<$BlogRSDURL$>

Monday, May 31, 2004

Suomalaisen perussanasto Tallinnan matkalle

Kus asub kôik likedam kôrts? = Missä on lähin kapakka?
Kust saab viint soodsa hinnaga osta?= Mistä saa ostaa viinaa edullisesti?
Kas hulgiostja saab hinna-alandust? = Saako tukkuostaja alennusta?
Mis on kôik odavam kange viin? = Mikä on halvin vahva viina?
Vähemalt 80 prosentiline. = Vähintään 80 prosenttinen.
Kas teate hea söögikoha? = Tiedättekö hyvän ruokapaikan?
Ma pean laevasse tagasi minema. = Minun pitää mennä takaisin laivaan.
Kus asub sadama? = Missä on satama?
Mis on takso telefoninumber? = Mikä on taksin puhelinnumero?

Vabandust, kas Teie oskate mulle ôelda, kus asub Soome suursaatkond?
= Anteeksi, voitteko kertoa missä on Suomen suurlähetystö?

Kaotasin passi ja rahakoti.
= Hukkasin passin ja lompakon.


Ja mahdolliset viron kielen harrastajat, kommentoikaa jos jatko-opinnot kiinnostavat, kiitos!
Viron kielestä

Lorem ipsum provosoi meikäläisen antamaan ensiapua vironkielestä kiinnostuneille joten minkäs teet. Virosta voi löytää sanakirjoja sun muita apuvälineitä huomattavasti suomalaisia vastaavia edullisemmin, senkun menee tallinnalaiseen kirjakauppaan ja etsii kieltenopiskeluun liittyvät kirjat (=keelte ôppimine, vôôrkeeled). Suomessa viroa opetetaan useissa työväen- ja kansalaisopistoissa sekä Tuglas-seuran kursseilla joten tarjonta on monipuolista.

Omasta puolestani tarjoan perusasioita alkuunpääsemiseksi.

Tervehdyksiä:

tere hommikust! = hyvää huomenta!
tere päevast! = hyvää päivää!
tere ôhtust! = hyvää iltaa!
head ööt = hyvää yötä

tere! = terve, tervehdys tavattaessa.
Ma olen soomlane ja elan Helsingis = Olen suomalainen ja asun Helsingissä.
Minu nimi on Ville Virtanen. Ville on eesnimi ja Virtanen on perekonnanimi.
=nimeni on Ville Virtanen, Ville on etunimi ja Virtanen sukunimi.

Kus Teie elate? = Missä asutte?
Ma elan praegu Helsingis ja olen Kotkast pärit = Asun nykyään Helsingissä ja olen kotoisin Kotkasta.

nägemist = näkemiin
palun = olkaa hyvä
aitäh, tänan = kiitos

Oman kokemukseni mukaan suomalaisten vironkielen opiskelijoiden suurin ongelma on vähättelevä suhtautuminen vieraan kielen opiskeluun. Jotkut luulevat voivansa puhua ja kirjoittaa viroa suomen säännöillä mistä seuraa ennemmin tai myöhemmin epäonnistumisia. Viroa on taatusti helpompi oppia kuin monia muita kieliä kuten venäjää tai ruotsia mutta nöyryys on aina paikallaan. Samankaltaisuuus ja sukulaisuus on toisinaan pelkkää hämäystä.

Sulane = renki
hallitus = home
halb = huono
odav = edullinen, halpa
viin = viina
vein = viini

Jos suomalainen voisi oppia viroa tekemättä työtä voisi epäillä kyseessä olevan saman kielen eri murteiden mutta näin ei ole. Turun murretta on helpompi oppia kuin viroa vaikka molemmissa imperfekti syntyy si-päätteellä.

Sunday, May 30, 2004

Ajankohtaisia kysymyksiä

Onko Antti Kalliomäki valmis lupaamaan kansanedustajien, ministerien ja euroedustajien puolesta näiden tyytyvän kolme seuraavaa vuotta samoihin korotuksiin kuin palkansaajienkin pitäisi?

Onko Ron Denniksen mielestä parempi käräyttää kilpa-auto neljänneltä sijalta päreiksi kuin saada kuudennelta sijalta kolme MM-pistettä?

Miksi Mepit käyttävät reilusti omaa rahoitustaan vaalikampanjaansa? Onko 20 000 euron kuukausituloilla jotain yhteyttä asiaan?

Suostuuko Suomen oikeuslaitos Soneran ex-toimitusjohtajan vaatimuksiin hänen tuomitsemattajättämisestään a)koska K-E Relanderilla on paljon rahaa vai b)koska hänellä on sisäpiiritietoa valtion toimista Soneran omistajana?

Tuleeko Nykäsen helluntaiheilasta uusia otsikoita suomalaisiin lehtiin vai kaatuiko koko homma omaan mahdottomuuteensa?


Wednesday, May 26, 2004

Takaisin 11.4. postaukseen

Tulin kirjoittaneeksi Syd Barrett:n näkemyksen Pink Floydin synnystä ja asiaan liittyy tämäkin kirjoitelma joka kuvannee miehen tilaa näinä aikoina.

Syd plays no more

There's a quiet
No madcap laughs all around
No Syd no, no
Syd plays guitar no more
Syd is a king of break down
let's break down

Let's get over the rainbow
there will be gold to find
Syd plays no more

Quiet please Syd plays
In the sky he fly
above you, yes he do
and cosmic guitar
makes you crazy, Lucy
Huh huh, onneksi A3-printteristäni olikin vain musta loppu eikä kirjoituspää tukossa. Mokoman takia piti myöhästyä töistäkin peräti 2 minuuttia. Toisaalta säästin ainakin 50 euroa mikä hiukan lohduttaa. Mikä oikeastaan voisi olla rahaa tärkeämpi elämänarvo? Kissan silittäminen jos se on sylituulella? Naisen suuteleminen jos hän sattuu olemaan avoimella tuulella? Pääsy työmatkan viimeisistä liikennevaloista vihreän palaessa yli?

Noh, kyllä töistä kotiinpäin pitäisi lähteä ainakin 2 minuuttia etuajassa jos on myöhässä tullut. Niinhän se on. Hullu työtä tekee, viisas selviää vähemmällä. Tänään kyllä tunsin olevani hullu. Toisaalta väitetään että hullu saa olla muttei tyhmä.

Mitäs eroa niillä nyt olisi?
No tottahan toki on. Hullu ratkaisee asiat erikoisella tavalla ja tyhmä taas harvemmin ratkaisee mitään jollei housuja oteta lukuun eikä edes niihin (housuihin) laskeminen nosta ÄO-osakkeita.

United Fakes Of Bulvania on ratkaissut Irakin vankilaongelman. Tehdään uusi turvallinen vankila Abu Ghraibin tilalle. Vankila jossa saa rauhassa kiduttaa rättipäitä median, kuvien ja uutisten häiritsemättä. Tästä on vielä matkaa venäläisten oivallukseen tehdä Tsetseniasta maan kokoinen vankila vainotulle kansalle. Tottahan terroristeja saa, eikä vain saa vaan myös pitää kiduttaa. Halvatun häiriköt.

Mistä terroristit tulevat? Niitähän syntyy kolmannessa maailmassa kuin lapsisotilaita ilman ehkäisyä. Ihmisiä jotka eivät ole kuulleet paremmasta koska eivät osaa lukea. Niin, mikseivät osaa. Vatikaanin omistama öljy-yhtiö Shell haluaa öljyä eikä sivistyneitä työntekijöitä jotka pahimmassa tapauksessa ymmärtäisivät vaatia palkkaa työstään tai rahaa luonnonvaroistaan. Samaa kyllä haluavat kaikki muutkin suuryritykset. Mieluummin toimitaan maissa joissa ihmisillä ei ole lupaa ammattiyhdistyksiin tai taukoihin kesken työpäivän. OIkeastaan yritykset haluaisivat omistaa työntekijänsä kuin hitsausrobotit autotehtaissa.


Kuka omistaa vapaa-aikamme?

Miksi firmat järjestävät henkilökunnalle pikkujouluja, urheilupäiviä tai viikonloppukoulutuksia? Eivätkö ihmiset saa olla tarpeekseen työpaikoillaan toistensa kanssa? Niin kauan kun minula on varaa ostaa sen verran viinaa että saan krapulan aikaiseksi seuraavaksi päiväksi ihmettelen mitä tekisin firman tapahtumissa kun koko kännäys työn merkeissä on meikäläiselle yhdentekevää.

Sen sijaan kännäys työpaikalla työaikana toisi uusia ulottuvuuksia työntekoon. Ihmiset olisivat rennompia ja vapaampia. Ilmapiiri olisi taatusti nykyistä huolettomampi. Poissaolot vähenisivät ja eläkeläisten määrä pienenisi. Tottakai. Ihmiset kuolisivat nuorempina jolloin valtiokin säästäisi huomattavia summia eläkkeistä. Työttömyyskin vähenisi koska monen kohdalla palkkaneuvottelut helpottuisivat olennaisesti ilmaisen viinan myötä ja yritykset saisivat "edullista" työvoimaa myös Suomesta.

Samassa yhteydessä olisi helppo lisätä raittiiden suomalaisten osuutta maksamalla "selvinpäin töissä" lisää kaikille niille joille alkometri näyttää nollaa töihin tullessa ja töistä lähtiessä. Samoin olisi helppo valvoa henkilökunnan ryyppäämistä ja ryyppäämättömyyttä. Selvinpäin töissä olemisesta maksettava lisä voisi nousta vuosittain aina yhden selvän vuoden täyttyessä. Loma-aikoina tietysti saisi päättää itse juoko vichyä vai kossua riippumatta siitä mitä töissä tekee.

Yhteiset ilot, puolikkaat surut

Kaikki asiat voidaan ratkaista jos hyvää tahtoa riittää. Myös parisuhdeongelmat. Jos haluaa hyvän suhteen kannattaa keskittyä sen hyviin puoliin ja unohtaa huonot. Jollei muista yhtään hyvää puolta parisuhteessaan on taatusti väärällä alalla tai ero lähtöä vaille valmis.

Pitkien parisuhteiden suurin riski on pitää toista osapuolta "varmana nakkina" jolloin suhteeseen panostaminen heikkenee ja suhde väljähtyy samaa tahtia. Siksi onkin syytä tehdä töitä suhteensa eteen jos haluaa yhdessä elää. Tässä tapauksessa töitä on helppo tehdä kun kukkakaupassa tulee itselleenkin hyvä fiilis ja siivotessa myös oma viihtyvyys paranee. Samoin hyvän viinin ja muiden herkkujen kanssa yleensä saa itsekin osansa jolloin yhteinen ilo on kaksi iloa ja elämän laatu paranee.

Ties vaikka sattuisi "saamaan" reissullaan. Tämä tosin on täysin hypoteettinen olettamus eikä mikään taattu resepti jostain paremmasta. Huomionosoitukset ovat arvottomia ilman rakkautta. Ja mitä se rakkaus muka on? Sitä toisen huomioimista. Varmaa on vain että se se vasta vaikeaa on. Takaan sen

Tuesday, May 25, 2004

Voi hyvää päivää! Tää päivittämättömyys vituttaa täällä tarvitaan päivittäjää päivitellen miksei päivitetä päivien mennen ja tullen päivät päästään päivitellään ja päivät päätetään päivittäen päivitykset päivän päälle ja kerran vielä päivi tys onko mene tys jos ei päivi vai onko se vain mielikuvituksen tuote tuo päivitys


Varo vaan antoi lutkuvasikalle uuden merkityksen, entistä paremman ja tarkemman, möö möö siellä ja möö möö täällä!


Rakkaani
kukat maljakossasi eivät saa kuihtua
rakkaani
suudelmat huulillasi eivät saa kuivua
rakkaani
halausten lämpö sydämessäsi
ei saa jäähtyä
rakkaani
tunteen palo ei saa sammua
onko aika ammua?


Onko loppusointu elämää suurempi kysymys? Meneekö hyväkin juttu pilalle ilman loppusointuja vai juuri niiden vuoksi?... ja luode palaa takaisin vastarannalle jolta ei tullut mitään pysyvää. Kuu on syyllinen. Syytän sua vuoksesta la Luna la Luna ja perkele liekö sulla tekemistä toukokuunkin kanssa?


Niin.
Tajunnanvirta on osa elämääni edellyttäen että olen tajuissani.
Vai oliko se juuri päinvastoin?
Karkuun päässeet kalat ovat aina suuria.


Ansiosidonnaista

Miksi miehet tienaavat tutkimusten mukaan noin 20% enemmän kuin naiset?

1. Koska miehet ovat naisia tottuneempia pyytämään.

2. Koska miehet jou... siis saavat etuoikeuden tarjota daamilleen illallisia ja palanpainikkeeksi on oltava hyvää viiniä.

3. Koska miehet ovat naisia tyhmempiä ja tuhlaavat kuitenkin älyttömiin ostoksiin 20% naisia enemmän rahaa.

4. Koska miehillä menee armeijassa (tai vastaavassa) vuosi hukkaan ja asiaa on kurottava kiinni epätoivon vimmalla.

5. Koska miehet eivät pohdi miksi joku muu tienaa minua enemmän vaan mieluummin pyytävät saman tien itselleenkin palkankorotusta.

6. Koska miesten pitää ryypätä enemmän tullakseen humalaan.

7. Koska maailma joka tapauksessa on epäoikeudenmukainen paikka ja muussa tapauksessa naiset tienaisivat 20% miehiä enemmän.


Toivoa tupakoitsijoille! Antaa palaa vaan! Nivean uusi kauneudenhoitovoide nuorentaa ihoa 10 vuotta joten voit rauhassa poltella. (Rosa, tehokkuutta ruohonpolton suhteen ei ilmoiteta)


Miksi ihmeessä?

Miksi virolaiset saavat kutsua Suomea äidinkielellään Soomeksi kun suomalaisten pitää kutsua Viroa virolaisten äidinkielellä Eestiksi?

Miksei automaattinen liikennevalvonta voi valvoa vilkkujen käyttöä tai punaisiin valoihin pysähtymistä? Saako näiden osalta ajaa kuten huvittaa?

Kuinka moni tietää parkkisakon kirjoitusajan olevan välttämätön tieto pysäköintivirhemaksussa?

Miksi espoolaiset pelkäävät länsiväylän yksityisautoliikenteen vähenevän kohtuuttomasti jos metro tulee?

Miksi itä-Espoon nimi on Westend?

Milloin venäläisvähemmistö saa samat oikeudet kuin ruotsalaisvähemmistö?

Miksi suomalaisten pitää sopeutua maahanmuuttajien kulttuuriin mutta maahanmuuttajien ei tarvitse sopeutua suomaiseen kulttuuriin?

Olisiko Rosan pitänyt ampua kotinsa kattoon laittomalla aseella jotta media olisi unohtanut pilven polton? (kikka onnistui Tonilta, media unohti amfetamiinin käytön)



Sunday, May 23, 2004

Kunnes toisin todistetaan

Vastakohdat täydentävät toisiaan eivätkä samanlaiset ihmiset oikeastaan sovikaan elämään yhdessä. Yhteinen aamupala on kivampi jos toinen haluaa syödä sämpylän alapuolen ja toinen yläpuolen.

Niinkö?

Vaitän vastaan. Monien asioiden järjestyminen kuin itsestään tekee ne helpommiksi muttei takaa mitään suhteen onnistumisen kannalta.

Oikeastaan voisi olla parempi tykätä samasta sämpylänpuolikkaasta koska silloin toinen arvostaisi asiaa enemmän saadessaan itselleen juuri sen paremman puoliskon. Annan yläpuolen (tai minkä vaan puolen) sinulle koska rakastan sinua, en koska en muutenkaan välitä juuri siitä puolesta. Päivä käynnistyisi heti aamusta mukavalla fiiliksellä ja antaisi hyvät eväät loppupäivän taistoihin töissä sekä kotona.

Näin tuo taistelu yhteisestä onnesta alkaisi pienimmistä yksityiskohdista jatkuakseen elämän suuriin kysymyksiin asti.

En halua väheksyä tietynlaista "vastakohdat täydentävät toisiaan"-ideologiaa vaan kumota sen aninutlaatuisen merkityksen suhteelle.

Mielestäni suhteesta tulee luja jos se perustuu "kunnioitan toiveitasi"-ideologialle. Parisuhteessa joutuu väistämättä tinkimään omista toiveistaan ja haluistaan yhteiseksi hyväksi joten en ymmärrä miksei tuo asenne voisi alkaa a:sta jatkuakseen hamaan ö:hön saakka.

Tottakai moni vastustaa ja sanoo elämän olevan helpompaa kun suuri osa siitä ajautuu uomaansa kuin itsestään.
Epäilemättä. Suhteesta vaan tulee lujempi kun joka välissä joutuu tai oikeastaan saa vähän ajatella toista. Niin tuosta toisen osapuolen huomioimisesta tulee automaatio ja toinen luonto joka taatusti on tarpeen elämän myrskyissä.

On helpompi luottaa toiseen kun tietää tulleensa huomioiduksi pikkujutuista alkaen eikä jossain alitajunnassa idä epäilyksen siemen: "merkitseeköhän tämäkään asia kumppanilleni mitään?".


Jotta silleen. Epäilen vastakohtien mahdollisuuksia ymmärtää toisiaan tosipaikan tullen. Sekään ei ole mahdotonta mutta saattaa vaatia vähintään yhtä kovia ponnisteluja kuin paremman sämpylän puoliskon antaminen puolisolleen.



USA jatkaa nerokkaiden oivallusten etunenässä

Donald Rumsfeld (USA:n puolustusministeri) on oivaltanut kamerakännyköiden kuvauspotentiaalin ja kieltää nyt ottamasta edes niillä lisää kuvia irakilaisvankien kiduttamisesta joka siis jatkuu mutta ehdottoman kuvauskiellon voimalla. Sinänsä ovelaa, kun ei ole kuvia, ei ole todisteitakaan. Congratulations, you genius! No wonder the worldst most clever president GWB has chosen you to his minister of defence (or should it be attack?).


Suomalaiset rakennusliikkeet eivät ole yksin

Suomalaisten hallien romahtelu siellä täällä sai jo kuvittelemaan suomalaisen rakentamisen olevan laadultaan euroopan huonointa kunnes ranskalaiset tulivat hätiin. Pariisin lentokentällä romahtanut katto lohduttakoon suomalaisrakentajia:"paskaa ne tekee muuallakin". Ranskalaiset rakentajat ovat siis liittyneet suomalaisrakentajien ala-arvoista laatua käsittämättömän kovaan hintaan yhdistykseen (jos ei sattunut suomalainen alihankkija tekemään tuotakin kattoa).

Puolalaiset rakennusfirmat: Pelastakaa meidät raukat suomalaiset jotka olemme paikallisten tunarien armoilla, please!


USA:n avoimuuspolitiikka Irakissa jatkuu

Nyt nuo kidutukseen syyllistyneet sotilaat saavat ansionsa mukaan. Siltä varalta että he paljastaisivat hankkeeseen osallistuneita esimiehiään tiedotusvälineiltä on pääsy kielletty tähänkin tapahtumaan.


Lomaliikenteessä havaittua

Moottoritien vasemmalla kaistalla on hyvä ajella huvikseen 110 km/h vaikka liikenne on vähäistä ja oikeallakin kaistalla olisi tilaa (tietysti oman auton erehtymätön mittari saattaa näyttää 120 km/h).

Vilkkua on turha käyttää, se saattaa kulua ja joku voisi arvata etukäteen mitä aion. Pahinta tietysti on vilkun turvallisuutta parantava vaikutus.

Kännykkään on hyvä puhua ajaessa ilman hands-freetä. Hands-freen hankalat piuhat vaarantavat liikenteen joten parempi ilman.

Sivutieltä kannattaa hurauttaa jonon eteen jotta voi esitellä oman koslan hämmästyttävää kiihtyvyyttä ja tyylikästä savutusta.

Jäniksen juostessa tielle on viisainta tehdä kova hätäjarrutus varoittamatta silläkin uhalla että takana tulevat ajavat päälleni, nehän ne maksavat , heh heh.





Wednesday, May 19, 2004

Kaveria ei jätetä!

Mutta alaiset jätetään.


On USA:n nykyjohdon kanta sotatoimiin Irakissa. Herra Isoraha Yrjö tuplawiski Pensas on päättänyt uhkailun, väkivallan ja kidutuksen strategian käytöstä Irakissa. Vastaavaa toimintaa Herra Vladimir Iljitsh Lenin nimitti terroriksi; Venäjän vallankumouksen aikaan kun piti laittaa entiset vallanpitäjät kuriin. Stalin sitten vuorostaan laittoi etniset vallanpitäjät kuriin ja Putin tänä päivänä separatistiset ainekset jotka aikovat erota äiti Venäjän sylistä kuin pahaiset murrosikäiset kakarat.

Meinasin ihan innostua. Niin se Georgen toiminta Irakissa. Herra Presidentti on siis päättänyt irakilaisten terrorisoimisesta saadakseen taloudellista etua maalleen ja itselleen Irakissa. Rutiinitoiminnan luonteen saanut terrori on levinnyt tiedotusvälineisiin jolloin tietysti saamiaan ohjeita noudattaneet sotilaat on uhrattava. Heidän esimiehiäänkään ei tarvi uhrata kuin äärimmäisessä hädässä saati sitten koko operaation käynnistänyttä presidentti Bushin hallintoa. Amerikkalaisten asetehtailijoiden into tukea Bushia saa luonnollisen selityksen. Kauppa käy ja karavaani kulkee.

Valitettavasti joku sai tietää tapahtumista. Bushin onneksi Disney-yhtiö hidastelee Mooren dokumentin esittämisessä USA:ssa. Lieneekö tuo Waltin perillisten firma kompuksessa vanhoillisten republikaanien kanssa?

Armeija jossa ei noudateta käskyjä on rappiolla enkä ihan heti väittäisi sellaista USA:n palkka-armeijasta. Kysymys kuuluukin: kuka käski? Kuka päätti hyökätä Irakiin? Kuka halusi väkivaltaa ja terroria Irakiin? George perkele! Jos tunnustat pääset vähemmällä.

Älä välitä, ei Putinkaan tunnustanut ja Kiinassa ei edes ymmärretty Tiananmenin olevan jotenkin erikoinen tapahtuma.
Kaikki samaa maata (Bush, Putin, Kiinan johtajat) vaikka ovatkin eri valtiota. Pallomme tuntuu olevan "isojen poikien" pelilauta jolla pelataan monopolia tyyliin: isompi ase voittaa.


Ja Suomessakin osataan. Kehä I 19.5.2004 klo 17.10 Saab on remontissa tiellä. Keskellä kaistaa. Kellekään "viisaalle" remontoijalle ei tullut mieleen työntää autoa pois väylältä. Kysyn vaan: miksi?
Lapinlomahaaveita

Lapin esitteet tulivat. Kesäesitteet. Kaukana on Lappi. Kaukana on vielä Lapin reissukin. Esitteitä on silti mukava selailla ja miettiä mitä kaikkea pohjoisessa tekisi. Oikeastaan se on ihan sama. Tärkeintä on päästä luonnon rauhaan ja erämaahan täältä etelän hälyisestä kiireestä. Keskellä korpea ei pahemin korpea. Enintään joka kertainen kameran korjaus. Ensin 120 euroa ja sitten 150 euroa, mitähän tällä kertaa? 180 egee? Taidan tällä kertaa ottaa kaksi runkoa varuilta mukaan jos jotain kävisi saisi silti kuvattua eikä tarvisi tinkiä kuvasadosta vaikka kuvettaan pitäisikin kaivella.

Kaksin tunturin huipulla luonnonrauhassa on mukava tuntea olevansa kaukana kaikesta. Lähin ihmisasutus kymmenien kilometrien päässä tuulen tuivertaessa rinteillä. Kaukana siintää järvi ja toisia tuntureita. Kaukanakos nuo, parikymmentä kilometriä eli tuntien taipaleen takana. Josko tästä sittenkin autolle päin. Pieni evästauko alarinteellä kuusien kätköissä tai honkien suojassa. Riippuu siitä kuinka pohjoiseen on kulkenut.

Etelästä katsoen Kuusamokin on kauhean pohjoisessa. Silti reilut kolmesataa kilometriä Saariselkää etelämpänä Kilpisjärvestä ja Utsjoesta puhumattakaan. Kemijoki Oy:n omistava asenne Lappiin selkenee. Kaukana eteläisestä pääkaupungista ja elämänmenosta raharosvot saavat tehdä mitä mielivät. Kukapa kunnanisä haluaisi purra kättä joka ruokkii?

Lapissa kulkiessaan näkee eroosion vaikutuksia rakkakivikoissa ja vaelluspoluilla. Kivikot ovat vanhaa sään murtamaa kalliota ja polut taas kulkijoiden kuluttamia uomia pohjoisen herkässä luonnossa joka ei hetkessä kasvata varvikkoa takaisin menettämilleen alueille varsinkaan jos sitä aluetta tallataan yhä uudelleen.

Tunnustan juosseeni porojen perässä aikomuksena kiertää puolen tusinaa elukkaa ja kuvata niitä uudesta suunnasta ajattelematta sen enempiä eroosiota tai porojen verenpainetta. Vaan eivätpä ne elukat odotelleet aikomuksiani. Jouduin haaveilemaan kotona lepäävästä zoomista porojen vaihtaessa vilkkaasti maisemaa.


Vitut "saamisesta" !

Keltainen lehdistö väitti jo aikoja sitten kotitöitä tekevien miesten "saavan" useammin kuin puolisoaan nyrkin ja hellan väliin mahduttavien lajitoveriensa. Rohkenen epäillä väitettä. Jos parisuhteen toinen osapuoli on alistettu se toinen yleensä päättää mitä tehdään. Varsin arvotonta ja inhottavaa "saamista" mutta muistuttaa hämäävästi aitoa asiaa.


Sen sijaan laatuaika yhdessä, laaturakastelu ja miellyttävä yhdessäolo taatusti vaativat yhteisiä ponnisteluja. Ei riitä että täyttää toisen toiveet kysymällä mitä tuo toinen toivoo. Jos joutuu kysymään on jo hävinnyt. On pyrittävä edelle. Täyttämään toiveet ennen niiden esittämistä.

Muistan joskus iltamyöhällä töistä kotiin tullesssani suunnistaneeni kohti iltapalaa mehukkaiden namiaromien täyttäessä eteisen. Silloin toiveeni on jo täytetty ennenkuin olen mitään toivonutkaan. Tai tulla kotiin ja päästä heti lämpimään saunaan työviikon päälle.

Toisinaan olen onnistunut itsekin yllättämään kultani. Täyttämään jääkaapin kylmällä oluella ja imuroimaan huushollin ikäänkuin odottamatta. Enkä silti ole "saanut". Enkä valita. Enkä välitä. Tai välitän muttei seksi ole kauppatavaraa. Seksi on harvinaisen laadukasta yhteistä aikaa. Emme ole toistemme palkinto vaan toivottavasti toistemme ilonaihe. Voimavara joka saa yhä uudelleen ponnistelemaan toisen hyväksi koska tuo toinen on tärkeä. Elintärkeä. Osa elämääni.
Ei mauste tai lisuke vaan sitä armotonta arkea jonka lämpimässä paisteessa intohimo muhii räjähtääkseen ilmoille tai silmille. Miten milloinkin.

Mieluummin petiin kuin pihalle. Mieluummin suukko kuin puukko. Mieluummin hali kuin potku. So What? Elämän pitää maistua eikä olla kuin voimaton kädenpuristus väkijoukossa. Parempi kunnolla kuonoon kuin välinpitämättömästi koomaan.


Monday, May 17, 2004

Kiasman edustaja aamulla mtv3:ssa

KIasman hankintoja hoitava nainen kertoi aamun uutislähetyksessä Kiasman näkemyksistä mm. kissantappaja Teemu Mäestä ja taiteesta yleensäkin. Koska ko. henkilö puhui "poliitikkoa" tai muuten vaikeasti ymmärrettävää "virallista kieltä" päätin suomentaa pääkohtia.

Syy miksi Kiasman piti ostaa esitysoikeudet Teemu Mäen kissantappovideoon on selvä: Kiasma haluaa tukea taloudellisesti Teemu Mäen toimintaa verovaroilla. Videotahan ei saa esittää julkisesti siinä näytettävän eläinrääkkäyksen takia. Kiasman edustaja väitti syyn olevan liian pienessä kirveessä eikä eläimen tappamisessa tai kärsimyksen aiheuttamisessa yleensä.

Kyseltäessä eläinrääkkäyksestä yleensä ja kissan tappamiskohdan poistamisesta Kiasman edustaja vakuutti taiteilijoilla olevan kiistämätön oikeus tappaa tai kiduttaa eläimiä taiteen nimissä. Teemu Mäki ei ole katunut eikä pyytänyt anteeksi kissan rääkkäystä ja Kiasma haluaa osoittaa täyden tukensa Teemun teolle. Kiasmassa halutaan nostaa taiteilijat ja näiden taide meidän ala-arvoisten ihmismassojen yläpuolelle.

Tottakai on helppo väittää ettei Kiasman edustaja käyttänyt näitä sanoja haastattelussa mutta on helppo nähdä vaikuttimien ja teeskentelyn läpi. Jos Kiasman edustaja olisi saanut vapaasti puhua hän olisi käyttänyt paljon voimakkaampia ja selvempiä ilmauksia kuin olen saanut tässä esitettyä.


Myytti alkoholista seksilääkkeenä murtuu

Jo Suomen kansan klassikko ja perusjulkaisu Pahkasika aikoinaan kertoi yllättävän uutisen: "jos otan niin annan" kaiken kansan nähtäväksi.

Uudemman tutkimuksen valossa näyttää siltä että lause olisi muutettava muotoon: "jos otan en vastustele vaan yllytän". Helsingin sanomissa 17.5.2004 sivulla D3 erikoislääkäri Tero Harjuntausta toteaa 16 alkoholiannoksen olevan naisilla suurkulutuksen raja ja tuo "suurkulutus heikentää yleensä seksuaalista kykyä ja halua".

Jos siis mies juo 4 pulloa keskikaljaa päivässä tai nainen 3 pulloa keskiolutta päivässä hän on suurkuluttaja jonka seksuaalinen kyky ja halu on heikompi kuin jos hän joisi vähemmän.

Mistä myytti alkoholin tehosta tulee?

Ahdasmielinen kasvatus on vuosisatoja opettanut seksin olevan likaista ja varottavaa jolloin ihmiset eivät ole oppineet suhtautumaan luontevasti omiin haluihinsa ja tarpeisiinsa vaan ovat salanneet ne parhaansa mukaan. Itse asiassa suomalaiset eivät ole ainoa kansa joka on suorastaan vastustanut seksuaalisia intohimojaan.

Tällöin tietysti seksuaalinen nautinto on minimissään koska ei ole uskallettu elää vapaasti vaan on sammutettu valot sekä touhuttu pimeässä ja sielläkin mieluiten peiton alla pikaisesti.

Ei siis mikään ihme että kunnon kännissä patoutuneet ja kätketyt himot pääsevät pintaan varsinkin jos niitä on yritetty lääkitä satunnaisilla pikapanoilla.

Kristillinen kasvatus on siis kääntynyt itseään vastaan. Oikeastaan tuo "kristilliseksi" nimitetty kasvatus on oikealta nimeltään tekopyhä kasvatus. Kun sisimmän valo on sammunut on yritetty teeskennellä kristillistä ja jouduttu ojasta allikkoon. On päädytty tilanteeseen jossa elämässä ei ole kristityn mielenrauhaa eikä pakanallisia nautintoja vaan kaikesta on poimittu pilaantuneet osat eikä edes pullaa rusinoista puhumattakaan.


Parempaa on tulossa

Kauan sitten oli vain Michel Millot:n ja Jean L'ange:n "Venuksen koulu", nyt on Kari Heusalan "Naisen seksuaalisuus" ja tusinoittain muitakin alan oppikirjoja.
Parempaa on luvassa kun annamme itsellemme vapauden olla ihmisiä

Nykyään ei välttämättä tarvitse olla "tekopyhä" ja teeskennellä olevansa muuta kuin todella on. Tottakai nykyäänkin erilaisuus ei ole ainoastaan rikkautta vaan myös syy jättää joku ulkopuoliseksi.

Tekotaiteellisten ihmisten on hyväksyttävä Teemu Mäen eläinrääkkäys koska muuten he ajattelevat samoin kuin kuka tahansa kissanystävä tai eläinaktivisti. Tekopyhien ihmisten on kiellettävä seksuaalisuus itsessään koska muuten he eivät eroa "pakanoista" mitenkään.
Fortum sucks

Fortumin Porvoon jalostamon pitäisi valittaa sähkön toimittajalleen useamman tunnin kestäneestä sähkökatkosta joka haittasi tuotantoa ikävästi sunnuntaina 16.5.2004. Kaikenlaisia edesvastuuttomia sähköfirmoja sitä onkin.

Hyvien tyyppien maihinnousu

Erikoiskaupan esimies kertoi haluavansa töihin lähinnä "hyviä tyyppejä" mieluummin kuin ihmisiä jotka tietävät alasta jotain. Tämä selittääkin paljon.
Jos trendi voimistuu asioinnista eri liikkeissä tulee hauska kokemus josta hyötyy vain vähän ja pitkällä tähtäimellä on olemassa riski että hauskuuskin kärsii jos "asiantuntijan" ammattitaito on lähinnä välttämätön paha.


Kissatesti vinyylisoittimelle

Jos LP-soittimen omistajana haluat tietää myivätkö paskan vai laatulaitteen tee kissatesti. Mieluusti alle 5 kg painavan kissan hypätessä levysoittimen kannelle kuuntelun aikana soitin saa hätkähtää kuuluvasti muttei karata uralta pois tai sammua.


Tallinnaan

Päiväreissu Tallinnaan maksaa noin 38-55 euroa per matkustaja joten harkitsen vakavissani Räävelissä käyntiä. Paitsi Vana Tallinnaa sieltä saa myös edullisia ja maistuvia brändejä kuten Bieloi Aist (=valge kurk) ja Ararat (armeniasta) sekä bulgarialaisia viinejä että venäläistä kuohuviiniä joten kyllä menojalka vipattaa.

Sitäpaitsi tässä voi tulla kiire koska jokin instanssi haaveilee jo viinan hinnan korottamisesta joten saattaa käydä kuten viimeksi kun 12 tunnin risteilyt laillistettiin. Niillekin tuli loppu pikavauhtia. Ties vaikka taas alle 20 tunnin matkat kiellettäisiin.

Ja hei! On tekopyhää väittää että suomalaiset saavat matkustaa miten mieli tekee jos siltä matkalta ei saa saa tuoda viinaa tuliaisiksi.


Lisätietoa heimokansamme reviiristä löytyy täältä.


Ja ensi vuonna euroviisut suunnistavat Ukrainaan


Friday, May 14, 2004

Suomalainen kilpailukyky on huippuluokkaa

Poliittinen elämä kalliissa kotimaassamme on osoittanut ihmisen tärkeimmäksi avuksi sopivuuden tehtävään, pätevyys on toissijaista. OIkeastaan pätevyys on haitaksi myös yritysmaailmassa jos alainen sattuu jollain maagisella tavalla olemaan esimiestään pätevämpi. Pahin moka on vetää kynttilänsä esiin vakan alta.

Erityisen suotavaa käytöstä on esimiehen varaukseton ihailu, myös neuvojen kysyminen ja esimiehen ylivertaiseen älyyn tukeutuminen on hyvästä. Mitä suurempi yritys, sen pienempää palkkaa sillä on varaa maksaa koska ko. putiikki ei ainakaan kaadu.

Jotkut kansainväliset yritykset ovat törmänneet ikävällä tavalla muiden pohjoismaiden ja Saksan, Ranskan & USA:n Suomea huomattavasti korkeampaan palkkatasoon. Vallitsevassa tilanteessa onkin syytä keskittyä Kiinan, Viron ja Venäjän Suomea alhaisempaan palkkatasoon. Muutenkin maat vastaavat yritysjohdon kannalta Pohjoismaita ja Eurooppaa (sitä Itäblokin länsipuolista eurooppaa) paremmin Suomen oloja.

Wärtsiläkin huomasi suomalaiset italialaisia halvemmalla irtisanottavaksi ryhmäksi. Ahvenanmaalaisista laivayhtiöistä ainakin Viking Line otti Suomen valtion tukiaiset vastaan ja löi omistajiensa kouraan reilut osingot. Osingoillahan ei tietysti ole mitään yhteyttä veronmaksajien maksamaan tukeen.

Suomalainen kilpailukyky on ylivertainen ja täällä on edelleen varaa keskittyä sopivien ihmisten uraputken edistämiseen. Sopivat ihmiset eivät vaaranna tankeroenglantia puhuvien esimiestensä asemaa eivätkä uskalla kyseenalaistaa asioita koska tietävät olevansa riippuvaisia ylempiensä suosiosta.

Tottakai jokaisessa firmassa on oltava muutama ammatti-ihminen tekemässä työt mutta loppu lammaslauma saa mieluusti olla hampaaton.

Organisaatiokuvia piirretään piirtämisen ilosta ja vakansseja jaetaan sen perusteella kuinka kukin kuviossa oleva johtaja on osannut omiaan puolustaa ja ajatuksiaan lobata. Rahan ansainti on muuttunut toisarvoiseksi, tärkeämpää on maksaa hyvää liksaa jees-henkilöille. Erityisesti ylpeissä suurissa firmoissa joilla on vuosien perinteet, suuri markkinaosuus ja vahva tase ei pienistä hätkähdetä.

Ulkomaisten yrittäjien viedessä markkinaosuuksia valitetaan näiden arveluttavien toimintatapojen, suurien pääomien ja huonomman laadun olevan perustana kotimaisten puulaakien ahdinkoon. Suomalaiset yritykset eivät luonnollisestikaan toimi tehottomasti tai ala-arvoisesti. Suomalaisilla on kovaa kun valtio verottaa ja työntekijät haluaisivat lisäpalkkaa pyhinä sekä iltaisin tehdystä työstä.

PAM-liitto on onnistunut vähentämään ennen jokaiselta lauantaitunnilta maksetun 50% lisän euromääräiseksi lisäksi jota maksetaan vain tietyiltä tunneilta. Samoin sunnuntailisistä voi luistaa monella tavalla koska ketään ei kiinnosta mitä kauppa todella maksaa työntekijöilleen. Vapaat aukioloajat ja pienemmät palkat, vähemmän vapaa-aikaa juopoille duunareille jolloin terveys paranee kun jengi ei ehdi ryypätä ja jos ehtiikin saattaa saada kenkää tyrimisen takia. Ylipäänsäkin "suuren laman" jälkeen ihmiset ovat onnellisia ollessaan jossain töissä.

Työttömyys on tärkeimpiä aseita työntekijöiden aisoissa pitämiseksi. Ilman kovia työttömyyslukuja työntekijöitä voisi joutua arvostamaan myös rahallisesti. Tämä ei ole ainakaan suomalaisperäisten firmojen ydinbisnestä toisin kuin työttömyyden ylläpito vaikka eläkeikää nostamalla jos ei muu auta.

Suomalaiset pörssiyhtiöt luopuvat sekä tuottavista että tuottamattomista rönsyistään jotta sijoittajien rahan pyörittely olisi helpompaa. Jos yritys toimii useammalla alalla sen tulevaisuutta on vaikeampi ennustaa kuin yhden asian firman näkymiä. Tällainen on kohtuuton vaatimus kaikkia sijoittajia kohtaan.

Muistan kun vuosia sitten olin kolmen hengen tiimissä erään naisen alaisena.Hän pyrki MBA-ohjelmaan muttei täyttänyt sen ehtoja, selvitin asian omalta osaltani ja olisin päässyt työnantajan tuella mukaan mutta olin tässä tapauksessa väärä henkilö. Tuolloinen yritys on ollut jo yli kymmenen vuotta konkurssissakin (oonks mä niin vanha???).

Sinänsä olen valmis pyyhkimään persettäni mokomalla mutta asia kuitenkin kiinnosti vähäsen enkä malttanut olla tonkimatta tunkiota. Oli kiva todeta ettei ainakaan teoreettisella pätevyydellä ollut merkitystä. Tällä naisella oli asiantuntijoiden mukaan "hyvä perse" mutten edelleenkään ole alan asiantuntija vaikka olenkin kuullut aiheesta useampia filosofisia pohdintoja.


Niinhän se on, toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Oletan ettei tämäkään henkilö ole 65-vuotta täyttänyt eläkkeelle siirtyessään.
Näinhän se käy. Eliitti toimii kuten hyvältä tuntuu ja muut kuten eliitistä hyvältä tuntuu.

Kyllä Suomen kilpailukyky sen kestää;)




Thursday, May 13, 2004

Tänään on kylmä päivä
päätä särki
miranax valui kuin vesi hanhen selästä
otin imigranin uudesta erästä
sairastuin sivuvaikutuksiin
päätin siirtyä pidempiin yöuniin

pahoinvointia ja hönttiä oloa
taidan siirtyä höyhensaarille
tutkimaan uusia maailmoja
oppimaan lisää vanhoista paikoista
unelmoimaan rauhasta ja rakkaudesta
unohtamaan pahan ja pelottavan

ei jaksa ajatella
mitä maksaa haihatella
miksi aina vahingoittaa eniten
sitä jota eniten rakastaa
silloin omakin sydän verta vuotaa
silloin suu huokaa
eikö asioita saa selville helpommin
miksi usein kysymys avaa haavat

tarkoitus on sitoa avoimet
kysymykset kiinni
ja tarttua elämästä kiinni
pitäisikö juosta ohi ansojen
jotta oma onni hymyilisi kauniimmin
viekottelisi vapautuneemmin
haukottelisi notkeammin
ja nauttisi elämästä

parisuhde antaa ja ottaa
joskus kuonoon mottaa
pitäisi pitää taukoa
ja levätä
nukkua sikeästi
jotta saisi virkeänä herätä

kyllä aina kannattaa voimia kerätä
jotta jaksaa kannattaa
oman kultansa elinvoimaa
avata solmut ja vapauttaa rakkaus
elämän laitumelle
pois pientareelta
vihreille niityille
kukkiville kedoille
näytetään pitkää nenää
kaikille uhkaaville pedoille

Tule syliini
saat suukon
Antaudun rakas
tule takas
aloitetaan 77 kertaa 77
uudelleen ja uudelleen
ei kannata luovuttaa
koskaan ei saa periksi antaa

aina anteeksi kun saa
aina on etuoikeus
rakastaa
etuoikeus
luovuttaa
tunnustaa
minä se olin
Jumalauta

ja jos tämä on rakkautta
mitä onkaan viha
josko välittäminen
sattuu välinpitämättömyyttä
enemmän

tuskin kysyn syyttä

Kiitos Jari

Sillanpääasema Euroviisuihin. Karsintojen 14 sija ylitti odotukset selkeästi. Parempi menestyä karsinnoissa kuin päästä loppukilpailuun ja mokata siellä.

Kiitos rohkeasta yrityksestä! Fanisi Suomessa (ne jotka äänestivät sinut kisaan) eivät hätkähdä vaikket päässytkään näyttämään Närhen munia koko ihailevalle eurohumppayleisölle. Voitto jonnekin muualle ja Jari kotiin keikkailemaan.

Wednesday, May 12, 2004

Voittaako ATN ATM:n?

Blogistanslaviassa on huolehdittu taajaan ATM-tilanteesta. Varma tapa hoitaa homma on parantaa naisten asema miesten asemaa paremmaksi jolloin tulevaisuudessa meillä onkin ATN-tilanne käsiteltävänä.

Mitä sillä saavutettaisiin?
Jännää vaihtelua, tosin alle 50 vuoden tuskin suuria muutoksia tapahtuu, mutta vaihtelu virkistäisi.

Uusia tuulia kotirintamalla

Viime aikoina on ollut kummallista elellä Naisen kanssa kun jotain puuttuu.
Nimittäin nalkutus. Tuttu: mikset imuroi oma-alotteisesti, veisit joskus roskapussin itsekin, juttelisit nyt, anna mun olla rauhassa, ole hiljaa, mene vaikka lenkille, älä häiritse kun luen lehteä, ole hiljaa katson nyt tätä ohjelmaa, mikset puhu mitään, tottakai pöytä pitää pyyhkiä, tilasin vihreitä punakukallisia lautasliinoja ja toit vihreitä violettikukallisia, kuuntelisit nyt edes, ja sitä rataa on kadonnut elämästäni.

Vaikka perusasiat (mua väsyttää, vedä käteen) ovatkin kunnossa tilanne on täysin outo ja uusi. Hämmästyttävintä on, että tätä on jatkunut kuukaudesta toiseen. Olen ehdotellut lääkärissä käyntiä anemian varalta mutta turhaan. Tässähän tyystin hämmästyy. Tällaiseen tilanteeseen ei paatuneinkaan mies voi varautua vaikka kuinka preppaisi.

Perusnalkutus on tuttua taustamusiikkia mutta osaltani jäänyt jo taa.
En kyllä sitä edes kaipaa, mutta pitäisihän meillä olla keskusteltavaa.
Täysin toivoton tilanne ei vielä ole sillä anoppi hallitsee asian suvereenisti.
Hän nalkuttaa tyttärelleen ja mahdollisuuksien mukaan myös minulle joten
kyllä perusnalkutusannos on turvattu hänen, siis anopin kylmenemiseen asti.

Apua eronneille

Tästä tulivatkin eronneiden miesten ongelmat mieleen. Ensiavuksi voisi tehdä äänitteen jolla olisi tuttua ja turvallista nalkutusta jottei elämä tuntuisi heti alkuun tyhjältä ja yksinäiseltä. Tietysti jokaisella nalkuttajalla on omat erityispiirteensä mutta alan kehittyessä myös valikoima laajenisi ja pian useimmille voisi löytyä tuttua jutun juurta koko levyllinen.

Eronneille naisille voisi valmistaa erilaisia suihkeita joita voisi hädän hetkellä tuprutella talouden ilmatilaan. Varmoja valintoja ikävän yksinäisyyden karkotukseen voisivat olla mm. hienhaju, pieru, dagen efter ja vieras hajuvesi. Lisäksi äänite jolle olisi talletettu tutun tuntuista örvellystä, kiroilua ja filosofointia.

Äijäkulttuurin kuolemattomat ajatelmat olisi hyvä saada arkistoitua; vaikkapa:
oho nyt se putosi, olipas heikko maljakko, älä välitä vanhoista porsliineista, v:tun svenssonit, s:tanan Schumacher, tuomari on puusilmä, tuopas sitä kaljaa, jokos Cokis loppui, etkö ostanutkaan batteryä, älä vaan sano ettei meillä ole kylmää kaljaa, hei kuulitko.


Kyllä tekniikka on ihmeellistä ja siitä voisi olla arvaamatonta apua ihmiselämän kriiseissä. Toisaalta lemmikkiterapiakin voisi auttaa. En kyllä suosittelisi lammasterapiaa vaan kissan silittämistä tai muuta siistiä sisätyötä. Tosin Teemu Mäen käsitys eläinten oikeuksista ei tee oikeutta muulle kuin Kiasman vuotaville rakenteille ja mielenkiintoiselle näkemykselle taiteilijan vapaudesta tappaa viattomia luontokappaleita hetken mielijohteesta.

Suosittelen Teemulle kissakohtauksen tilalle kärpäskohtausta jossa Teemu sitoo kärpäsen pölkylle, vetää lätkällä perään ja hyväksi lopuksi hukuttaa hyönteisen spermaansa jos sitä enää hänen iässään saa niin suuria määriä tulemaan.

Taide kunniaan ja Teemu runkkaamaan;)

Tuesday, May 11, 2004

USA, aikamme varoittava esimerkki äänestämättä jättämisestä.


Kannattaisiko sittenkin äänestää?


Ajatellaanpa USA:n tilannetta. Siellä eivät vaalit ja äänestys suuremmin kiinnosta ja mikä on seuraus? Ristiretkeläiset jotka haluavat lisätä rahan ja aseiden valtaa voittivat. Vaikka Suomessa ei ole mahdollisuuksia leikkiä maailmanpoliisia voimme aina saada jotkut natofanaatikot valtaan jotka liittäisivät meidät Natoon. Siitä taas seuraa tuhottomasti kuluja jotta aseet pysyvät ajantasalla josta taas seuraa veronkorotuksia ja julkisten palvelujen sekä määrän että laadun alasajoa.


Jollemme äänestä olemme siis vaarassa päätyä tilanteeseen jossa maksamme yhä vähemmästä aina vain enemmän.


Olisi kyllä kiva tietää Aku Ankan, Modesty Blaisen, Mustanaamion ja kumppaneiden äänimäärät jotta näkisi kuka on paras Vastarintapuolueen ehdokas.


Veikkaan kirkkovenettä eli karvaista aurinkoa mitalikolmikkoon ;)



Ja kuinka ollakkaan aivoni ajattelevi, mieleeni tulevi
rakas siippani, armas avopuolisoni,
immyt ihana, kultani kaunoinen
jok´ ystävällisesti muistuttaa, hymyellen huokaa
imuroipa huushollimme kotoinen, vähennä pölyjä ja kissankarvoja sijaltamme
sittenpä mahtuvat tulijat , viihtyvät kävijät paremmin
luistaa juttu vapautuneesti, kuni ei tarvi estyneesti
ummistaa silmiään sotkulta, kääntää katsettaan kauemma rikkaläjistä


Ja hyväksi lopuksi, ei peuhu varmaa oo vaikka lattiamme nuolisit
älä haaveile syvistä vesistä pölyt ja akanat vangittuasi
varmaa nakkia ei ole kotona ja kylästä sen haku on kohtalokas erhe
kun kotona rattona retkottavat kissa ja nainen: oma rakas perhe



Bad moon rising, sanoi John Fogerty kun hittibiisiä väsäsi ja Bad dream rising sanoi EU kun Suomeen liittyi:Viinaverolle

Monday, May 10, 2004

Hajataitteita


Jenkit (?mitä ne oikeastaan ovat?) ovat usein kääntäneet kelkkansa. Tässä on kuva USA:n hyvästä liittolaisesta neuvottelemassa Persianlahden diplomatian hoidosta.


Jenkkien muillakin ystävillä lähi-idässä on ollut ketunhäntä kainalossa. Ainakin minusta tuntuu
siltä.



Jenkit haluavat päättää mikä on suotavaa ja tarvittaessa lähettävät armeijan selventämään kantaansa. Kuulostaa jotenkin väkivaltaiselta. Ikäänkuin olisi olemassa joku "isoveli" joka tietää paremmin.


Blogistanista löysin uuden alan yrittäjän. Miksi omien kokemuksien perusteella vaaditaan kaikille samaa?


Jos samantien 100 000 suomalaista muuttaisi Turkuun epäilen näinkö tuo paratiisi enää houkuttelisi kummallakaan puolella jokea.


Pienillä paikkakunnilla on tietysti selkeää kuka on kyttääjä ja kuka hoitaa kytättävät asiat, nyt suuremmissakin kaupungeissa on mahdollisuus asiantuntevaan
kyttäykseen.


Vaikuttaa pahasti siltä että uusista kyttääjistä on pulaa, nyt emme kenties koskaan saa tietää paistoiko kulttuurivaikuttaja Remu "Hurriganes" Aaltonen makkaraa paljaalla lattialla vai tapahtuiko Porvoossa jotain muuta lähes yhtä dramaattista.


Suomen tavoitelluimman poikamiehen tittelistä kilpailee nyt myös Matti Nykänen. Mielenkiintoista nähdä kuinka Mervin lausunto vaikuttaa Matin markkina-arvoon.


Omasta puolestani jätän poikamieskilpailut väliin ja jatkan armaani tavoittelua kotioloissa.




Sunday, May 09, 2004

Jääkiekon loppuottelu

Matsin alussa epäilin ettei parempi joukkue voitakkaan, ihan hirvitti.
Luojan kiitos tilanne kolmannen erän päättyessä ratkaisee voiton.
Onneksi olkoon Kanada!
Mihin jäi tasa-arvo?

Mitä helevettiä? Kysyypi täysin hämmästynyt "tulta munille, perkele!" bloggaaja. Lorem ipsum onkin länsimaisen kauneusihanteen uhri!

Kuka jumalauta on keksinyt minihameen sopivan vain rimppakintuisille anorektikoille? Pitkäkoipisuus ja minihame on hyvä yhdistelmä muttei ainoa. Kyllä naisella saa olla lihaa jaloissaankin.

Miksi miehet voivat roikotella kaljamahaa vyön päällä ilman ajatustakaan ulkonäön pettämisestä?
Miksi miehet voivat lähteä ulos pesytymättä ja parta ajamatta ilman että heidän mieleensä hiipisi aavistus jonkun olevan pielessä?

Tottahan näin miehenä pidän naista kauniimpana sukupuolena ja usein naisten vaatteet; muutkin kuin minihame suosivat mitoitukseltaan laihoja neitsyitä. Haluan esittää oman hyvin henkilökohtaisen vaatimuksen: tyylikkäitä minihameita on tehtävä vähintään kokoon 52 asti. Eiköhän tuo leikkaus ole aika olennainen osa tätäkin kysymystä!

Naisten oma itsekritiikki on Suomessa sitä tasoa että ylilyönnit ovat taatusti marginaalisia.

Ja mitä tasa-arvoa on jos eivät naisetkin saisi roikotella omia ulottuvuuksiaan missä tahtovat???


Onko Suomessa tasa-arvoa?

Se nähdään 14.11.2004 isänpäivänä. Jos silloin kaupat ovat auki kun ne äitienpäivänä ovat kiinni Suomi ei ole tasa-arvoinen maa.

Odottelen uteliaana.
EU sallii alle 20 tunnin Viron matkat


HEUREKA!

Voin käydä Tallinnassa 10 tunnin pikavisiitillä ja ostaa vaikka puoli tusinaa pulloa maistuvia likööreitä ja entisen Neuvostoliiton alueen brandya ilman että tullimies sakottaa. Voin vielä lisätä pari pulloa kuohuviiniä (sitä venäläistä) kuormaani ja vieläkään tullin setä ei käy kimppuuni.

Samppanja ja kuohuviini ovatkin olleet todellisia väliinputoajia koska ne on laskettu viinan kiintiöön jolloin niitä ei ole kannattanut raahata muun kustannuksella yli.

En halua ostaa Virosta 30 pulloa kossua mutta on vapauttavaa saada luvallisesti ostaa paikallisia erikoisuuksia kuormaansa ilman että tarvitsee koko ajan miettiä mitkä ovat ne neljä pulloa jotka saan ostaa vai olisiko sittenkin parempi tyytyä kahteen pulloon väkeviä juomia?


Nyt kaikki on toisin.

Tervetuloa EU:n, rakas heimokansamme!
Kielikurssi pöydän puhdistuksesta


Synti ja pahuus valtaavat koko maailman.
Sin and evil will take over the entire world.

Avioero sallitaan Chilessä puolen vuoden kuluttua.
Divorce will be allowed in Chile after 6 months.

Malta ja Filippiinit ovat ainoat siveelliset valtiot tämän jälkeen.
Only Malta and Filippines remains among blessed countries.

Jumala lähetä salamasi ja tuhoa nuo jumalattomat!
God send your stroke of lightning and destroy those living in sin!

Voi saatanan saatana! Miksei kartalla enää ole Maltaa eikä Filippiinejä?
Oh shit! Why Malta and Filippines just disappeared?


Kenen rukous kuultiin ja mitä oikeastaan rukoiltiin?
Who's begging was heard and what exactly were begged?


Tell me about that!
Tais mennä pyrstölleen.

Saturday, May 08, 2004

Poliisivaltioajattelu uhkaa

Lorem ipsum ei ilmeisesti ole kuullut ihmisistä nimeltä "femme". Jos hän itse haluaa olla "bitch" tai "rekka" se on hänen valintansa. Haluan kunnioittaa sitä.

Sen sijaan vaatimus:"Miksi puolireiteen ulottuvia tai lyhyempiä hameita ylipäätään tehdään isompana kokona kuin 36? Sitä suuremman kokoisilla ihmisillä niin paljastava hame näyttää lyhyesti sanottuna rujolta (testattu itse). Jos jossain, niin tässä isoveljen sopisi hieman holhota kansalaisia ja kieltää valmistus, myynti ja käyttö" Kuulostaa vähintäänkin Kiinan kommunistisen puolueen kulttuurivallankumoukselta

Olen esittänyt omia näkemyksiäni 26.3. ja 6.5. 2004 ja haluan Naisille vapauden valita muutakin kuin housut, shortsit, sandaalit tai paljaat sääret.

Vaikka Lorem Ipsum tunnustaakin ettei välitä ulkonäöstään, en hyväksy silti sitä perusteeksi tuomita ulkonäöstään välittävät Naiset. Mitä upeampaa on kuin Nainen jolla on Naisellisia avuja ja naisten vaatteet päällään.

Jos Lorem Ipsumin oma itsetunto ei riitä pukeutumaan miniin, miksi hänen pitää vaatia "Jos jossain, niin tässä isoveljen sopisi hieman holhota kansalaisia ja kieltää valmistus, myynti ja käyttö."

Jos länsimainen "vapaa" yhteiskunta ei miellytä suosittelen lämpimästi muuttamaan jonnekin jossa jo on diktatuuri eikä vaatimaan meillekin "isoveljeä" kyttäämään kansalaisia ja näiden mielitekoja.

Ties vaikka "isoveli" vaatisi siivoamaan huushollia ja parveketta sekä pesemään ikkunoita näiden pukeutumisneuvojen lisäksi?

Jollet itse ole diktaattori tai varma vallankumouksesi voitosta, harkitse ennenkuin vaadit diktatuuria tai "isoveljeä" yhteiskuntaamme. Lopputulos voi yllättää.

Kuinka Lorem Ipsum voi olla varma "isonveljen" vaativan kaikille paskaiset parvekkeet ja tuulipuvut???

Lisää aiheesta 26.3.2004 minihame






Friday, May 07, 2004

Harmittaako George W Bush tyhmempää?

Kenties.

Määrättyään kovat otteet käyttöön Irakissa hänen reikäpää apurinsa menevät jäämään hommasta kiinni. Ensin tapahtunutta on pahoiteltava tyyliin: Irakilaisia pitääkin kiusata mutten todellakaan ole antanut lupaa jäädä kiinni hommasta. Saatanan tunarit!

Sitten saatuaan hiukan diplomaattista kasvatusta: Anteeksi r-päät. Alaiseni eivät osaa tehdä mitään salassa. Piti vähän pelotella vastustajaa ja saada vakuuttavaa uhkavoimaa USA:n joukoille Irakissa. Nyt median retostelu pilaa koko homman. Täytyy rangaista sotilaita jotka ovat parhaiten ymmärtäneet GWB:n omat intressit. Ja jollei rankaise saattaa vielä hävitä pressanvaalitkin vaikka asetehtaat maksavat taatusti hyvät provikat sotimisen myötä moninkertaistuneesta myynnistä. Tätä menoa GWB:n vaalikassa menee äänestäjien kusettamiseen ja oma luksuselämä pitää edelleen rahoittaa muilla tavoilla.

Kyllä MR president pisses off these days. Oh shit, his hit was to cause pain to iraqi people but now all is in vain and turned out to be a shame for US troops.

NIinhän se käy, UUPS! Hups. Oho. Anteeksi. Ensi kerralla emme enää jää kiinni. Ja ottakaa jätkät kaikki lörpöttelijät kiinni. Kaikki. Joka juoruaa touhuistamme on siirrettävä etulinjaan vastaanottamaan irakilaisten viha. Mitäs menivät pettämään oman porukkansa. Damned. Shit.

Pääseekö George pumppaamaan Barbaraa lohdukseen?

Jäämme odottamaan vuotoja valkoisesta talosta.
Mitä tapahtui vuonna 1940?

SuomenTalvisodan 105 kunnian päivää päättyivät 13.3.1940.

Toukokuussa 1940 Neuvostoliitto vaati Virolta maahanpääsyä 90 000 sotilaalle joiden saapuminen oli käytännössä Viron miehitys ilman yhtään laukausta.

Venäläisten tullessa 1940 Tarttoon he ihmettelivät kun kenkäkaupassa oli paljon tavaraa ja ensimmäinen kysymys olikin: "saako täältä yksi ihminen ostaa itselleen kaksi paria kenkiä, tai useampiakin?".

Mielenkiintoinen kysymys työläisten paratiisista saapuvien miehittäjien esittämäksi. Oliko Neuvostoliiton ja Viron elintaso erilainen vuonna 1940?

Venäläisnaiset hallitsivat jo tuolloin pukeutumisen salaisuudet. Upseerien rouvat saivat käsiinsä virolaisten naisten silkkiyöpaitoja jotka he tietysti asiantuntevina ihmisinä ottivat juhlapuvuikseen ja käyttivät siis päivällisillä sekä juhlissa tanssiaisasuina.

Muutenkin asiat muuttuivat kovasti uusien isäntien saavuttua.

Entisestä lipusta tuli laiton kapitalismin symboli samoin kuin kansallislaulusta arveluttavaa musiikkia.

Virolaiset saivat nauttia kansainvälisyyskasvatusta koko rahalla sillä saksalaiset rankaisivat 1941-1944 kommunistien tai juutalaisten kanssa yhteistyössä olleita ja venäläiset taas 1944 jälkeen saksalaisten kanssa yhteistyötä tehneitä.

Kansainvälistäminen päättyi baltiassa vuonna 1949 jolloin valtio kustansi jo kolmatta kertaa virolaisia ilmaiselle Siperian matkalle (edelliset 1940 ja 1941). Tosin palvelu oli heikkoa junissa joiden seinät olivat usein naulatut umpeen jotteivät kotiin jäävät saisi liian helposti selville ketkä ovat voittaneet ja mitä.


Lisää tietoa tapahtumien kulusta:
Viron historia
vuoden 1949 Siperian ekskursio



Thursday, May 06, 2004

Vihje torstaiksi

Sinä joka haluat nauttia rauhasta ostoksilla. Katso TV-ohjelmasta Suomen jääkiekkojoukkueen seuraavan pelin lähetysaika ja siirry alkuvihellyksen jälkeen shoppailemaan.


Kesä tulee!

Kesä, kärpäset, moottoripyörät, terassikelit ja last but not least: minihameet ! Tosin
menopaussi uhkaa tuhota koko idyllin luopumalla
sukkahousuista tilanteen voisi tosin pelastaa dramaattisella parannuksella siirtymällä suoraan
stay upeihin.

Kauneus on katsojan silmässä sanotaan, tässä tapauksessa kuitenkin katsottavan jaloissa. Ei kesän tulo ole syy tinkiä kaikesta hauskasta. Raaka auringonvalo saattaa myös aiheuttaa
sivuvaikutuksia joita vastaan kannattaa suojautua.

Aina kannattaa ajatella ennenkuin tekee, jos siis on aikaa ajatteluun. Ajattelinko ennenkuin julkaisin? Ajattele sitä, niin minäkin teen. Sitäpaitsi se on
muotia.



Jääkiekko on joukkuepeli

Ajattelin Tsekin olevan ilman muuta loppuottelussa omissa kisoissaan, sen verran vahvasti joukke on pelannut.

USA:n joukkue kuitenkin osoitti että joukkuepelissä tarvitaan koko joukkueen täyttä panosta alusta loppuun.

Suomalaisena on helppo tuntea kohtalonyhteyttä tsekkeihin viime vuotisen pelin jäädyttämisen jälkeen. Valmentaja uskaltaa tunnustaa yrittäneensä jäädyttää pelin Ruotsia vastaan ensimmäisen erän jälkeen kun joukkueella on juuri hyvä maalintekovauhti päällä. Voi sitä surua ja murhetta kun kotikisoissa menetetään "turvallinen" johtoasema ja vielä Ruotsia vastaan.

Ainoa mikä vuosi sitten jäätyi oli Suomen peli.

Tänä vuonna Tsekki näytti aliarvioineen USA:n joukkueen pahan kerran. Pisteet ja voitot on pelattava kotiin. Edes kotikisoissa on turha pullistella hyvällä tiimillä jos unohdetaan pelata.

Viime vuoden esimerkki toteutui täälläkin. Vahva voittajajoukkue jäädytti oman pelinsä. Hurraa!


Wednesday, May 05, 2004

Valtio ja opiskelijat pattitilanteessa

Valtiolla ja kasvukeskusten kaupungeilla ei ole keinoja turvata edullisia asuntoja opiskelijoille ja toisaalta taas valtiolla ei ole varaa maksaa kyllin suurta opintotukea joka nykyisillä elinkustannuksilla vapauttaisi opiskelijat työnteosta.

Suomesta on tullut maa jossa ei voi elää pienillä tuloilla eikä valtiollakaan ole rahaa opiskelijoiden tarpeisiin. EU-kulut kasvavat, 200 kansanedustajaa ja kovapalkkaiset palkkiovirat ovat poliitikkojen saavuttamia etuja joista ei voi tinkiä. Samalla Suomi pitää saada Nato-kuntoon hankkimalla lisää kalliita aseita. Koska puolueet hallitsevat Suomea päättäjillä ei ole lääkkeitä ratkaista ongelmia. Vaalirahoitus saattaisi kärsiä jos maamme ongelmia ruvettaisiin veren maku suussa ratkomaan.

Siispä yliopistot ja korkeakoulut tulisi siirtää sinne missä valtion maksamalla tuella on varaa elää ja opiskella käymättä samalla töissä. Esimerkiksi Iisalmessa on paljon tilaa jonne voisi rakentaa opinahjot ja asunnot jolloin opintotuki riittäisi ainakin korotettuna elämiseen kesätöillä höystettynä. Iisalmessa olisi sekin etu ettei sieltä edes löydy töitä kesken lukukauden kuin äärimmäisen harvoille opiskelijoille.

Mitä varten tietotekniikka ja internet on keksitty?
Huvittelua vai työntekoa varten vai kenties molempiin tarkoituksiin?
Kyllä opiskelumotivaatio paranisi kun opiskelu merkitsisi asumista Iisalmessa koko opiskeluajan lomia lukuunottamatta.

Akateeminen vapaus olisi loukkaamaton koska opiskelijoilla olisi täysi mahdollisuus asua Iisalmessa vaikka 50 vuotta eläkeikään asti, kymmenen vuoden jälkeen vain valtio vähentäisi opintotukea radikaalisti. Toisaalta ihmiset saattaisivat valmistua jopa alle 5v:n ihanneajan! Vain päästäkseen pois luonnonrauhasta takaisin kaljakuppiloiden vaikutuspiiriin.

Pääkaupunkiin ja muihin keskuksiin jääneistä yliopistojen ym. instituuttien ja akatemioiden rakennuksista voisi tehdä toimistoja ja asuntoja. Osaa voisi tietysti edelleen käyttää opinahjojen sivutoimistoina koska kukaan ei voi elää suomalaisissa asutuskeskuksissa opintotuella kuin tilapäisesti. Pienemmälle opiskelijajoukolle voisi löytyä edullisia asuntojakin helpommin.

Näin saisimme lisää asuntoja ja keskustan työtiloja sinne minne ihmiset ovat ahtautuneet, samalla opiskelijat saisivat rauhassa keskittyä työhön ja pontikan keittoon korpikuusten juurilla.

Heureka! sanoi Arkhimedeskin aikoinaan. Jumalauta sanon minä. Nyt töihin. Ideaani saa (ja pitää) hyödyntää vapaasti. Siirretään vuori huithelkkariin jotta moosekset (ne tulevat) voivat seurata sitä.
Lidl ei hallitse suomalaista kauppatapaa

Lidl ei suostunut K-kauppiaiden tapaan maksaa kiireapu pimeästi kaupan tuotteina, siispä PAM-liitto ruotii lehdessään laajasti halpaketjun toimintatapoja. Eivätkö saksalaiset ymmärrä, että kirjanpidon ulkopuolelta annetut tuotteet voi vielä ilmoittaa varastetuiksi ja vähentää tappioina? Ovatko suomalaiset ja venäläiset ainoat liikemiehet jotka tietävät kuinka bisnestä tehdään?

Suomen kuningaspari oudossa valossa

Maksaako Sauli Niinistö veronsa Suomeen?
Eikö Sauli saa pennin latia korvauksia Suomesta?
Ovatko Sauli ja Tarja kateellisia menestyville urheilijoille?

Kulttuuriministeri Tanja Karpela on jättänyt Kalle Palanderin, Janne Ahosen ja Hannu Mannisen ilman urheilijapalkkaa koska he tienaavat muutenkin tarpeeksi ja Kalle ei edes maksa verojaan Suomeen.

Mistä on kysymys?
Eivätkö herrat menestyneet tarpeeksi hyvin?
Miksi heitä huonommin menestyneet saavat urheilijapalkkaa?
Onko suomalaisen hyvinvointivaltion tapa palkita epäonnistujat kuten Erkki Liikanen? Erkkihän tyri niin pahasti lama-aikoina että hänet piti lähettää ulkomaan komennukselle jotta pahat teot unohtuisivat.

Hyvä veljet ja rikoskumppanit

Suomi ei ole banaanivaltio. Suomi on hyvävelivaltio. Ei korppi korpin silmää noki. Parempi jakaa tuotto hyvävelien kesken: sulle mulle sulle mulle ja mulle ja mulle sekä valtiolle vähäsen.

Sundqvist piti vapauttaa aikoinaan kaikesta vastuustaan jottei tuo ahneuden ilmentymä ja raukkojen riistäjä olisi paljastanut vapaalla olevia rikoskumppaneitaan.

Arja Alho sai kokea hyvävelijärjestelmän varjopuolet. Veljen takia kannatti uhrata pätevä naispoliitikko jolla oli mahdollisuuksia suomalaisen vallan huipulle.

Nainen is a nigeria in Finnish political life.

Tuesday, May 04, 2004

Kova palkka


Mulla on kuulema kova palkka, ainakin pomon mielestä. Mitähän se tarkoittaa?
Teenkö liian vähän töitä vai pitäisikö etsiä uutta duunia? Saisinko lorvia enemmän pienemmällä liksalla? Senkö vuoksi Vertti (nimi muutettu) aloittaa työt klo 7.30 kun hänen työvuoronsa alkaa 7.00 ja pitää ennen klo 9.00 vähintään kaksi tupakka & kahvitaukoa? Saako hän niin vähän liksaa että hänen pitää lorvia ollakseen samalla viivalla kanssani? Jos hänen tehokas työaikansa päivässä on noin 5 tuntia saisiko hän fudut jos saisi samaa liksaa kuin minä? Kyl mää vähä ihmettelen. Perkele!

Pidä mielessä:

UUSIEN EU-MAIDEN LIIKENNESÄÄNTÖJÄ

Maa: Viro
Nopeusrajoitukset: 50/90/110
Promilleraja: 0
Pakolliset varusteet: EA-laukku, palosammutin, varoituskolmio

Maa: Kypros
Nopeusrajoitukset: 50/80/100
Promilleraja: 0,9
Pakolliset varusteet: 2 varoituskolmiota



Uusien EU-maiden liikenne


Kyproksella moni meistä voisi olla kuskina, mutta entä Viro? 0 raja! Noudatetaanko sitä? Entä palosammutin autossa? Mitä hevonsitä? Jos auto palaa ei sitä ainakaan kannata sammuttaa jos sattuu olemaan palovakuutus.
Se on vaarallista ja hyödytöntä. Paska mikä paska.


EA-laukku. Sellainen voisi olla hyödyllinen. Jos matkalaisia on useampia siellä voisi säilyttää Buranaa, Imodiumia, laastareita, pullonavaajaa ja promillemittaria. Promillemittari nopeuttaa kummasti matkaan pääsyä kun kuka tahansa ensiksi toipunut voidaan asettaa kuljettajaksi.

Kaksi varoituskolmiota? Kyproksen promillerajan pohjalta molemmille saattaa olla käyttöä.


Hyi Faan!

Unohdetaan lakipykälät hetkeksi.

Pink Floydin "The Final Cut" on mustista sävyistään, toivottomuudestaan ja katkeruudestaan huolimatta kaunis levy. Bändi on hajonnut, Roger Waters käyttää Pink Floyd nimeä tehdäkseen oman soololevyn. The Final Cut on The Wallin III-levy jolle Waters keräsi The Wall tuplalta tipahtaneet biisinsä joita hänen bändikaverinsa eivät hyväksyneet.

Final Cut on musta, hieman akustinen, järkyttävän kontrolloitu ja aidosti epätoivoinen äänite jolla Waters lätkii sotahulluja kuonoon parhaansa mukaan.

Biisien nimet: "Get your filthy hands off my desert", "Paranoid eyes", "Two suns in the sunset", "The Fletcher memorial home" kertovat jo ettei äänite nouse listoille vaan sisältää tekijänsä sisimmän syvimpiä tuntoja jotka ovat sielun ääniä eivätkä enää musiikkia perinteisessä merkityksessä.
Final Cut

Kannanotto sotaa ja väkivaltaa vastaan.


Juodaan viinaa

Kanna sinäkin kortesi kekoon Suomen valtion viinanjuontikampanjassa! Tee testi:täällä''

Jos saat alle 8 pistettä olet alkoholin ongelmakäyttäjä ja hyvää C2H5OH:ta jää juomatta. Jokaisen suomalaisen tulisi saada tulokseksi vähintään 8 pistettä, mieluiten 16 tai enemmän jottei valtion kassaan tulisi turhan suurta vajetta alkoholiveron laskun takia.

Itsekin olen alkoholin ongelmakäyttäjä, ainakin kymmenen henkilökohtaisen kysymyksen mukaan. Sain vain viisi pistettä mistä on vedettävä johtopäätökset: Nyt on aika ryhdistäytyä! Viinan hinta laski. Nyt ryypätään eikä maistella! Suomi nousuun! Kippis ja kulaus!

Alan mies Matti Nykänenkin varoitteli heimolaisiaan Antabuksen vaaroista: "En suosittele antabusta kenellekään. Sen kanssa tulee ryypätessä ihan kammottava olo." Matin tokaisema otsikko Nykypostissa. Lisää Nykäsestä täältä:
jokaisen Nykäsfanin must


Hyvästi Viktor Tihonov!

Venäläisen jääkiekkoikonin Prahassa 23 vuotta sitten alkanut uskomaton ura karahti kiville Ostravassa Suomen joukkueen kaataessa Venäjän kuin korttitalon. Suomi pelasi Tihonovin oman punakoneeen malliin ja näytti Närhen värkit koko emämaan tähtikaartille.

Viro, edullisesti lähellä

Tallinnassa teettää vähän töitä jotta voisi tuntea olevansa ulkomailla. Aluksi voisi ottaa kupillisen kuumaa Maismokissa. Seuraavaksi kannattaa siirtyä raikkaaseen yläkaupungin ilmaan ottamaan saapumisdrinkit Neitsitornissa josta voi hiljalleen siirtyä ettoneen pariin
ravintola Elevantissa. Etteikö täällä ole suomalaisia? Ei kauheasti, intialainen seisova pöytä sopii huonosti vodkan kanssa eikä välttämättä ole oluenkaan paras kaveri.

Viinat täältä voi ostaa melkein mistä vain, A ja B terminaaleja lähinnä sijaitsee Sadamarket josta löytyvät niin juomat kuin juomalasitkin. Sokerina pohjalla ostosten ilmainen säilytys. Täällä voi tehdä hankintoja jo matkan alkuvaiheissa kun vielä on rahaa jäljellä!

Ei suomalainen elä yksin viinasta

vaan kullttuurista ja nähtävyyksistä joita niitäkin löytyy etelä-naapuristamme paljon. Muutamia haluan mainitakin, kuten Peipsi-järven rannan, Pühtitsan nykyäänkin toimivan nunnaluostarin Kuremäellä, Tarton yliopiston, Haapsalun rautatieaseman, Kaalin kraaterijärven ja Anglan tuulimyllyt Saarenmaalla, Ristimäen Hiidenmaalla, sekä lisäksi lukemattomat kirkot, kartanot, linnat, majakat sun muut paikat jotka ovat säilyneet yli 50 vuotta kestäneen neuvostomiehityksen ajan muistoina menneistä ajoista.

Pidemmällä reissulla on pidettävä varansa että muistaa ostaa viinaa. Tämän maan sisin nimittäin on hämmästyttävän rikas erilaisten isäntien perintö josta on säilynyt yllättävän paljon ja joka vie helposti mennessään niin että
perusasiat unohtuvat. Vai olisiko sittenkin
jotain muutakin unohtunut?





Sunday, May 02, 2004

Sunnuntaina toinen toukokuuta. vatsarintaliike@yahoo.com


Vihannekset liikenteessä

Saako autossa olla avattu kännykkä tai viinapullo sen liikkuessa?
Miksi uusien autojen varustusta parannellessa vilkut on jätetty pois?
Ja kannattaako tummansinisellä 200-sarjan farmarivolvolla ajella moottoritiellä vaihtelevasti 110-130km/h nopeutta?
Kenties 2.5. sunnuntaina oli ajettava kyydissä olleiden viherkasvien toiveiden mukaan?

Kesän merkkejä

Moottoripyörät ovat palanneet, kesä on tosiasia.
Samoin ainakin Hämeenlinnan moottoritielle ovat palanneet henkilöauton perävaunut joilla saa näköjään ajaa samaa 120 km/h kuin muukin liikenne.
Onko tämä syy siihen miksei suomalaisilla moottoriteillä saa edes kesällä ajaa 120 km/h kovempaa? Nopeusrajoitukset on suunniteltu perävaunun hinaamisen tarpeita ajatellen?

Takinkääntö on out, nimenkääntö on nyt in

Jos nimiä käännettäisiin kieleltä toiselle George Bush olisi venäjäksi Grusnii Kust ja suomalaisen on helppo assosioida loput. Suomeksihan George Bush olisi osapuilleen Yrjö Pensas, miksei yrjöt puskassa? Suomalaisten elinkeinoelämän ihmisten kannalta tilanne on mainio: Yrjöt ovat aavikolla. Yrjö II Bush pyrkii järjestämään eri alojen urakoitsijoille töitä Irakista. Näin suurille työllisyyshankkeille olisi syytä saada suomalaistenkin tuki.

Kauankohan Helvetillinen synti jatkaisi pääkaupunkinamme jos nimiä tosiaan käännettäisiin? Toisaalta mikäs siinä. Tässä kohtaa jäisi kapitaalillemme oikeastaan tsempattavaa. Ihmisiä on tapettu kirveellä ja raitiovaunulla ja ties millä mutta todellisiin pahuuden pesiin on vielä matkaa, se mikä laadussa voitetaan se määrässä menetetään.

Viroon, viroon

Nyt on oikea aika matkustaa etelään! Viinan hinta on vielä entisellään mutta porokuorma moninkertaistui vappuna. (Pôdrade koorem=suomalaisten sallittu viinalasti). Aikarajoituskin poistui! Tallinnassa on muutenkin kiva käydä, esimerkiksi Navitrollan galleria on siellä Toomemäellä (Pikk jalg 7).
Navitrollan töitä


Tänään, 2.5. on muuten ollut maailman naurupäivä naurufaktaa
Vappu Viro Vapaus

Eu on sitten suuri liittovaltio vai olisiko sittenkin valtioliitto tai taistelutanner. Blair haluaisi EU:n sotaan Irakissa USA:n rinnalle ja Puola haluaisi lisää maataloustukia. Iisalmikin on vasta kolmanneksi itäisin osa EU:ta Ranskan Reunionin ja Kyproksen itäniemen jälkeen. Kaikkea ei pidä kertoa turisteille.


Tärkeintä ei ole voitto

vaan murskavoitto. Hyvä ettei Tanskaa vastaan tyritty. Muutenkin parempi matsi kuin härskiä Ukrainaa vastaan jota erotuomaritkin vielä suojelevat jäähyiltä. Jos Ukrainalla olisi samat säännöt kuin muilla puoli joukkuetta istuisi kaikki pelit jäähyllä.

Omaa pelihimoa voi tyydyttää vaikka täällä: hamppupeli


Kiitos USA! Saimme sitten jännitystä Venäjä-peliinkin. Huonokin joukkue venyy ihmeisiin pelatessaan veitsi kurkulla. Toivotaan että tiimimme summaa itsensä kokoon ja pelaa omaa hyvää peliään.


Vappu tuli ja meni. Kuohuviinistä päätellen ainakin. Hyvä että jokin erottaa viikonvaihteet toisistaan. Kesälomaakin voisi pitää. Viikko virkistäisikin mukavasti. Toisaalta kesälomalla olisi kiva olla rahaa hurvitteluun ettei tarvisi ajatella filosofien tavoin:mietelause

Suuret asiat ovat yksinkertaisia, ainakin niin väitetään.

Tulkoon kesä ja kärpäset, yöpakkaset voisivat vähitellen loppua. Enimmät talven koiranpaskatkin ovat sulautuneet mukavasti maisemaan.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?