<$BlogRSDURL$>

Friday, April 29, 2005

Outoja harmaita alueita 

Mikä saa ihmisen helposti vihaiseksi?

Rehellisesti sanottuna en tiedä vastausta kuin omalta osaltani.


Luin eräästä aikakauslehdestä, että Mac- ja PC- tietokoneet muistuttavat toisiaan yhä enemmän. Harmitti koska kirjoittaja vaikutti selkeästi ihmiseltä joka haluaa syleillä koko maailmaa vaikkei tiedäkään asiasta josta kirjoittaa. Saahan jokainen toitottaa omaa mielipidettään vapaasti maailmalle, mutta tässäkin tapauksessa toiminta oli ylettömän läpinäkyvää. Väitteiden tueksi ei esitetty yhtään faktaa, ei kerrottu kokemuksista tai mainittu jotain tapahtunutta johon väite perustuu.

Samalla logiikalla toimii Tammiston Markan Talo jonka ATK-vastaava (joku pomo) on antanut tiedotteen liikkeen myyjille etteivät ko. liikkeen ADSL-modeemit sovi lainkaan MAC-käyttöön. Jätin myyjien "jumalan sanaan" perustuvat väitteet omaan arvoonsa ja ostin saman modeemin halvemmalla Elisa Shopista. Tässäkin tapauksessa harmitti jonkun besserwisserin perusteettomat väitteet asiasta josta hän ei näytä mitään tietäneen (perustuu omiin käyttökokemuksiini).

Ihmettelen vaan mikä arvo on tiedolla joka perustuu ajatukseen: "koska tittelini on alan asiantuntija tiedän alasta tarpeeksi". Politiikka muistuttaa Yhdysvaltain näkemystä "jos sinulla on voimaa, sitä saa käyttää tarpeen mukaan" USA saa tappaa vietnamilaisia, irakilaisia, afganistanilaisia ja terrorisoida Amerikan mannerta jos haluaa eikä siihen ole vähäväkisemmillä mailla sanomista. Terveisiä vaan Bushille!

Eikä tässä vielä kaikki. Kaikkien meidän ystävämme "me" lehti joka markkinoi mm. Tradekan bonuspistejärjestelmään kuuluvaa AD-autokorjaamoketjua suoltaa sammakoita suustaan. Uusimmassa lehdessä AD-korjaamon "asiantuntija" tiesi, että vm -94 Golfissa on seuraavaksi vaihdettava murroksen nivelet ja hitsattava koria. Tosiasiassa olen itse ajanut vastaavan tyyppisellä VW:llä 14 vuotta ja yli 400 000 km jona aikana ei ollut tarpeen vaihtaa yhtään murroksen niveltä. Riitti kun vaihtoi murroksen kumit ennen niiden rikkoutumista. Samoin koria piti hitsata ensimmäisen kerran joskus 14 vuoden ikäisenä ja siinä vaiheessa yli 400 000km ajettuna. Joku besser-wisser voi epäillä tätäkin tietoa, mutta rauhottunee kun kerron omistaneeni varmaan kolmantena tai neljäntenä omistajana entisen autokouluauton.

Vanha auto ei ole kenellekään ongelma käyttövarmuutensa tai vikaherkkyytensä takia vaan ainoastaan huonon ylläpidon takia. Jos et huolehdi autossa olevan koko ajan kylliksi hyvää öljyä, jarrunestettä, pakkasnestettä sun muuta olennaista hyväkin auto muuttuu tuotapikaa romuksi. Samoin huolto ja ylläpito tekevät vanhastakin ajoneuvosta turvallisen ja varman ajokin jolla voi lähteä päivittäin töihin epäröimättä. Muutaman vuoden ikäinenkin kulkupeli muuttuu huoltamattomana helposti epämukavaksi riskitekijäksi jonka haluaa vaihtaa uuteen koska vanha on "loppuunajettu".

Tässä pari vuotta sitten viimeksi sakot saadessani poliisit erehtyivät mainitsemaan uskovansa että hallitsen ajokkini nopeudessa jonka ajamisesta he minua sakottivat. Totesin kuivasti ettei mokoma kysymys ole relevantti. On älytön ajatus antaa ajokorttia ihmiselle jolla ei ole selvää käsitystä autonsa vaatimasta pysähtymismatkasta sun muusta asiaan olennaisesti liittyvästä. Jos ajaisin maantiellä nopeudella jolla kuvittelen hallitsevani autoni minulla ei olisi ollut ajokorttia vuosiin. Täysin älytön hypoteesi. Pyrin tottakai noudattamaan kaikkia nopeusrajoituksia vaikka ne tuntuisivat kuinka järjen vastaisilta tahansa koska en halua maksaa poliisien keräämää lisäveroa.

Ne autoilijat jotka eivät käytä vilkkua, valoja tai turvavyötä saavat olla rauhassa, mutta väärää nopeutta ajavat ovat vapaata riistaa. Liikennevalojen noudattaminen ja kaistamerkintöjen ymmärtäminen ovat suomalaisessa sakotuskäytännössä toisarvoisia asioita. Tämäkin pistää vihaksi koska se ei tunnu oikeudenmukaiselta. Suurin osa onnettomuuksista ajetaan taajamanopeuksilla jolloin kolareihin taatusti vaikuttaa usein myös liikennesääntöjen vastainen ajo eikä ainoastaan nopeus joka siis saattaa olla osatekijä.

Nokkelalta tuntuu sekin ratkaisu jossa sakotetaan tasapuolisesti kaikkia ajonopeudesta erehtyneitä kuskeja jotta parikymmpinen kahtasataa kännissä ilman turvavyötä ajava autovaras saataisiin kiinni. Onko tosiaan hyvä idea todeta autovarkauden olevan luvaton käyttöönotto? Eikö tässä tapauksessa pitäisi kaikkien varkauksien muuttua luvattomiksi käyttöönotoiksi? Onko tämä reilua? Miksei varastaminen olekaan varastamista vaan lainaamista? Mikä on tämä outo harmaa alue?

Tuesday, April 19, 2005

Selibaatti kunniaan! 

Saksalainen paavi on lukenut saksalaisen sotilaan masturbaatio-ohjeet jota hän suosittelee myös katolisten pappien käyttöön.

Näin saavutetaan seuraavia etuja:

1. Papit eivät ole naisista riippuvaisia

2. Sukupuolitaudit kirkon piirissä vähenevät

3. Tulee halvemmaksi vetää käteen kotona kuin maksaa ammattilaiselle rahaa

4. Ihmiskaupalta putoaa pohja jos edes roomalaiskatoliset papit eivät osta palveluja

5. Homosteluepäilyt vähenevät kun voidaan osoittaa pappien noudattavan oman käden oikeutta

6. Se mikä kelpaa Wehrmachtille, sopii myös papistolle

7. Perinteistä on pidettävä kiinni. Järki käteen, joka mies!

Ilmoitus 

Poliisi parantaa palveluaan


Oletko kyllästynyt saamaan sakkoja postitse ajettuasi kottaraispöntön luona ylinopeutta?

Terve tuloa kanta-asiakkaillemme räätälöimäämme suoraveloituspalveluun . Veloitamme sakot automaattisesti tililtänne ja lähetämme tiedot mahdollisesta ajokiellosta tekstiviestillä matkapuhelimeenne. Voitte jättää ajokorttinne kanta-asiakaspakettiimme kuuluvassa palvelukuoressa postin kuljetettavaksi
kotimaassa. Palautamme korttinne postitse automaattisesti ajokieltonne päätyttyä.


Kanta-asiakaspalvelumme käyttäjien kesken arvotaan vuosittain yksi viikon lyhennys ajokieltoon sekä kolme polkupyörälahjakorttia terveellisen, edullisen ja ekologisen liikkumisen turvaamiseksi myös kortin ollessa poliisin hallussa.


Alkolukko erikoispalvelu rattijuopoille. Puhaltamalla kännissä uuteen poliisimalliseen alkolukkoomme partio tulee luoksenne kahden tunnin kuluessa, puhalluttaa teidät, toimittaa putkaan selviämään sekä takavarikoi autonne joka kolmannella kerralla jos se on katsastettu. Katsastamaton auto toimitetaan romutettavaksi tavattaessa. Säästäkää omaa ja naapurinne vaivannäköä. Poliisin kanta-asiakaspalvelun saatte käyttöönne edullisella 100 €:n vuosimaksulla. Tutustumistarjous toukokuun 2005 loppuun asti vain 50,- € vuoden 2005 loppuun. Tervetuloa rekisteröitymään internetissä osoitteessa: www.kytätkansanasialla.net

Tekevälle sattuu ja juovalle tapahtuu 

Lyhyt katsaus oikeudenkäyntiin

"Mitä syytetyllä on sanottavaa tapahtuneeseen?"

"Menin ilmoittamaan korttini katoamisesta lähimpään oman pankkini konttoriin jottei korttiani väärinkäytettäisi."

"Oliko mielestänne välttämätöntä mennä konttoriin kello kaksi sunnuntaita vasten yöllä?"

"Pidin korttini väärinkäytön riskiä niin suurena että ajantajuni katosi."

"Ilmeisesti myös muutakin oli kadonnut, koska konttorin oven pielessä ollut automaatti vei korttinne syötettyänne väärän tunnusluvun yhden kerran liikaa."

"Pelkäsin mahdollista väärinkäyttöä siinä määrin, että unohdin realiteetit."

"Eikö mieleenne tullut, ettei automaattikorttia ole kovinkaan helppo väärinkäyttää, varsinkaan runsaan 20:n euron saldoanne silmälläpitäen?"

"Siinä tilassa tuokin pääsi unohtumaan. Eikös känni ole lieventävä asianhaara? En tekisi niin selvin päin."

Autoilija maksaa 

Ennen poliisi kyttäsi tienposkessa ja sakotti autoilijoita jos nämä ajoivat yli nopeusrajoituksen, nykyään kameratolpat seisovat tienposkessa ja sakottavat autoilijoita jos nämä ajavat yli nopeusrajoituksen. Tiehallinnon pääjohtajan Eero Karjaluodon visiossa tulevaisuudessa autoilijoita sakotetaan satelliittipaikannusjärjestelmän avulla jos nämä ajavat tiellä.

Tiehallinnon pääjohtajan omassa ohjelmassa nopeusrajoituksia lasketaan eikä autoilijoiden nykyisin maksamia 6 miljardin vuotuisia veroja edelleenkään käytetä tienpitoon vaan kehitetään uusia veroja jotka "korvamerkitään" tienpitoon.

Mihin nuo nykyisellään kerättävät 6 miljardia euroa kuluvat on valtion salaisuus jota varjelevat sekä Suojelupoliisi että ruotsalainen teleoperaattori Telia-Sonera. Ilmeisesti todellisuudessa kellään ei ole aavistustakaan millainen musta-aukko vie autoverot joten on luonnollista lisätä autoilijoiden maksuja jotta valtio saisi rahaa.

Tervetuloa autoilijoiden paratiisiin, Suomeen. Täällä auton käyttäjä on oikeutettu maksamaan ennennäkemättömiä ja kokemattomia maksuja valtion suureen yhteiseen kirstuun josta sitten kiltit poliittiset johtajamme ammentavat rahaa kotipaikkakuntansa sillanrakennukseen tai paikallisesti tärkeän ohitustien kustannuksiin unohtamatta omia pikku menojaan joita valtion on syytä rahoittaa.

Järkeä tiedottamiseen 

Olympiakomitea uudistaa rahanjakoaan eikä tarvi tiedottajaa koska uutiset voi lukea lehdistä tai Arto Bryggaren nettisivuilta. Rahaa säästyy eikä synny pahoja eturistiriitoja.

Sunday, April 17, 2005

Motorforumin mokat osa 1/? 

Tänään 17.4.2005 sunnuntai-iltana näytettiin MTV3:n Motorforumohjelmassa Heikki Kovalaisen haastattelu jossa GP2 sankarimme totesi kysyttäessä F1 ja GP2 autojen eroista seuraavaa: "onhan ne aika erilaisia, mutkista pitää tulla varovasti ulos kun ei ole luistonestoa eikä mitään elektroniikkaa".

Kovalainen on ajanut ainoastaan Renault-tiimin F1 autoa joten tästä on helppo päätellä Renault-tallilla olevan käytössään jo pari vuotta kiellettynä ollutta elektroniikkaa, mm. luistonestojärjestelmä.


Mikä tässä on niin kiinnostavaa?


Suomalaiset toimittajat näköjään tekevät mitä tahansa tuhotakseen suomalaisten tähtien uran. Tässäkin tapauksessa saattaa syntyä skandaali jonka aloittaja on suomalaisessa autourheiluohjelmassa esitetty nauhoitettu haastattelu. Jos tämä haastattelu olisi katsottu vähintään kerran läpi ennen kuin se lähetettiin ohjelmassa tai jos haastattelun koostaja olisi tuntenut Formula 1 - sarjan säännöt tuo lipsautus olisi voitu poistaa jollei sitten tarkoitus ollutkin tuhota nuoren suomalaisen urheilijan ura.

Luistonesto on ollut kielletty F1:ssä jo kaudesta 2001 alkaen. Viimeinen varma tapaus jolloin luistonestoa on käytetty GP:ssä on 18.3.2001 Malesian GP jolloin Ferrari otti selvän kaksoisvoiton vaikka molemmat kuskit ajoivat kesken kisan ulos radalta menettäen runsaasti aikaa. Koska "harmaalla alueella" käväisi Ferrari tapahtuneesta ei seurannut rangaistuksia tms. Tällä kertaa väärällä puolella aitaa seikkailee Renault-talli jolla ei ole "erikoisasemaa" F1-mogulien siipien suojassa joten mitä tahansa saattaa tapahtua.

Kiitokset vaan Motorforumille!

Päivän kysymys 

Miksi rakennustöillä on nykyään niin kireät aikataulut?

Koska pelätään ettei rakennus ehdi valmiiksi ennen vuosikorjauksia.

Hikisiä mainoksia 

Mitä näinkään tänään Hesarissa! 17.4.2005 sivulla A12 alareunassa Nanson kevätmarkkinamainoksessa kerrotaan myynnissä olevan "kesän kuumimmat trikooasut"! Kauheaa!

Kuka haluaa hikoilla kuumissa trikooasuissa kesähelteillä?

Onko tarkoitus vakuuttaa meille ettei kesälläkään ole myöhäistä hikoilla viime jouluisia läskejä pois?

Wednesday, April 13, 2005

Leif Fagernäs ja EK:n logiikka 

Elinkeinoelämän keskusliiton Leif Fagernäs hyväksyy paikalliset työehtosopimukset muttei paikallisia lakkoja, lisää täältä .

Olisiko sittenkin parempi hylätä paikalliset lakot ja paikallinen sopiminen jos nämä eivät miellytä Elinkeinoelämän keskusliittoa? Vai ovatko toiset eläimet sittenkin tasa-arvoisempia kuin toiset?

Ajankohtaisia kysymyksiä 

Mikähän siinä on että nykyään ihmiset haluavat kaiken valmiiksi ratkaistuna?


Jalkalistan ja peitelistan liitos pitäisi hoitaa listafirman valmiilla osilla ja jos osia ei ole lainkaan saatavana valmistaja ei ole huolehtinut asiakkaistaan riittävästi. Jotenkin epäilen joskus ennen ihmisten tehneen kaikki ratkaisunsa ilman muuta työn ohessa ajattelematta sen enempiä. Ratkaisu ja nimenomaan oma itse tehty ratkaisu kuului asiaan ja oli osoitus ammattitaidosta. Jos ongelmaa ei jostain syystä osattu omin voimin hoitaa haettiin pätevää mestaria "puskaradion" voimin eikä reklamoitu tuotteen valmistajalle tai myyjälle puutteellisesta tai muuten keskeneräisestä tuotteesta.

Vähän samalta tuntui lukea lopputalven onnettomuudesta jossa autoilijat olivat ajaneet "turvallisesti" rajoituksen sallimaa 80 km/h nopeutta nähden tuskin 100 m tietä edessään saati että olisivat pystyneet pysäyttämään autoaan tien näkyvällä osuudella rysäyttämättä päin kanssa-autoilijoita. Tottahan suurin syntipukki on ensimmäisen kolarin tyhjällä tiellä ajanut ajotaidoton ihminen, muttei samaan kasaan körötelleitä kuskeja tarvi paapoa. Talvioloissa on usein liukasta ja toisinaan todella huono näkyvyys jolloin sen 80:n kympin ajaminenkin voi olla riskipeliä kuten tänäkin keväänä todistettiin.

Mielestäni on relevanttia kysyä onko tieliikenteen ohjausta todella harkittu loppuun asti? Kaikki tietävät, että hyvällä kelillä on kiusantekoa pitää 80 km/h talvinopeuksia hyvillä teillä mutta kukaan ei tunnu tietävän että 80 km/h on huonolla kelillä hengenvaarallisen kova nopeus varsinkin jos turvavälejä ei ole lainkaan.

Paranisiko ihmisten ymmärrys jos talviajoa opiskeltaisiin maalle jäädytetyillä ajoteillä? Auttaisiko nopeusrajoitusten nosto talvella moottoriteillä 120 km/h ja kesällä 140 km/h? Ymmärtäisivätkö ihmiset kelin vaikutuksen turvalliseen matkustamiseen? Kesällä sateella 100 km/h voi olla nopeus yli riskirajan varsinkin jos renkaat ovat huonossa kunnossa. Samoin talvella 60 km/h nopeudessa voi lipsauttaa vahingossa ulos, kuten eräs uuden Toyota Avensiksen omistaja toissa talvena oli tehnyt. Kehä I:n ja Tuusulantien risteyksessä ajamalla sillalla suoraan sisäpuolen kaiteeseen jolloin auton keula oli siististi rytistynyt.

Auttaako ihmisten loputon holhoaminen todella liikenneturvallisuuden parantamiseen? Miksi puhutaan ylinopeudesta jolla tarkoitetaan nopeusrajoituksen ylittämistä jolloin kukaan ei edes vahingossa ajattele tilannenopeutta? Miksi joka kelissä annetaan samalla taulukolla ylinopeussakkoja joiden summa ei käytännössä riipu liikennetiheydestä tai ajo-olosuhteista vaan lähinnä poikkeamasta sallittuun nähden?
Miksei poliisilla ole valtuuksia poiketa myös alaspäin näistä taulukoista? Vai onko poliiseillakin tulospalkkaus joka perustuu sakotustuloihin?

Suomessa olen nähnyt lukemattomia autoja joissa ei ole lainkaan vilkkuja, paljon autoja joilla saa ajaa punaisia päin, kuljettajia joita kääntymiskielto tai pysähtymiskielto ei koske. Ihmisiä joita ei kiinnosta tarviiko heidän noudattaa kärkikolmiota tai stop-merkkiä. Monet viis veisaavat turvavyöstä ja ajovalotkin ovat joidenkin mielestä turhaa tuhlausta jopa hämärissä. Moottoritien vasenta kaistaa käytetään huolettomasti eikä missään nimessä anneta tietä takaa tuleville. Jos näillä tien omistajilla ei ole kiire, muillakaan ei voi olla sen kummempaa hätää.

Ovatko muut tielläkulkijat vain turha häiriötekijä näille maantien myrkkykäärmeille? Onhan poliisinkin työlästä sakottaa kuluneista renkaista tai rattijuoppoudesta. Parempi vaan ostaa runsaasti valvontakameroita joilla saa sakkotuloja ilman työntekijöitä. Ajakoot perkeleet kännissä tai ajokortitta, kunhan tekevät sen nopeusrajoitusten mukaan. Sama tuo onko autoa katsastettu tai ovatko renkaat kunnossa. Eikä sitä turvavyötäkään tarvi jos kerran rajoituksia noudattaa.Eihän liikenneonnettomuuksia sattuisi jos nopeurajoituksia noudatettaisiin? Niinkö?

Friday, April 08, 2005

Terveisiä Tuonelaan! 

Karol Wojtyla, paavina pyrit keskustelemaan muiden kirkkokuntien ja vieraiden uskontojen edustajien kanssa rakentaen jonkinlaista yhteyttä. Siitä saat pluspisteitä. Tosin vain sillä ehdolla ettet pyrkinyt lisäämään Vatikaanin vaikutusvaltaa vaan ihmisten suvaitsevaisuutta toisiaan kohtaan.

Samoin paavina vastustit kondomin käyttöä ja ehkäisyä yleensäkin. Siitäkin ansaitset pisteet jos tavoitteesi oli vähentää liikakansoitusta maailmassa. Jos taas pyrit vahvistamaan Vatikaanin vaikutusvaltaa ihmisten seksuaaliseen toimintaan saat miinuspisteitä.

Tottahan et hyväksynyt aborttia. Pluspisteitä tästä tulee jos vain pyhässä yksinkertaisuudessasi kielsit tappamasta ihmistä edes varhaisessa kehitysvaiheessa. Miinuspisteitä taas tulee jos halusit ylläpitää tekopyhää julkisivua.

Kommunismin vastustuksesta saat pisteitä jos tavoitteesi oli vapauttaa rautaesiripun takana asuvat ihmiset etsimään totuutta omin voimin ilman ylhäältä valmiiksi annettua totuutta. Jos halusit vaihtaa kommunistisen totuuden katoliseen totuuteen saat tästäkin miinuspisteitä. En näe paljoakaan eroa ylhäältä käsin tarjotusta totuudesta oli se kenen tahansa antama "ainut oikea totuus".

Pappien selibaatista pidit tiukasti kiinni. Selkärankainen isien perinnöstä kiinni pitäminen ansaitsee kunnioitukseni. Toisaalta kielletty hedelmä johtaa usein ajatukset muista asioista vain tuohon kiellettyyn hedelmään jolloin papin pää sisältä nähtynä käsittää enimmäkseen padottua ja kiellettyä seksuaalista himoa. Jos tietoisesti päätit ummistaa silmäsi ihmisten seksuaalisuudelta silläkin uhalla, että pappien pedofilia, homostelu ja haureus entisestään lisääntyisi saat miinuspisteitä.

Tervehdit useita kertoja Ferrari-tallin edustajia josta saat kiitosta jos teit sen koska Italia on harvinaisen katolinen maa ja Scuderia Ferrari taatusti F1-sarjan katolisin tiimi. Jos taas tapasit Ferrari-tallin miehiä pääsponsori Shellin omistajan (=Vatikaani) edustajana saat virtuaalisesti turpiin.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?