<$BlogRSDURL$>

Monday, November 29, 2004

Bonuksia jotka olisivat muutakin kuin kaukaisia haaveita! 

Heureka!

Olen keksinyt uudenlaisen joustavan tulopoliittisen mallin jota voidaan käyttää myyntityön palkkauksessa sekä yrityksissä joissa tulosta voidaan mitata nopeasti.

Maksetaan tiettyä takuupalkkaa, olkoon se vaikka 1000 euroa kuussa. Tottakai pohjasumma voi olla mikä vaan sovittu joka täyttää lain vaatimukset, tasaraha on mukava esimerkki selvyyden vuoksi.

Sitten siihen päälle lisiä. Vaikkapa 150 euron lisä kuukaudesta jolloin työntekijä on ollut joka työpäivä töissä vähintään sovitusti tai pidempään. Lisiä voisi kehitellä myös tyyliin 500 euroa kuussa jos budjetti saavutetaan. Jos budjetista saavutetaan 50% lisä olisi 250 euroa ja jos budjetti saavutetaan 150%:sti lisä nousisi suoraan 750 euroon.

Tämän tyyppisellä matematiikalla lisät maksettaisiin per heti kuukausittain jolloin niiden motivoiva vaikutus olisi tehokkain mahdollinen ja ihmisten olisi helppo itsekin seurata bonustilannettaan.

Tärkeää on että ahkera, aktiivinen, laadukas, hyvä ja täsmällinen ote huomioitaisiin ilman pelkoa pärstäkertoimen vaikutuksesta asiaan.

Epäinhimilliset työajat kiinnostaisivat ihmisiä enemmän jos niistä saisi kunnon lakisääteisen minimikorvauksen ja päälle työpaikkakohtaiset kannustuslisät. Elinkeinoelämän Keskuliiton työmarkkinoiden apulaisjohtaja Eeva-Liisa Inkeroisen esitys kaikkien lisien poistosta vaikuttaa lähinnä työntekijöiden yksityiselämän tuhoamiselta siirtyessämme Suomessa kiinalais-venäläiseen 7-päivän työviikkoon. Ajatus tuo mieleen keskitysleirit, japanilaisten sotavankien kohtelun ja stalinistisen diktatuurin kaipuun.

Ihmisten itsensäkehittämistä haittaavien työaikojen tavoittelu kuulostaa tavoitteelta kieltää perhe-elämä työväestöltä ja erityisesti palvelualan ihmisiltä jotka ovat hakeutuneet työskentelemään ihmisten kanssa koska ovat sosiaalisia. Ajatus on irrationaalinen. Vähentää omaa sosiaalista elämää kaikkein sosiaalisimmilta ihmisiltä.

Eikö EK:n johtajilla todellakaan ole halua ryypätä kotonaan kun kaikkien pikkubaarien pitäisi olla aina auki? Tämähän oli kipinä joka sai E-L Inkeroisen lausumaan kuolemattomia viisauksiaan viime kesänä.

Sunday, November 28, 2004

Kiusaajat kyykkyyn! 

Tietokoneohjelmistojen patentointi on herättänyt voimakasta keskustelua jo pitkään. Suuret ohjelmistotalot MIcrosoft etunenässä näyttävät kannattavan patentteja, pienet vastustavan ja ATK-gurut kuten Linus Torvalds ovat vastaan. Poliitikkojen kanta riippuu vanhaan tapaan siitä kuka heille maksaa.

Kaikesta päätellen suuret yritykset maksavat pieniä paremmin mikä lupaa meille tavallisille tietokoneen hyöty- ja huvikäyttäjille entistä kalliimpia hintoja. Vaikkeivät hinnat nousisi innovaatiot, siis lailliset innovaatiot vähenevät väistämättä.

Kehityksen suunta on selvä. Microsoft uhkailee jo Kiinaa ja muita aasian valtioita patenttioikeudenkäynneillä jos nämä ottavat Linuxin käyttöönsä. Homma kuulostaa surkuhupaisalta kun asialla on yritys joka rikkoi Applen patentteja kehittäessään Windowsista graafista käyttöjärjestelmää.

Bill Gates ja hänen johtamansa yritys ovat säälittäviä pikkurikollisia jotka rikastuivat varastamalla toisen yrityksen ideat (Apple) omaan tuotteeseensa (windows) ja nyt kieltävät tekopyhästi muita tekemästä samoin kuin itse ovat tehneet.

EU-tuomioistuin totesi saman kuin USA-lainen kolleegansa: Microsoft käyttää määräävää markkina-asemaansa parhaansa mukaan rajoittaakseen kilpailua. Ensin liittämällä Exploder, äh Explorer selaimensa käyttöjärjestelmäänsä Netscapen hävittämiseksi, sitten Windows-Media Playerin Applen Quicktimen ja Macromedian Flashplayerin kiusaksi.

Uusin veto on pyrkiä ohjelmistopatenttien avulla tuhoamaan kilpailu alalta jotta käytännössä saavutettu monopoli vahvistuisi.

Suosittelen kaikille liitetiedostoiksi PDF:ää koska sen avaamiseen ei tarvita microsontaa, selaimeksi mitä tahansa muuta kuin tätä käyttämääni IE:tä, käyttikseksi tietysti Mac-classicia (OS9 tai vanhemmat) tai OS-X:ää, Mediasoittimeksi Quicktimea, musiikkikaupaksi mitä tahansa muuta kuin Microsoftin nettipuotia.

Minun puolestani Microsoft voisi mennä konkurssiin puolen tunnin kuluttua, EVVK. Ainakin maailma olsi taas vähän parempi paikka elää.

Sunday, November 21, 2004

Näytänks mä tosiaan köyhältä kun ei kaupankäynti innosta? 

Keskiviikkona pimahti mikroaaltouuni. Vasta 16 vuotta moitteettomasti palveltuaan. Pahus. Seuraavaan ei saa kohtuurahalla niin hyvää käytettävyyttä. Senkun laitoit muutaman raa'an perunan sisään, valitsit perunaohjelman ja kone piippasi kun homma oli selvä. Painoista ei tarvinnut välittää kuten tässä seuraajassa. Nyt täytyy tietää perunan lisäksi että kyseessä on esimerkiksi 350g perunoita ennenkuin homma etenee.

Eikä tässä kaikki. Vuonna 1988 edellistä mikroa ostaessani myyjä oli asiastaan innostunut ja esitteli laitteen sen arvolle sopivalla tavalla. Nyt viisi liikettä pääkaupunkiseudulla jätti itsestään epämääräisen kuvan. Tottakai liikkeellä on muitakin asiakkaita eivätkä kaikki ehdi auttaa vaikka haluaisivatkin. Ne jotka ehtivät taisivat kärsiä vitamiinien puutteesta.

Haluan mikroaaltouuniltani hiljaista käyntiääntä, tasaista lämmitystä ja mahdollisuutta lämmittää valmispizzoja joten iso lautanen (=suuri sisätilavuus) on tarpeen. Olisi myös kiva tietää mitä intellowave, Maya tai invertteri oikeastaan tarkoittavat. Ilmeisesti liikkeiden tapa myydä 50 euron uuneja estää myyjiä huomaamasta asiakkaita jotka haluaisivat saada rahoilleen enemmän vastinetta ja saattavat kenties lykätä laitteen hankintaan muutaman 50 euron setelin.

Jotain samaa oli ilmassa pari vuotta sitten hankkiessani pesukonetta. Keskustan puodissa moitittiin AEG:n ja LG:n koneita jolloin tuli etsimättä mieleen ajatus: "koneemme ovat täysiä paskoja mutta muiden ovat vielä huonompia". Ei tarvinne kertoa kauppojen jääneen tekemättä. Syrjemmällä ylimielinen myyntipäällikkö lupasi antaa voittavan tarjouksen kun olen ostamassa, asian tutkiminen ei riittänyt syyksi perehtyä hommaan. Lienee totta ettei kannata myydä puolentoista tonnin pesutornia koska niissä on pieni kate.

Pesutornia ostaessani kävin läpi yli kolmekymmentä liikettä, pari käytettyjen laitteiden myyjää, nettimyyjiä ja lehti-ilmoituksia. Kaikista näistä löysin yhteensä puoli tusinaa myyjää jotka olivat kiinnostuneita ostajan tarpeista ja halusivat tehdä kauppaa. Olin jo miettimässä kahden parhaan tarjouksen välillä kun uuden tekniikan edut valkenivat minulle juodessamme pikaiset kahvit kaverini kanssa.

Kaverini kanssa joka tosiaan tunsi tuotteensa ja halusi myydä niitä. Hintaero muihin tarjouksiin nähden oli olematon mutta hyvä palvelu ratkaisi. Siinä vaiheessa unohdin pitkän välimatkan ja pienet järjestelytarpeet. On mukava laittaa rahansa toimiviin ja hyviin laitteisiin jotka ovat menestyneet vertailuissa sekä ovat vahvasti kehityksen vauhdissa mukana. Parasta oli hyvä fiilis ja aavistus laitteiden toimivan vielä kymmenenkin vuoden kuluttua.

Ennustan nuorelle ystävälleni menestystä työssään.

Wednesday, November 17, 2004

No mutta Meemi! 

Meemejä liikkuu joten päätin poikkeuksellisesti vastata tähän.

Levyhyllyä täyttävät pääasiassa Pink Floydin noin kolmekymmentä cd-levyä joista osa on tuplia, toisesta sijasta useampikin bändi käy kiivasta kisaa mutta ykkönen on helppo löytää.

Kirjahyllystä on helpointa löytää Edgar Rice Burroughsin teoksia vaikka muutakin on metritolkulla.

Elokuvahyllystä ei kannata puhua kun 90% tarjonnasta sattuu olemaan musiikkivideoita.

Valokuva-albumissa on varmaan tasapuolisesti ihmisten kuvia ja maisemia. Olen aina kuvannut luontoa, eläimiä, rakennuksia, kasveja sun muita ilmiöitä vaikkeivät kaikki aikaansaannokset ole koskaan päässeet albumiin saakka. Keväisen lumen alta paljastuvan koiranpaskan kuvat saattavat loistaa poissaolollaan hyvästä syystä.

Paperikori täyttyy enimmäkseen mainoksista.


Miksi muuten osa mainoksista lähetetään nykyään suljetussa kirjekuoressa? Niiden avaaminen on turhan työlästä verrattuna standardikrääsään. Ketä mainospostittajat yrittävät työllistää? Lähettäjäyritystä vai vastaanottajaparkaa?

Monday, November 15, 2004

Tuoreimpia uutisia 

Aika ei käy pitkäksi 2000-luvulla. Arafat kuolee ja palestiinalaiset (parikymmentä naamioitunutta exemplaaria) yrittivät päästä eroon yhdestä seuraajakandidaatista ampumalla mutta saavat hengiltä vaan henkivartijan ja siviilin.Liekö tämä syynä Mahmoud Abbasin ilmoitukseen ettei häntä ole valittu kenenkään presidenttiehdokkaaksi? Henkivakuutus se on huonokin.

Mika Salo voitti Shangaissa GT-autojen sarjan osakilpailun ja kaimansa Häkkinen lupailee seuraavia F1-sarjan neuvotteluja kaudesta 2006 jahka saa ajettua yhden kauden DTM-sarjassa.

Westerlundin Erkka sai työrauhan seuraavaan koitokseen asti leijonien voitettua Karjalaturnauksen.

Työnantajapuolen mielestä bussilakko loppuu parhaiten toteamalla koko touhu laittomaksi ja odottelemalla että AKT:n rahat loppuvat työtuomioistuimen sakkoihin.

Amerikkalaisten ja tietysti myös meidän muun maalaisten kannalta on valitettavaa ettei kyseessä ole Bushilakko.

Työfilosofiaa 

Nyt se alkaa.

Tilaisuus.

Koko tähänastisen työelämäni aikana en ole vielä kertaakaan huomannut että meitä “jotka teemme työt” noteerattaisiin.

Huomenna kaikki on toisin. Huomenna voin ottaa paikkani korkeammalla oksalla tai pudota läpi turvaverkkojen. Huomenna voin tehdä entistä enemmän töitä. Entistä tärkeämpiä ja kiinnostavampia.Voin ryssiä paljon enemmän kuin aiemmin, moninkertaisesti. Toisaalta voin myös onnistua tuntuvammin kuin ennen.

Ramppikuume häipyy statistin rooliin ja näppäimistö vetää puoleensa. Pois tieltä kivet ja männynkävyt! Pää kylmänä ja linja kuumana. Töitä, töitä, töitä!

Työn teossa on monia hyviä puolia:

- se pitää poissa pahanteosta

- se estää tuhlaamasta vähiä rahojaan

- se antaa ajattelemista, milloin kotitöiden, milloin verojen ja ties minkä suhteen

- se helpottaa laskujen maksua

- se pitää ajatukset poissa turhuuksista (=muista kuin työasioista)

- vain työssä oleva voi saada lomaa tai vapaapäiviä

- työ jäsentää mukavasti ajankäyttöä


Ei pelkkää hyvää vaan myös muutamia varjopuolia:

- työssä olevien pitää tehdä myös työttömien työt koska tuottovaatimukset kohoavat koko ajan

- työ haittaa usein harrastuksia

- työ vähentää vapaa-aikaasi

- työ aiheuttaa ammattisairauksia

- työ saattaa aiheuttaa stressiä

- työ estää touhuamasta omiaan milloin mieli tekee


Usein työnteko helpottaa ajankäytöstä päättämistä koska vapaa-aikaa ei ole liikaa.

Säätöä 

Jospa silti siirrän yhden päivän pois tästä blogista kun satun rakastamaan sitä naista. Eihän se tietysti tarkoita että rakastaisin kaikkia juttuja mitä hän tekee mutta ihminen itse on ihaninta laatua joten on väärin että hän joutuisi päivästä toiseen lukemaan blogista tarinaa josta ei välttämättä pidä. Olkoon sitten journalistisesti arveluttavaa tai ei.

Thursday, November 11, 2004

Fenno haluaa rahasi 

Sijoitustarjous juuri Sinulle, jolle raha on ongelma, erityisesti liika raha joka tuottaa turhan huonosti. Sijoita Luottotalo Fennoon jossa raha tuottaa hyvin Fennon omistajille.

Fenno takaa ettet näe rahaasi enää koskaan. Uusi business-strategiamme joka perustuu mullistavaan oivallukseemme:”se voittaa joka valehtelee eniten” tuottaa todella muhkeita tuloksia jotka toimitamme omistajillemme ulkomaille.

Johtajamme ovat bulvaaneja jotka pitävät varakkaan sekä menestyvän ihmisen esittämisestä ja saavat siitä jopa palkkaakin. Henkilökuntaetuihimme kuuluu yrityksemme konkurssin jälkeinen plastiikkakirurgia sekä mahdollisuus matkustaa Cayman saarille tutustumaan emoyhtiömme laadukkaaseen hotelliketjuun. Täysin toivottomat pomomme viemme uimaan saappaat jalassa hyvään jenkkityyliin, lännenmiehethän elävät, kuolevat, syövät, juovat ja naivat aina saappaat jalassa, niin mekin Fennossa.

Fenno takuu: rahasi eivät tuota sinulle senttiäkään päänvaivaa kunhan annat ne Fennon käsiin.


Come hell or high water! I don't care... 

Syksyinen sade varisee
mattamustaan asfalttiin
jalankulkija ilman heijastinta ei näy
auton pyyhkijät tekevät turhaa työtä
kuin lumiaura tuiskussa

Valo imeytyy asfalttiin
hiekka elämän tiimalasista
valuu käsille
karheille käsille

työ kutsuu tekijää
aika juoksee karkuun
ja katoaa kulman taa

haluan voittaa mutten löydä kilpailupaikkaa
haluan kotiin mutten tunne tietä
rakastan mutten muista kysyä
mitä rakkaani haluaa

Tilaisuus kysyi
haluatko työn orjaksi sorron yöhön
ja sydän sanoi
koko elämäni odottaneen henkeään pidätellen
tätä yhtä ainutta
ohikiitävää hetkeä

Tule hanslankarin apulaiseksi
margariinitehtaalle
Pääset pois
kilometritehtaalta

Kymmenen kilometriä päivässä
kengät puhki kuluneet
ovat uraltaan eksyneet
miksei hulinassa sais eksyä
Elämä on muuten turhan kesyä
Vaikkei haluaisikaan kysyä
Viisaammiltaan neuvoa
Kannattaako mennä syyhymättä saunaan
jos löylyvesi on loppu
ja saunakaljat juotu

Pääasia on eteneminen
vaikka ympärikääntyminen
ja jälleen eteneminen
miksi maata tulessa kun siellä voi
kävelläkin

Turha katua mennyttä
hyödytöntä pelätä tulevaa

Elämä on nyt
Eilinen on kuollut
ja huominen ei ole vielä tullut

Erottakoon yö pojasta miehen
ja päivä yöt toisistaan
Olen valmis
kuin lukkari sotaan




Wednesday, November 10, 2004

Ravistellako hymistelijöitä vai hymistelläkö ravistelijoita? 

Janne puhuu asiaa suomenkielisessä päivityksessään. Täällä on turha kuvitella blogistanin tai blogoslavian tai nettikirjoittajien muodostavan virtuaalisen satumaan jossa kaikilla on niin mukavaa.

Nettipäiväkirjan pitäjä varmaan haluaa kirjoitella ajankohtaisista tapahtumista ja usein varsin henkilökohtaisella tasolla, sen sijaan moni kirjoittaa mielipiteistään ja siinä touhussa roiskuu kiitettävästi.

Birdy kirjoittaa asiaa omassa blogissaan ja nostan hattua terävälle sekä rehelliselle analyysille, jota elämänkokemus näyttää sävyttävän. Samalla tavalla voin nostaa hattua Hämärälle länkytykselle, joka vastakommentissaan toteaa olevansa pipi mikä vastauskirjoituksesta ilmenee harvinaisen vastaansanomattomasti. Hämärässä on näköjään vaikea erottaa mitä Birdy todella kirjoitti ja vielä paljon vaikeampi ymmärtää.

Monelle mielipiteistään kirjoittavalle bloginpito näyttää olevan terapeuttinen harrastus, jonka avulla voi lyödä eri mieltä olevia kirjoittajia sekä todistella omaa erinomaisuuttaan. Minusta homma on ok, kunhan muistaa itsekin mitä on tekemässä. Itsekukin meistä voi saada turpiinsa ansaitusti tai täysin odottamatta ihan yllättäviltäkin suunnilta.

Jos joku todella haluaa lällyn lällyn meillä on kivaa blogiyhteisön sen voi järjestää ainoastaan suljettuna blogilistana jonne kootaan samanmielisiä hymistelijöitä nauttimaan omasta konsensuksestaan. Hymistelijöiden listalle päästäkseen voisi joutua pitämään blogia esimerkiksi kuukauden jotta hymistelijät voivat hyväksyä uuden jäsenen ja vielä puolen vuoden koeaika päälle jolloin lällyryhmästä voisi tipahtaa yhden virheen takia.

Harvoilla ihmisillä täällä blogistanissakaan näyttää olevan todella laajaa elämänkokemusta erilaisista ihmisistä eikä tarvitsekaan. Riittää kun itse on omiin ajatuksiinsa tyytyväinen ja kirjoittaa rehellisesti. Joskus vaan juttuja lukiessa vaikuttaa siltä että mitä vähemmän asiasta tietää sitä kevyemmin perustein sen tyrmää. Joukkoon on mukava lisätä saatesanoiksi yleispäteviä: natsi, fasisti, feministi, sun muita kivoja adjektiiveja jotka helpottavat kirjoittajansa tunnistamista.

Arafat on kuollut, kuolkoon Bushkin! 

Arafat on kuollut, Arafat on elossa, Arafat on entistä kuolleempi. Arafat on aivokuollut, maksa ja munuaiset eivät enää toimi mutta sydän lyö harvaan (konevoimalla) ja hengityskin toimii (konevoimalla). Jätkä on siis elämänsä kunnossa. Lopullisessa.

Mikä siinä on ettei terroristi jota on haettu vuosia jyvälle kovat piipussa saa kuolla? Mikä rähinä alkaisi heti palestiinalaisalueilla kun Jasseri ei valinnut ketään seuraajakseen. Parempi siis valehdella äijän olevan elossa etteivät vallanhimoiset seuraajakandidaatit aloittaisi taistelua johtoasemasta.

Arafat niittää sitä mitä on kylvänytkin. Epäinhimillisen mutta runsaasti omaisuutta ja valtaa tuottaneen elämän loppu on epäinhimillinen. Lihaa pidetään koneellisesti ‘hengissä’, lihaa josta henki on paennut jo aikaa sitten.

Niinhän väitetään käyvän: Vallankumous syö omat lapsensa. Historia toistaa itseään. Marat murhattiin, Arafat on saanut osansa vallan sivuvaikutuksista. Stalinin henkivartijat eivät uskaltaneet häiritä diktaattoria joten tämä sai kuolla rauhassa ilman lääkärien apua.

Näillä enteillä voi vain aavistaa kuinka hirvittävä George W Bushin kuolemasta tuleekaan. Jumala armahtakoon Bushia nopealla kuolemalla. Tietysti Bushin tapauksessa kuolema on keskimääräistä helpompi pala koska hän on ollut jo vuosia aivokuollut.

Sunday, November 07, 2004

Uutisvirtaa 

Hajurakoa

Yhdysvaltain asukkaat ovat luultua älykkäämpiä. George Bushin vaalivoiton jälkeen yhdysvaltalaiset ovat ruuhkauttaneet Kanadan maahanmuuttoministeriön verkkosivut, kävijämäärä on kuusinkertaistunut normaalitahtiin nähden.


Uusia kohteita

Ilmeisesti terroristit aikovat jatkossa hyökätä myös eurooppalaisia matkustajakoneita vastaan koska noin 6000 olalta ilmaan laukaistavaa ohjusta on kateissa maailmalla. USA:ssahan terroristit voivat tulla koneeseen noin vain mikä on Euroopassa vaikeampaa. Ohjusten katoaminen ei liity mitenkään USA:n presidentti George W Bushin terrorisminvastaiseen sotaan koska Irakin armeijalta on kadonnut vain 4000 ohjusta mikä Bushin matematiikan mukaan on merkityksetön määrä kaikkiin 6000:n nähden.


Rauhaa?

Muutenkin sotatilassa jo pari vuotta olleeseen Irakiin on julistettu poikkeustila mikä tarkoittanee rauhantilaa. Sotilaalliset poikkeuslait ja asetuksethan ovat olleet jo pitkään olleet päivittäisiä tapahtumia Bushin rauhoittamassa Irakissa.


Maksakirroosi?

Kuoleeko Arafat maksakirroosiin vai Delirium Tremensiin? Epäily johtuu tietysti salailusta. Miksi islamilaisen arabijohtajan kuolinsyytä pitäisi salata kuin kruununjalokivien kätköpaikkaa?


Valtiolle oikeus laskea virkamiestensä palkkoja! 

Hallituksen globalisaatiotyöryhmä esittää huonosti menestyville yrityksille mahdollisuutta palkkojen alentamiseen. Eikö ole ennakkoluuloton ja loistava idea? Ihmisten ei tarvisi päätyä työttömäksi vaan he voisivat tehdä työtä entistä pienemmällä palkalla.

Mikä olisi tuo käytäntö? Kirjanpidon ja suhdetoiminnan taitavat yritykset alentaisivat palkkoja saman tien jos vain pystyisivät. Kaikki yrityksethän eivät voi siirtää toimintaansa Kiinaan tai Venäjälle. On paljon yrityksiä jotka toimivat Suomessa kuten kiinteistönhuolto, erilaiset palvelut, kaupat ja liikennöitsijät sun muut joita tarvitaan jokaisessa maassa.

Kauniit ajatukset muuttuvat kirjanpidollisiksi fraaseiksi, talousrikoksiksi ja harmaaksi alueeksi jolla suomalainen huippu-urheilu on tasapainoillut jo kauan. Työryhmänvetäjä nä toiminut valtiovarainministeriön Anne Brunila varmaan haluaa itse näyttää esimerkkiä ja alentaa omaa palkkaansa koska valtiolla on jo pitkään mennyt huonosti.

Sama hallitus esittää pakettiautoiksi muutettujen dieseliä käyttävien autojen veroetua poistettavaksi takautuvasti. Hallituksessa on huomattu verolakiin jäänyt möhläys jota koetetaan korjata rankaisemalla oikein kunnolla porsaanreikää hyödyntäneitä ihmisiä. Luonnollisesti ehdotukseen ei sisälly mahdollisuutta palauttaa veroedun toivossa pakettiautoksi rakennettu ajoneuvo samantien henkilöautoksi, maasturiksi tai mikä se nyt on aiemmin ollutkaan.

Mitä erityisen väärää tavalliset kansalaiset ovat tehneet kun juuri mattimeikäläisiä kuritetaan?

Miksei voisi säätää lakia jolla pohjavesialueet pilanneet suomalaiset tienpitäjät voitaisiin saattaa edesvastuuseen? Luulisi näiden tuholaisten olevan huomattavasti suurempia rikollisia kuin muutamat autonsa muutoskatsastaneet aktivistit.

Kaksikorvaiset pääministeritkin joutuvat edesvastuuseen vain siinä tapauksessa jos sattuvat olemaan naisia. Toisaalta taas ruohoa polttelevat kansanedustajat eivät näytä joutuvan edesvastuuseen vaikka sattuisivatkin olemaan naisia...

Omasta puolestani luotan marihuanan ystävän (=Rosa Meriläinen) oikeustoimikelpoisuuteen täysin, ongelma on lähinnä periaatteellinen. Hyväksyykö suomalainen yhteiskunta huumeita vai ei? Olisiko parempi sallia Kannabis kuten itämafian naiskauppakin joka näkyy tulleen jäädäkseen ?

Mikähän hallitusta oikein vaivaa? Kärpäsen paskaa pestään pois mutta isoja ongelmia väistellään viimeiseen asti.



Saturday, November 06, 2004

Oivallus 

Tänään tajusin sen. Elän elämäni ensimmäisessä parisuhteessa jota voi kutsua parisuhteeksi. Kaksi aikuista ihmistä yhdessä. Kummallakin oma elämä joka nivoutuu mukavasti yhdeksi yhteiseksi elämäksi yhteisessä kodissa.

Tuli jännä tunne. Pitääkö aina kaikki menettää ennenkuin huomaa mitään omistaneensakaan tai kokeneensakaan: eläneensä.

En halua vähätellä aiempia ihmissuhteitani. Olen panostanut 100% ja välillä tuntuu että ylikin. En ole ajanut puolivaloilla. Mennyt on mennyttä ja eletty jo. Mennyttä en kaipaa vaikka olen elänyt mielenkiintoisten ja fiksujen ihmisten kanssa. Turha silti liioitella. Mokomat itsekeskeiseset, tekopyhät nunnat, vai pitäisikö sanoa jotain muuta?

Olinko itse se heikoin lenkki?

Vanha vertaus Mossesta ja Mersusta tulee mieleen. Ei sitä Mersua osaa kaivata jos on ikänsä Mossella ajanut.

Pitäisikö olla surullinen puolikasta elämää elävien ihmisten puolesta? Eivätkö he näe elämän mahdollisuuksia? Onko pikkupoikien ´uskallatsä?´ elämän olennaisin kriteeri? Jokin miesten kerho jossa kieltäydytään kasvamasta aikuisiksi?

Mikä tässä suhteessani sitten on niin ihmeellistä?

Vapaus olla oma itsensä. Vapaus suoltaa sammakkoja suustaan jos siltä tuntuu ja kärsiä seuraukset. Mahdollisuus antaa ja saada rakkautta. Tuntea elävänsä. Tuntea olevansa todellinen. Kokea yhdessä. Rakastaa yhdessä. Olla avoimesti oma itsensä.

Ei ole peiterooleja. Ei tarvita teeskentelyä. On vain yksi yhteinen elämä. Erilaiset mielipiteet ja erilaiset ihmiset. Yhteinen koti ja yhteinen pesä.

Vapauttavaa.




Friday, November 05, 2004

Poimintoja eli sekalaisia havaintoja 

61-vuotias työmarkkinajohtaja Seppo Riski HS:n Nyt-liitteen haastattelussa: Nörttien näköalat ovat kapeat kuin ravihevosilla, mikä ei pitemmän päälle ole fiksua. Siinä ajaa itsensä piippuun.


Macworld kirjoittaa artikkelissaan Oxford dictionaryn uudesta mullistavasta havainnosta jonka mukaan Applen tietokoneissa pyörivät Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmät. Tähän asti on luultu Windowsin käyttöön Macilla tarvittavan PC-emulaattoria, mutta Oxford dictionary (tasosta päätellen keltaisen brittilehdistön sensaatiojulkaisu) tietää nyt ihan muuta.

Miksi muuten itsemurhantekijät otetaan huomioon teiden turvallisuutta arvioitaessa? Tapauksissa joissa auto ajautuu tuntemattomasta syystä hyvällä kelillä vastaantulevan rekan eteen ei asiasta pitäisi olla epäilyksiä.

Parantavatko kottaraisenpöntöt (=automaattivalvontatutkat) rattijuoppojen, huumeidenkäyttäjien, autovarkaiden ja kaahareiden ajotapoja?


Ehkä nämä kuolemattomat ajatelmat selvittävät jotain USA:n (=UFS) viimeaikaisesta toiminnasta maailmanpoliisina Bushismeja

Onneksi on perjantai ja maailmassa kohta yksi terroristi vähemmän.


USA is from now on UFS 

Congratulations, United Fakes of Shamerica!

God bless the rest of the world being afraid of your next punishment military expedition! Bush is like Satan in flesh when he drives his war on terror. The point is not who is a real terrorist, not at all. The most important thing to find out if you are terrorist is are you with Bush or against him. In fact anybody voting for Kerry is a terrorist because he wasn’t for Bush.






Wednesday, November 03, 2004

Huolestuttavia aamu-uutisia 

Toivotaan etteivät aamu-uutisten tiedot amerikkalaisen patavanhoillisen patriootin odotettavissa olevasta vaalivoitosta pidä paikkaansa. Euroopan unioni torjui Rocco Buttiglionen, toivotaan myös Yhdysvaltojen torjuvan maailmanrauhaa pahimmin uhkaavan seniilin terroristin: George W Bush tyhmemmän.

Pakko ajatella jotain ihan muuta. Lainauksia kirjasta Saisipa sataa: Insinööri on naisen kanssa. Nainen kysyy: -Onko sulla kumia? Ei mulla ole kynääkään, vastaa insinööri.

Miksi naiselle on tärkeämpää olla kaunis kuin viisas?
Koska tyhmiä miehiä on paljon mutta sokeita vähän.

Huolestunut nainen menee lääkärille.
-Tohtori, tohtori, voiko anaaliyhdynnästä tulla raskaaksi?
-Tottakai, mistä muualta luulet poliitikkojen tulevan?

Toivotaan ennakkotietojen osoittautuvan vääriksi. Yhdysvaltojen vaalitekniikkahan on täysin luokatonta. Ainoa teknologian ala jossa USA on vahvoilla on aseteknologia ja avaruustekniikka joiden sivutuotteina on syntynyt paljon muitakin aloja hyödyttäviä keksintöjä. Siinä mielessä sotaisa presidentti kuvaisi hyvin supervallan luonnetta.

Tuesday, November 02, 2004

Voiko ihmisen käyttäytymistä ennustaa? Lukaisin Peggy G:n jutun jonka alkuperäinen innoittaja on Ihmissuhteet ja tietysti Henry joka blogia kirjoittaa.

Henry on koonnut kirjoitukseensa lähes käyttökelpoisen listan väkivaltaisesti käyttäytyvien miesten tunnusmerkeistä jotka naisten olisi hyvä muistaa. Sellainen päivä vaan ei ole vielä noussut jolloin olisin suostunut uskomaan ihmisten määrittelyn olevan näin helppoa.

Miehetkin saattavat olla älykkäitä, jopa tietää jotain väkivallan tunnusmerkeistä. Miehen kiltteys voidaan siis tulkita piilevän väkivallan epätoivoisena kätkemsiyrityksenä vaikka se saattaa olla aitoa. Toisaalta kuinka monen Henryn esittämän varoitusmerkin pitää tulla esiin ennenkuin on syytä huoleen? Riitääkö yksi, kaksi vai pitääkö löytyä vähintäin puolet? Ainoa varma tapa selvittää asia on ruveta suhteeseen epäilyttäviä piirteitä esittäneen kaverin kanssa ja siitä ovat monet maksaneet joko arvilla tai elämällään.

Eräs tuttu nainen kertoi nuorena teinityttönä seurustelleensa ihan mukavan nuoren miehen kanssa mutta kaverin tyyli alkoi ärsyttää häntä siinä määrin että hän päätti panna suhteen poikki. Saman tien tuo normaalia hiukan mustasukkaisempi kaveri muuttui väkivaltakoneeksi joka vainosi tuttavaani kuukausitolkulla yrittäen antaa kunnon selkäsaunan koska jätetyksi tulo on hyvä syy körmyyttää neito henkihieveriin. Tässä tapauksessa nainen oli nopea urheilija joten kundi jäi kakkoseksi ja ajanmittaan asia onneksi jäi sikseen.

Sama tapahtumaketju voidaan kuvitella toisenlaiseksi. Mies olisi pystynyt hillitsemään mustasukkaisuutensa ja toimimaan järkevästi mutta suhteen ajautuessa (mahdollisesti) myöhemmin kiville koko hillitty väkivaltaenergia purkautuisi kerralla kunnolla ilmoille. Siinä akka ja kakarat olisivat saaneet elämänsä kyytiä, kenties elämänsä viimeistä kyytiä.

Ihmiset eivät toimi loogisesti. Väkivaltainen mies saattaa hakea apua ongelmaansa siinä missä alkoholistikin ja onnistua vapautumaan väkivallan kierteestä, toisaalta ihan kiltti koti-isä saattaa kadottaa suhteellisuudentajunsa odottamatta. Koti-isä saattaa tuntea uhranneensa huomattavan paljon parisuhteelleen ja jos hän kokee ettei uhrausta arvosteta tuo pyyteetön rakkaus saattaa muuttua katkeruudeksi ja jopa vihaksi.

Kysymys olisi siis vastaavasta tilanteesta jossa kotona lapsia hoitaneen vaimon malja vuotaa yli kun selviää rakkaan miehen pettäneen häntä poikien kalaretkillä sun muilla kaljailloilla toisen naisen kanssa. Nainen ei kestä ajatusta uhrautuneensa jotta mies voisi sikailla. Samoin miehetkään eivät halua turpiinsa miten tahansa.

Isku tai iskut vyön alle voivat vapauttaa demonit kuoleman yöhön.

Kieltäydyn uskomasta elämän olevan yksinkertaista. Tietysti vanha viisaus sanoo, että hullukin kävisi viisaasta jos vain olisi hiljaa. Minkäs sille mahtaa. Ihmiselo on kuin luonnonvoimat: rikasta ja arvaamatonta.

Rohkeasti eteenpäin, mutta silmät auki.






This page is powered by Blogger. Isn't yours?