. Mikäs siinä muu auttaa kuin hankkia mahdollisimman lyhytikäiset ja kalliit renkaat.


Itse ostin vanhaan koslaani 60-sarjan Barumit jotka voittivat TM:n halparenkaiden testin yhdessä Marangonin kanssa. Nokian vertailurengas oli täysin eri hintaluokasta ja "kotimainen" halpamalli NRe oli jätetty suosiolla pois kisasta. Nokian nimi myy paremmin kuin testin häntäpään sijoitukset mikä on varsin oikea arvio rengaskaupasta. Testataan kalliita Nokian renkaita jotka ovat laatutuotteita ja myydään halpatuotetta jolla ei ole muuta yhteistä testimenestyjien kanssa kuin nimi. Kuinka moni meistä tietää, että Marangoni kepittää NRe:n missä vertailussa tahansa?

Friday, September 23, 2005

Kahtalaisia uutisia 

Hyvä uutinen

IE:n osuus blogissani on 48%, Firefoxin 35%, muitakin selaimia käytetään.


Huono uutinen

Nokian renkaat valmistaa hyviä renkaita jopa kesäkäyttöön. Silti monet ostavat NRE-renkaat vaikka ne ovat huomattavasti Nokian normaalia tasoa heikkolaatuisempaa tavaraa minkä voi arvata helposti myös hinnan perusteella.


Hyvä uutinen

Kauniita syyspäiviä näyttää riittävän:)


Hyvä uutinen

Keskikaupungilla pyörähtäessäni näin naisten käyttävän yhä hameita joista miellyttävän moni oli lyhyttä mallia. Silmä lepää laatusukkahousujen kiillossa mattapintaa väheksymättä.


Huono uutinen

Helsingin keskustan parkkipaikat ovat yhtä kortilla kuin tavallisesti.



Huono uutinen

En ole viime aikoina päässyt millään lähtemään töistä kauppojen aukioloaikoina jotta voisin vähän shoppailla.


Hyvä uutinen

Vapaa-ajan vietto töissä vähentää satunnaisia kuluja mukavasti.

Tuesday, September 20, 2005

Uutispommi PA Koreasta 

Pohjois-Korea paljasti epäonnistuneensa atomipommihankkeessaan pyytämällä USA:lta kevytvesireaktoreita ydinvoiman tuottamiseen. Kim Jong Il tai mikä sen seniilin nimi sattuukaan olemaan on havainnut ettei ydinvoimahanke etene omin voimin ja on olemassa vaara että jopa USA:n pilvessä olevat CIA-agentit huomaavat ettei Pohjois-Korean omaa ydinasetta ole vaan kaikki on kulissia tai Kiinalta lainattua. Aika käy vähiin, on siis aika käydä toimiin. Siispä käsi ojossa jenkkien lompsalle.

Tekniikka on mielenkiintoinen. Ensin uhitellaan olemattomalla ydinaseella jonka jälkeen kiristetään "keisarin uusilla ydinaseilla" USA:lta ydinvoimala jotta saadaan vääntää ydinpommi kasaan. Muistuttaa tyyliltään vähän Mainilan laukauksia ennen talvisotaa. Ammutaan itse omia ja syytetään suomalaisia. Hyökätään saman tien Suomeen ja sovitaan lähtiessä paraati Oulun torille noin kahden viikon päähän.


Odotan kiinnostuneena meneekö Georgen pää Bushiin vai pitääkö hän kiinni periaatteestaan "kaikki päin helevettiä, maksakoon mitä tahansa". Asialle voisi jopa nauraa jollei tilanne olisi näin surkuhupaisa. Pohjois-Koreankin johtaja huomaa tulleensa vanhaksi ihramahaksi jolta irtoaa luvattoman paljon hiuksia. Näkö heikkenee eikä ori hyppää ärsytettynäkään.

Näinhän elämä etenee. Kohti kuolemaa. Nämä diktaattorit vaan haluavat näköjään saattueen itselleen kuin entisaikojen hallitsijat joiden palvelijat tapettiin isäntänsä seuraksi ettei näiden tarvisi hoitaa asioitaan yksin tuonpuoleisessakaan. Ydinlatauksella saisi jo hyvän saattueen. Tosin en ole lainkaan varma että näin hankittu saattue arvostaisi Kimin saavutuksia.

Friday, September 16, 2005

Äiti Ämmä 

Uusi tekijänoikeuslaki on Tanja Karpelan mielestä relevantti koska juuri nyt 1% musiikista on suojattu raskaimman jälkeen kopioinninestolla. Ilmeisesti Karpela saa laista henkilökohtaisia etuuksia tai sitten hän ei harrasta lainkaan omaehtoisesti kulttuuria kotonaan ainakaan äänitteiden voimalla. Kylmä totuus nimittäin on, että levyfirmat aikovat lisätä kopioinnineston 100%:n myytävästä musiikista jolloin lain pedanttisesta kyttäysmentaliteetista tulee ongelma jokaiselle musiikin kuuntelua harrastavalle ihmiselle. Tässä vaiheessa Tanja Karpela uskoo päässeensä eläkkeelle tai hyviin naimisiin niin ettei hänen tarvi enää välittää äänestäjien mielipiteistä. Ei sillä että hän nytkään luottaisi äänestäjien älylliseen elämään. Parempi pysytellä äiti Amman opetuslapsena tuoden omaa hindulaista näkemystään vahvasti esille milloin missäkin yhteydessä.

Sunday, September 11, 2005

Bodomin murhaajasta 

Mitä itse tekisin


Jos minut yritettäisiin tappaa samalla kun murhaaja teurastaa kolme ystävääni en lepäisi ennenkuin tuo murhaaja on saatu kiinni. Luonnollisesti kukaan tappamisesta jotain ymmärtävä ei jätä todistajia henkiin. Samoin tilanteessa jossa seurueen kimppuun hyökätään kaikki kynnelle kykenevät nousevat yksissä tuumin taistelemaan henkensä puolesta saaden samantyyppisiä vammoja kehoonsa. Vuosien kuluessa nostaisin ihmepelastumiseni yhä uudelleen esiin ja syyttäisin poliiseja kyvyttömiksi kun murhaaja liikkuu aina vain vapaana.


Mitä Nils Gustafsson teki


Näillä perusteilla haluankin esittää Nils Gustafssonille muutamia kysymyksiä?

1. Miksi hän haluaa suojella murhaajaa unohtamalla elämänsä vaarallisimman kokemuksen?

2. Miksei hän saanut samantyyppisiä vammoja kuin muut seurueensa jäsenet?

3. Kuinka hän pystyi teeskentelemään kuollutta vakuuttavasti kun kukaan muu
seurueesta ei siihen pystynyt?

4. Miksei ihmepelastunut ihminen tee kaikkea voitavaansa jollei nyt ihan kostaakseen murhaajalle edes saadakseen tämän oikeuden eteen?



Kuka teki murhat?

Thursday, September 08, 2005

TV-uutisia 

Resepti Sitralle

TV:ssä kerrottiin Sitran haluavan tehdä Suomesta maailman johtavan Venäjä-osaajan. Resepti on helppo. Senkun otetaan Karjala takaisin, vaikka korkojen kanssa ja saatuamme homman kunnialla maaliin Suomi on maailman johtava Venäjä-osaaja. Vai oliko tavoite vitsi?


Mitä jos 50:n kenkiä säästäessä 200:n housut repeävät?

Hallitus ei halua laskea polttoaineveroa koska pelkää verotulojensa laskevan. Jalkaliike nauraa partaansa. Ketään ei kiinnosta mitä polttoaineen järjetön hinnottelu tekee joukkoliikenteen kuluille, suomalaisten tavarakuljetusten hinnoille ja elämälle EU:n harvaan asutuimmassa maassa jossa liikkuminen muutamaa keskustaajamaa lukuunottamatta on pakko hoitaa omin neuvoin.
Polttoaineen kestämätön hinnoittelu nostaa ruoan hintaa, kaikkien ajoneuvojen (autot, junat, ym.) kuluja ja lopulta saattaa hautaan suomalaiset kuljetusliikkeet. Pitkällä tähtäimellä kellään ei ole varaa asua syrjässä jos haluaa käydä töissä tai harrastaa jotain josta taas seuraa kasvukeskusten asuntojen hintojen nousu.



USA:n kova kohtalo


Kiinnostaako ketään miksi suomalaiset päättäjät avasivat varmuusvarastonsa USA:n avuksi?

Koska USA:ssa autoilijat joutuvat maksamaan bensasta täysin järkyttävät 0,63€/l mitä voi pitää täysin käsittämättömän kalliina bensiinin hintana. Tosin jos koko totuus olisi kerrottu selväsanaisesti suomalaisille täällä olisi jotakuta saattanut naurattaa.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?