<$BlogRSDURL$>

Monday, March 28, 2005

Soundtrack 

Kuulin, siis luin Soundtrackin olevan ajankohtaisen ja tällä kertaa näillä pärjätään:

1. Deep Purple: Love Help Me

2. Pink Floyd: Lucifer Sam

3. Pink Floyd: Astronomy Domine

4. Led Zeppelin: Rock'n'Roll

5. The Electric Prunes: I Had Too Much To Dream Last Night

6. Deep Purple: Smoke On The Water

7. Eppu Normaali: Rääväsuita ei haluta Suomeen

8. Syd Barrett: Golden Hair

9. Pink Fairies: I Think It's Coming Back Again

10. Roger Waters: Set The Controls For The Heart Of The Sun

11. Rolling Stones: Jumping Jack Flash

12. Metro Luminal: Isa tuli koju

13. Motörhead: Ace Of Spades

14. Hurriganes: I Will Stay

15. Deep Purple: Perfect Strangers

16. Pink Floyd: Shine On You Crazy Diamond Pts 1-9

17. Pink Floyd: Comfortably Numb

18. Pink Floyd: Run Like Hell

19. Pink Floyd: Interstellar Overdrive


Tällä kertaa vihje löytyi Schizo-Jannen päivityksestä 23.3.2005. Maailmankaikkeuden parhaat biisit kuulostaa turhan mahtipontiselta, mutta ainakin nämä kelpaavat aina. Enkä edes yritä väittää saaneeni näitä paremmuusjärjestykseen.

Sunday, March 27, 2005

Kiitos TPS ja menestystä HPK:lle! 

Onneksi olkoon TPS! Hieno ja urheilullinen taistelu silkkaa taitojääkiekkoa huippukuntoista HPK:ta vastaan. Jukka Koivu esiintyi asiallisesti haastattelussa kirvelevästä tappiosta huolimatta kiittäen sekä omaa että vastustajan joukkuetta. Herrasmiesten kovaa mutta kunniallista peliä on helppo verrata HIFK:n asiattomaan tappelunnujakkaan hävittyjen karsintapelien päättyessä. Valmentaja Matikainenkin häpesi järjestämäänsä tappelua niin ettei tullut ottelun jälkeiseen haastatteluun. Voi olla ettei Hannu Aravirta onnistunut kokoamaan kalliista NHL-joukkueesta saumatonta voittajatiimiä mutten näe syytä ylpeilyyn Penallakaan jonka ainoa aikaansaannos oli yhtenäinen joukkue nyrkkitappelun aloittamisessa. Terveisiä HIFK:sta! Hyi Helsinki!

Wednesday, March 23, 2005

Eroon ennustettavuudesta 

Jotkut ihmiset sanovat haluavansa tietää enemmän elämästään. Milloin "se oikea" tulee eteen, mikä työpaikka kannattaisi valita, Pysynkö terveenä, kuinka vanhaksi elän?

Niin. Olisinko onnellinen jos tietäisin kauanko elän tai kuka on "se oikea" ihminen elämääni? Entä jos nuoruuden huumassa päätyisin naimisiin neiti Näppärän kanssa ja jollakin ihmisellä olisi todellista tietoa tulevaisuudestani johon tuo neiti Näppärä ei kuuluisi vaan neiti Nopsa. Pitäisikö minun luopua elämäni onnesta neiti Näppärän kanssa vain koska joku ennustaa elämää neiti Nopsan kanssa? Pitäisikö neiti Näppärän käydä kuulemassa oma tulevaisuutensa? Entä jos neiti Nopsalle ennustettaisiinkin tulevaisuutta herra Hottentotin kanssa?

Tulisinko todella onnelliseksi jos voisin nähdä tulevaisuuteeni? Eikö onnellinen tulevaisuus neiti Nopsan kanssa edellytä kasvuprosessia neiti Näppärän kanssa? Ja mistä minä tietäisin kuka ennustaa rahasta ja kuka todella "tietää" tulevan. Voidakseni päättää elämästäni itse minun pitäisi tietää enemmän kuin jokin helppoheikki pystyy sanomaan, muutenhan olisin kuin mikäkin johdateltava lammas.

Tulee ihan mieleen Pelle Miljoona & NUS: "oletko tyytyväinen mainosmies kun teit lauman lampaita? oletko tyytyväinen karkkimies kun lapsil ei o hampaita?" En halua sairastua apatiaan jonkun puoskarin takia. Mieluummin eläisin Pellen reseptillä: "toiset tanssii valssii ja humppaa ja jenkkaa ja purkkaa ja jytää mut mä vain pogoon mä pogoon mä pogoon, kunnes kuolen".

Paras paradoksi koko jutussa on, että Martti Luther ajatteli samoin. Kun Lutherilta kysyttiin mitä hän tekisi jos hän tietäisi kuolevansa huomenna Martti vastasi: "istuttaisin omenapuun". Tähän Juicekin viittaa laulaessaan: "istuta vaan se omenapuu vaikka tuli jo tukkaasi nuolee, voit vierelläin vilkuttaa kun maailma kuolee" tai sinnepäin, eihän tässä iässä enää voi kaikkia biisejä lunttaamatta muistaa.

"Nobody knows where you are,
How near or how far.
Shine on you crazy diamond.
Pile on many more layers
And I'll be joining you there. " Pink Floyd: Shine On You Crazy Diamond parts 6-9

Niinhän elämä etenee. Aika kuluu ja tapaamme jälleen. Joskus vähemmän riemukkaissa merkeissä.


Serkkuni palasi ulkomaankomennukseltaan kotimaahan ja suunnittelin ottavani häneen yhteyttä jotta voisimme kimpassa muistella lapsuuttamme ja nuoruuttamme sekä vaihtaa kuulumisia. Seuraavat kuulumiset vaihdettiin hänen hautajaisissaan. Elämä on elämää vain jos siihen kuuluu kuolema. Mitä arvoa olisi ikuisella elämällä ja kuolemattomuudella? Tunnustan haluavani elää vielä vuosia, mieluiten kymmeniä vuosia vaikka tiedänkin että mies joka on ohittanut 35 ikävuoden rajan on usein elänyt yli puolet elämästään. Serkkuni kohdalla tuo 35 vuotta oli lähes 90% hänen elämästään. Kukaan ei tiedä. Jotain voimme arvata, mutta täsmällistä tietoa on harvalla.

Eihän työttömyyden loppumisestakaan yleensä tiedä kuin vähän ennen työn aloittamista.

Tekevätkö ihmiset itsemurhia jotta voisivat ottaa jumalan roolin ja päättää itse elämänsä pituuden?

Tuskin. En ainakaan usko niin. Kyllä itsemurha on tilanne jossa ihminen ei näe vaihtoehtoja ja säälii itseään. Helppohan se on sanoa. Toisaalta miksi kirjoittaa jos ei halua sanoa yhtään mitään? Sen kun vaan kehittelee uutta poliittista ja hampaatonta tapaa kirjoittaa.

Tsemppiä tytöt! 

Uutisissa sanottiin lukiolaistyttöjen masentuneisuuden lisääntyneen. Pitäisikö meidän miesten tuntea syyllisyyttä asiasta? Vai onko koko jutulla mitään tekemistä miesten oletettujen naisihanteiden kanssa? Onko kyseessä mainosten ja mallien luoma illuusio nuoresta naisesta jolla on täydellisyyttä hipova kroppa ja joillakin vielä hoksottimetkin kunnossa.

Pitäisikö miestenkin masentua kun mainosten miehillä on pitkät hyvinhoidetut hiukset ja atleetin vartalo. Tavallisella jannulla on usein hyvä jos hiuksia on päässä ja vartalo on paremminkin mallia kotleetti. Jotkut naiset pitävät miehistä joilla on vararavintoa navan ympärillä, toiset taas tykkäävät kaljusta. Tottakai sporttisilla pitkähiuksisilla kavereillakin on ottajansa puhumattakaan staroista tai rikkaista perijöistä.

Meinaa fokus harhailla avauksesta ojaan. Lukiolaistytöille vaan tiedoksi että jotkut miehet arvostavat perinteistä antiikin tai keskiajan naisihannetta enemmän kuin nykypäivän pissis-tyyliä mikä se ikinä onkaan.

Omasta puolestani joudun kyllä toteamaan että laihuus, pitkäjalkaisuus ja pienirintaisuus on eduksi. Tosin tällä hetkellä minulla ei ole tarjota vapaata avecin paikkaa vaan ihailen tuntematonta naiskauneutta kunnioittavasti matkan päästä kevätauringon lyhentäessä mukavasti helmaa jolloin sukkahousutkin tulevat näkyviin piiloteltuaan pitkän talven jossain näkymättömällä alueella.

Wednesday, March 16, 2005

Arvot tapetilla 

Soutuvene

Hiljainen kalastusväline, saastuttamaton ja toimiva. Tulevaisuuden tekniikkaa jo tänään. Ekologinen urheiluväline jolla harjoitat lihaksiasi monipuolisesti matkaten samalla paikasta toiseen. Vuosisadan keksintö joka voidaan valmistaa kotimaisesta puusta ja lopuksi polttaa juhannuskokossa. Monikäyttöinen idea jonka veroisia syntyy harvoin jos koskaan.

Turha huolehtia innovaatioiden puutteesta. Parempi olisi huolehtia innovaatioiden arvostuksen puutteesta.


Arjen arvoja

Arvostetaanko nykyään ihmisiä joiden työn tuloksena yhteiskunnan pyörät pyörivät ja yritysten pörssikurssit nousevat? Onko tärkeää se mitä olet vai se miltä näytät? Ratkaiseeko menestyksen oikeiden saappaiden nuolu?


Kvartaalielämät

Ennen tavoiteltiin yritysten menestystä ja hyvää mainetta, nykyään tavoitellaan hyvää pörssikurssia ja tuloksentekijän mainetta. Ennen tavoiteltiin menestystä pitkäjänteisesti usean vuoden tähtäimellä, nyt tähdätään kvartaalin ennätykseen. Mikäs siinä, kvartaalin voitto vaan saattaa olla vuoden tappio tai jokin muu menetys jota ei voi mitata pörssikurssilla. Toisaalta kaikkien eläessä kolmen kuukauden elämää on vaikea nähdä todellisuuden ja pörssikurssin eroa.


Reissu-Lassesta ilmatilan ostaja Kaitsuun


Suomen presidenteistä Lauri Kristian Relanderia nimitettiin reissu-Lasseksi vaikka hän matkusteli vähän nykystandardein katsottuna. Soneran toimitusjohtajista K-E Relanderia taas voisi nimittää mieheksi joka osti ilmaa ilman palloja. Sinänsä nokkelaa, pitäisihän ilman palloa hankitun tukkupakkauksen tulla edullisemmaksi kuin erillispakatun ilman. Tällä kertaa vaan kvartaalitalouden pörssikurssit ja johdon optiot sun muut kultaiset kädenpuristukset aiheuttivat totaalisen todellisuudentajun katoamisen ja kaikkivoipa puolijumala erehtyi kaikessa muussa paitsi omien palkkioidensa nostamisessa jättäessään hankkimansa saksalaisen ilman veronmaksajien huoleksi.


Arjalaiset kadottivat juutalaiset arvonsa


Euroalueen maailmanpankkiirit ja talouselämän selkärankaiset saksalaiset menettivät rahansa Itä-Saksan hankkimiseen mutta elivät kuin liiketoimi olisi tuottanut muutakin kun tappioita ja ovat nyt rahaliiton häpeäpilkku. Tuntuu kuin nämä arjalaiset eivät kunnioittaisi juutalaisia talouselämän arvojaan lainkaan.
Terveisiä vaan Saksasta jonka taloudenpito kulkee Neuvostoliiton viitoittamaa tietä jonka ansiosta eurosta tulee ruplan veroinen supervaluutta.


Ni että euroalueen korko nousee, kiitos vaan saksalaiset ja ranskalaiset!

Aikamiehen elämänohje 

Nuolemista ei saa lopettaa jollei nainen sitä erityisesti vaadi.

Sunday, March 13, 2005

Pieni giganttinen ihme 

Ihmettelen vaan kuinka paljon Microsoft jättää tietoisesti parantamisen varaa omiin tuotteisiinsa kun niiden paranemista pitää oikein vasiten televisiossakin mainostaa?
Maailman vahvimpia yrityksiä ja mahdollisesti parhaiten tuottava?
Mitä vielä pitää tavoitella?
Kräkkereiden kunniamainintaa?

Sunday, March 06, 2005

Formulaterveiset 

Tuttua menoa



Alkoihan se formulakausikin kun oikein odotti. Kimi Räikkönen otti varman päälle varikon puolelta ja ohitti kisassa itse Michael Schumacherin joka turhautuneena kiilasi tuttuun tyyliinsä kilpaveikkonsa ulos. Tällä kertaa kohdalle osui Nick Heidfeld joka saa varoa FIA:n rankaisutoimia koska erehtyi syyttämään suurkaani Michael Schumacheria. FIA:n Max Mosleyn ja moguli Bernie Ecclestonen mielestä on kunnia saada tönäisy itsensä saksalaismestarin ratista. Muutenkin on hyvä muistaa saksalaisten tarvivan tavallista tallaajaa suuremman elintilan myös formularadalla. Tällä kertaa kaksi saksalaista unohti varoa toisiaan kylliksi.


Uusia oikkuja

Australian kisa oli vähällä jäädä ajamatta koska Ferrari-talli oli ainoa joka ei hyväksynyt Minardin osallistumista Melbournen kisaan viime vuotisella autollaan. FIA ja Ferrari ovat tehneet sopimuksen F1-sarjan ajamisesta hamaan tulevaisuuteen ja luonnollisesti FIA puolustaa sopijakumppaninsa etuja kaikissa tilanteissa. Ferrarin olisi ollut sitäpaitsi noloa hävitä Minardillekin.


Avustakaa köyhää Ferraria

Muutenkin FIA ja Ecclestone harkitsevat vakavasti F1-sarjan myyntiä autonvalmistajien ryhmälle, koska Ferrari-sopimuksen ansiosta F1:stä voi pyytää aiottua enemmän rahaa. Näin Ferrari saa nyt FIA:lta virallisen suosikkiaseman entisen epävirallisen tilalle ja jatkossakin kunnolla rahaa kilpakumppaneiltaan jos nämä päätyvät ostamaan F1-sarjan. Ferrarin entinen omistaja Fiat autotehdas voi rauhassa kaatua kunhan epämukavien urheiluautojen valmistaja menestyy. Onhan miehekästä ajaa epämukavalla autolla pitkin rantakatuja monien naisihmisten katsellessa kaihoten turvallisen tulevaisuutensa perään. Miljoonikolta turpiin ottaminen on paremmin palkattua kuin Suomessa on yleensä totuttu.

Wednesday, March 02, 2005

Päivän kysymys 

Soneran teleurkintasyytettyjen puolustuksen mielestä ihmisten puheluita saa tutkia väärinkäytösten välttämiseksi.

Eikö tietosuojalain ja telelain rikkominen ole väärinkäytös?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?